به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، وجود سگهای ولگرد در شهرها و جولان بیمحابای این مزاحمان بیخیال در محل زندگی انسانها به یک دغدغه مهم برای نهادهای متولی ساماندهی تبدیل شدهاست.
شهرداریها بهعنوان متولی اصلی ساماندهی سگهای ولگرد در شهرهای مختلف با چالش بزرگ چگونگی ساماندهی مواجه هستند و از عمده مشکلات پیشروی شهرداری نبود مکان مناسب، هزینههای بالای نگهداری و بعضاً دلسوزی برخی از حامیان حقوق حیوانات است.
در سالهای اخیر حمله سگهای ولگرد به شهروندان بهویژه به افراد خردسال و پیر و فوت چندین نفر ناشی از این حملهها موجب شده تا موضوع ساماندهی سگهای ولگرد و عقیمسازی آن در دستور کار مدیران شهری قرار بگیرد، موضوعی که بعضاً روی کاغذ مانده و در بسیاری از شهرهای کشور، توفیق چندانی نداشته است.
در برخی از شهر ساماندهی سگهای ولگرد به یک چالش اساسی تبدیل شده و مدیران ارشد اجرایی را نیز به میدان مبارزه کشانده است، گچساران یکی از شهرهای درگیر با چالش سگهای ولگرد است، در چند ماهه گذشته ساماندهی سگهای ولگرد در این شهر مورد توجه مسئولان بوده و جلسات متعدد و مکرر در این زمینه همچنان در دستور کار مدیران شهرستان قرار دارد.
سگهای ولگرد، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی
روانبخش دیهیمخوب، فرماندار شهرستان گچساران در نشست ساماندهی سگهای ولگرد اظهار کرد: همه ما در هر جایگاهی در قبال سلامت مردم مسئول هستیم و باید تلاش کنیم.
وی با اشاره به معضل سگهای بلاصاحب در این شهرستان افزود: همه دستگاهها باید پایکار باشند و با تعامل خوب در خصوص حل این مشکل اقدام لازم را انجام دهند.
دیهیمخوب تصریح کرد: میتوان در خروجی شهر زمینی برای ایجاد نقاهتگاه اختصاص داد تا شهرداری بتواند اقدامات لازم جهت عقیمسازی سگهای بلاصاحب را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه میگویند زمین نیست، خاطرنشان کرد: زمانی که برای زمینهای بیرون شهر که منابع ملی است و سر آن به بهانه اجرای طرح بحث است، چرا زمینی به نقاهتگاه سگهای بلاصاحب اختصاص ندهید تا شهرداری بتواند کار خود را با کمک دیگر دستگاهها انجام دهد.
رضا قشقایی شهردار دوگنبدان در ادامه این نشست گفت: طبق دستورالعمل وزارت کشور در خصوص حیوانهای بلاصاحب دستورالعمل ملی، استانی و شهرستانی وجود دارد.
وی افزود: برای موضوع سگهای بلاصاحب کارگروهی به ریاست فرماندار وجود دارد و شهرداری دبیر کارگروه است و اینکه تنها شهرداری در این خصوص مسئول نیست و باید تمام دستگاههای مربوطه پایکار بیایند.
قشقایی با اشاره به اقدامات انجام شده در گذشته تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ با دو دامپزشک جهت عقیمسازی و انگلزدایی سگهای بلاصاحب تفاهمی صورت گرفت و قرار شد پس از این اقدامات سگهای بلاصاحب رها شوند و این مورد نیاز به یک مکانی به عنوان نقاهتگاه داشت، چون برای واکسیناسیون این سگها برای طی شدن دوران نقاهت به مکانی احتیاج داریم.
وی خاطرنشان کرد: در این خصوص و برای نقاهتگاه جنب محل دپوی زبالهها مکانی در نظر گرفته شده است که با مخالفت محیط زیست روبهرو شدیم.
قشقایی افزود: جنب کارخانه شنوماسه مکانی در نظر گرفته شده است که شرکت شهرکهای صنعتی به صورت کتبی مخالفت کرد و از آنجایی که شهرداری، مکان دیگری با مالکیت خود ندارد، در این زمینه مشکل داریم.
ساماندهی سگهای ولگرد معطل تعامل دستگاههای اجرایی
وی گفت: اگر منابع طبیعی و محیطزیست و سایرارگانها برای در اختیار گذاشتن زمین برای نقاهتگاه به تفاهم برسند، شهرداری آمادگی شروع به کار را دارد.
شهردار دوگنبدان تصریح کرد: در انتخاب زمین نزدیکی به زیرساختها نیز باید مدنظر باشد، چرا که برای نقاهتگاه به آب و برق نیاز داریم و باید حداقل به زیرساختها نزدیک باشیم.
محمدعلی کرمیفرد، رئیس شورای شهرستان و عضو شورای شهر دوگنبدان نیز در ادامه این جلسه گفت: در حال حاضر همه وظایف را به گردن شهرداری انداختهاند که درست نیست، باید همه پایکار باشند و شهرداری به تنهایی نمیتواند از عهده این کار برآید.
وی افزود: شهرداری دو مکان انتخابی که مالکیتش را در اختیار دارد، پیشنهاد دادهاست که با مخالفت دیگر نهادها مواجه شدهاست، اگر مکان جدیدی وجود دارد، در اختیار شهرداری قرار داده شود.
رئیس شورای شهر دوگنبدان تصریح کرد: اگر در بحث مکان جنب محل دفن زبالهها تنها مشکل، انتقال غذای اهدایی مردم باشد، شهرداری میتواند ماشینی را برای این کار اختصاص دهد.
نظر شما