به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، مرتضی محسنی عصر امروز _شنبه دوازدهم آبان_ در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان آمل واقع در سالن مدیریت بحران شهرداری این شهر برگزاری این همایش ملی و بینالمللی را با مشارکت دانشگاههای معتبر ایران با کشورهای پاکستان، ازبکستان، بنگلادش، ترکیه، کابل افغانستان مطرح و اظهار کرد: در این همایش ۴۰ نفر از نخبگان برتر علمی بینالمللی حضور مییابند.
وی با بیان اینکه این همایش با رنکینگ مشارکت ۱۱ کشور جهان اسلام را کسب کرد تا در تمام نمایههای بینالمللی درج شود، افزود: حدود ۶۳ مقاله بینالمللی به دبیرخانه ارسال شده که از این تعداد ۱۳ مقاله بینالمللی از اساتید علمی دانشگاهی کشمیر، لاهور، افغانستان، هندوستان و پاکستان است.
دبیر علمی همایش بینالمللی طالب آملی مطرح کرد: در این همایش روایت و ویرایش ۹۶۷ صفحه از مقالات آماده و به شکل چاپ الکترونیکی رونمایی میشود و به مهمانان هدیه داده میشود؛ همچنین از کتاب مثنوی جهانگیر نامه طالب آملی که در هند بوده با ۳۲۰ صفحهای بهعنوان دومین اثر رونمایی میشود.
محسنی با اشاره به اینکه ۳۵ مقاله برای سخنرانی در پنج پنل و بخش در روز همایش برگزار میشود، افزود: البته پس از برگزاری این همایش بهدنبال استمرار این کار جمعی در شهر آمل هستیم، چرا که در این شهر پتانسیلها و ظرفیتهای فرهنگی و مفاخر علمی مفیدی برخوردار است؛ در هفته دوم ژوئن ۲۰۲۵ همایش بینالمللی نکوداشت داعی السلام در دانشگاه حیدرآباد هند برگزار میشود.
وی ادامه داد: از تعداد مقالات ارسالی ۵۵ مقاله تخصصی از دانشگاههای اصفهان، تهران، مازندران، کردستان، دانشگاههای آزاد، پیامنور، شمال ارسال شد که از سوی ۴۰ اساتید داخلی و خارجی داوری شد.
ثبت دبیرخانه دائمی طالب آملی در آمل
ابراهیم محمدپور، دبیر اجرایی کنگره بینالمللی طالب آملی نیز در این نشست خبری با بیان اینکه همایش طالب آملی دارای کد ic و از مرکز ارتباطات و سازمان فرهنگ گرفته شده که در بحث علمی حائز اهمیت است، اظهار کرد: در مازندران دانشگاههای محدودی میتوانند این کد را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از جوانب کار معرفی مفاخر شهرستان آمل است، افزود: این دبیرخانه دائمی در آمل خواهد ماند و در هر سال یا دو سال در میان بزرگداشت برگزار میشود.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی طالب آملی به غرابت نزدیکی مازندران با هند اشاره کرد و گفت: طی سفری با هند، بازتاب جهانی طالب املی را در آنجا دیدیم که البته قبل از آن میزبان اساتید هند بودیم و این ارتباطات قطعاً در سالهای بعد قویتر خواهد شد.
محمدپور سخنران این همایش را رایزن فرهنگی هند و حداد عادل خبر داد و گفت: در این همایش رایزنان فرهنگی و سفرای هندوستان، تاجیکستان، بنگلادش، پاکستان، افغانستان، عراق، ترکیه و.. حضور خواهند داشت.
وی با اشاره به برنامههای برگزاری این همایش، یادآور شد: تئاتر، اجرای موسیقی مازندرانی و هندی در روزهای سهشنبه و چهارشنبه پانزدهم و شانزدهم آبان سالجاری به همت شورای اسلامی شهر و شهرداری آمل و با همکاری دانشگاه مازندران و اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برگزار میشود.
نظر شما