به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، امیر دودابی نژاد، تأمین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را یکی از مسائل مهم در پیشرفت و توسعه سرمایهگذاری این بخش دانست و اظهار کرد: یکی از منابعی که از سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ برای این منظور در نظر گرفته شده است، تسهیلات تولید و اشتغال در تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۳ است که با هماهنگیهای صورت گرفته بین وزارت نیرو و وزارت اقتصاد مقرر شده است حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ بهمنظور سرمایهگذاری در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص پیدا کند و به این ترتیب با استفاده از منابع اهرمی بانکها و صندوقهای اعتباری تا سقف سه هزار میلیارد تومان به این منظور تجهیز و تأمین شود که تخصیص لازم به میزان ۷۰۰ میلیارد تومان صورت گرفته و در همین راستا فراخوان برای ثبتنام متقاضیان سرمایهگذاری علاقهمند، هفته گذشته منتشر شده است.
وی از عموم علاقهمندان به سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر دعوت کرد تا در این فراخوان برای ساخت نیروگاههای تجدید پذیر بر روی پشت بام یا حیاط منازلشان و یا در مقیاس بزرگتر در قالب انواع نیروگاههای مگاواتی تجدیدپذیر مشارکت کنند و افزود: ثبتنام متقاضیان سرمایهگذاری آغاز شده و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سایت وزارت اقتصاد نسبت به تکمیل فرمهای مربوطه اقدام کنند.
معاون سرمایهگذاری و تنظیم مقررات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق تصریح کرد: سرمایهگذاری صورت گرفته میتواند گسترهای از واحد مسکونی تا یک مزرعه خورشیدی یا هر نوع نیروگاه دیگر تجدیدپذیر را شامل شود. ضمن اینکه با توجه به وجود محدودیت منابع اعتباری، ساتبا علاقهمند است این منابع در سهلترین شرایط ممکن برای مستعدترین و آمادهترین سرمایهگذاران در حداقل زمان ممکن به کار گرفته شود، بنابراین سرمایه گذارانی که آمادهتر هستند و از پیش مجوزهای لازم را دریافت کرده و پیش نیازهای دریافت تسهیلات و اجرای پروژه را آماده کردهاند در تخصیص منابع در اولویت قرار میگیرند.
دودابی نژاد عنوان کرد: ابراز امیدواری کرد، تا یک ماه پس از تکمیل درخواستهای دریافت شده از فراخوان، اسناد مربوطه به کارگروه ملی مرتبط مستقر در وزارت اقتصاد، ارسال شده و پس از طی شدن فرایند لازم و در حداقل زمان ممکن، متقاضیان دارای صلاحیت به صندوق و یا بانک عامل مربوطه معرفی شوند.
افزایش سهم تجدیدپذیرها در سرمایهگذاریهای بخش تولید برق برای کاهش ناترازی
وی اضافه کرد: تلاش بر این است که با پیگیری تخصیص یا جذب باقیمانده منابع اعتباری پیشبینی شده چه از طریق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ تا سقف مورد نظر و چه از طریق سایر منابع مانند ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان انجام شود تا تأمین مالی سایر پروژهها نیز تسهیل شود.
معاون سرمایهگذاری و تنظیم مقررات ساتبا با بیان اینکه افزایش سهم تجدیدپذیرها در سرمایهگذاریهای بخش تولید برق از اقدامات لازم برای کاهش ناترازی برق است، عنوان کرد: در افق برنامه هفتم توسعه، مقرر شده است حداقل ۱۱ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر احداث شود که تحقق آن نیازمند تأمین منابع مالی است.
دودابی با اشاره به اینکه برای احداث هر کیلووات نیروگاه خورشیدی به حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان سرمایهگذاری نیاز است، پیشبینی کرد با اعتبارات تخصیص یافته از این محل، ساخت حداقل ۱۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به مرحله اجرا برسد.
وی ادامه داد: فاصله ما تا ایجاد ظرفیت مورد نیاز برای رفع ناترازی زیاد است، بنابراین لازم است با تجهیز سایر منابع برای تأمین مالی سایر پروژهها، اقدامات لازم برای تحقق هدفگذاری صورت گرفته در برنامه هفتم توسعه یعنی احداث حدود ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر انجام شود.
بنا بر این گزارش در راستای تأکید مقام معظم رهبری و مطابق سیاستهای کلی نظام در زمینه انرژی با هدف تنوع بخشی به منابع انرژی، کاهش شدت انرژی و بهمنظور تحقق شعار سال درباره جهش تولید با مشارکت مردم، ساتبا در نظر دارد برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از مشارکت حداکثری بخش غیردولتی بهرهمند شود.
در همین راستا تسهیلاتی بهمنظور احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به وزارت نیرو اختصاص یافته است، بنابراین ثبتنام متقاضیان استفاده از تسهیلات مزبور از محل مدلهای قراردادی ماده ۱۲ خورشیدی، تابلوی برق سبز بورس و ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی از تاریخ نهم آبان ۱۴۰۳ آغاز شده و متقاضیان میتوانند تا زمان تکمیل ظرفیت منابع مالی، در سامانه جامع کسبوکار، اشتغال و تسهیلات (کات) وزارت امور اقتصادی و دارایی به نشانی https://kat.mefa.ir/ مراجعه و با تکمیل فرمهای مربوطه و ارائه مستندات موردنیاز، درخواست خود را ثبت کنند.
سازمان ساتبا از طریق صندوق پژوهش و فناوری نیرو (بهعنوان کارگزار) اقدام به بررسی درخواستهای واصله خواهد کرد.
نظر شما