به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، امیر علم بیگی عصر امروز _چهارشنبه نهم آبان_ در حاشیه دهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اهداف برگزاری کنگره تمرکز بر «مشارکت، نوآوری و توسعه دانش بنیان» در راستای تعمیق و توسعه دانش نظری، ارتباط هرچه بیشتر بین بخشهای دانشگاه و اجرا و تلفیق اندیشه و عمل و مسئلهمحوری در ترویج و آموزش کشاورزی، در ۹ آبان ماه در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.
وی در ادامه افزود: در این کنگره از اندیشهورزان، صاحب نظران علمی و اجرایی ترویج و آموزش کشاورزی و تقویت شبکه سازی استادان، صاحبنظران، پژوهشگران، مدیران، کارشناسان و دانشجویان دعوت به عمل آمد.
دبیر علمی کنگره ملی ترویج آموزشهای کشاورزی با اشاره به اینکه مقالات متعددی به دبیرخانه ارسال شد و در نهایت ۱۸۱ مقاله به صورت پوستر و ارائه شفاهی و درج مجموعه مقالات پذیرفته شد، عنوان کرد: در کنار کنگره برای برگزاری نمایشگاه جانبی از محصولات دانش بنیان از شرکتهای دانش بنیان پارک و علم فناوری دانشگاه تهران شعبه دانشکدگان، وابسته به مؤسسه آموزش عالی امام خمینی و اتحادیههای صنفی کشاورزی استان البرز در غالب برپایی ۳۵ غرفه آخرین دستاوردها و محصولات دانش بنیان را در دهمین کنگره ارائه کردند.
به گفته دبیر علمی کنگره ملی ترویج آموزشهای کشاورزی، شرکتهایی که در این نمایشگاه حضور داشتند ازجمله شرکتهایی بودند که در حوزههای مختلف کشاورزی از جمله زنبور داری، تجهیزات گلخانهای، نهادهای کشاورزی مثل سم و کود همچنین صنایع دستی حوزه کشاورزی استقبال کردند.
علم بیگی با بیان اینکه یکی از سیاستهای اصلی کنگره ایجاد یک دفتر همکاری دوجانبه از علوم و ترویج کشاورزی با اصناف و تولید کنندگان بخش کشاورزی،، منابع طبیعی و محیط زیست است تا در ترویج محصولات دانش بنیان به صورت مشاور در کنار تولیدکنندگان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات و حمایتهایی در غالب برنامه علم و فن آوری که صورت میگیرد و با ارائه ایدههای نوآورانه و شرکتهایی که از معافیتهای مالیاتی برای تولید و توزیع محصولات استفاده میکنند برای آنها در نظر گرفتهایم چراکه شرکت دانش بنیان آئین نامهای دارد که از ظرفیتهای معافیتهای مالیاتی و ظرفیت حمایتهای نوآورانه این شرکتها میتوانند استفاده کنند.
این مقام مسئول به شرکتهای مستقر در این کنگره اشاره کرد و گفت: تمام شرکتهایی که اینجا حضور دارند شرکت دانش بنیان هستند که معرفی پارک علم و فناوری را دارند در واقع دو مفهوم کلی داریم شرکتهایی که در حوزه فنآوری ورود میکنند شرکت دانش بنیان تلقی میشوند اما از نظر پارک علم و فناوری شرکتهایی که دارای محصول فنآورانه هستند را ما شرکت دانش بنیان الزاماً تلقی نمیکنیم.
علم بیگی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا مبنی بر اینکه با توجه به تنش آبی در کشور شرکتهای دانش بنیانهایی هستند که محصولات خود در حوزه مصرف بهینه آب معرفی کنند؟ گفت: یکی از اهداف کنگره ما در بحث حکمرانی آب و چشم انداز مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی است که در این زمینه پس از فراخوان شرکتهای دانش بنیان نیز ورود کردند.
وی ادامه داد: شرکتهایی که در حوزه بستر سازی در مدیریت بهینه مصرف آب در فضای باز و همچنین مدیریت هوشمند در فضای کنترل شده بودند نیز حاضر شدند.
دبیر علمی کنگره در پایان به برنامه اختتامیه این کنگره پرداخت و گفت: برنامه اختتامیه امروز که از ساعت ۳ تا ۵ در حال برگزاری است در این برنامه از کشاورزان و تولیدکنندگان برتر استان البرز تجلیل میشوند همچنین طبق فراخوان از دو رساله و پایانامه برتر دانشجویی که در دو سال اخیر مشکلات استان را حل کردهاند و از اعضای پیشکسوت انجمن و انجمنهای علمی برتر در حوزه کشاورزی تقدیر خواهیم کرد.
نظر شما