علیاکبر رنجبرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در تهران درباره اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها توسط سازمان امور مالیاتی و تأثیرات آن بر عدالت و شفافیت مالیاتی اظهار کرد: این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ این اختیار را میدهد که تعیین کنند مالیات پرداختیشان در چه محل و پروژهای هزینه شود.
وی افزود: یکی از مزایای اصلی این طرح، معرفی پروژههای اولویتدار در مناطق محروم است که به مودیان این امکان را میدهد تا با انتخاب این پروژهها در توسعه و آبادانی این مناطق مشارکت کنند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرح نشاندار کردن مالیاتها، ابتکار بسیار مؤثری برای افزایش شفافیت و جلب اعتماد مودیان مالیاتی است و با ایجاد این امکان مردم میتوانند نظارهگر این باشند که مالیات پرداختیشان در چه حوزهای هزینه میشود، این مسئله میتواند انگیزهای قوی برای پرداخت مالیات ایجاد کند، البته اجرای این طرح باید بهنحوی باشد که منابع اعتباری دولت در مصارف ضروری و اساسی دیگر تحت تأثیر قرار نگیرد.
رنجبرزاده عنوان کرد: این طرح میتواند علاوهبر افزایش اعتماد و اشتیاق مردم به پرداخت مالیات، به رشد و توسعه کشور کمک کند، زمانی که مردم میبینند مالیاتشان برای احداث مدارس، بهبود جادهها و ارائه امکانات به مناطق محروم صرف میشود، احساس میکنند که مشارکت آنها به بهبود وضعیت کشور کمک میکند و حتی ممکن است بخش بیشتری از مالیات خود را با اشتیاق پرداخت کنند.
وی با اشاره به وضعیت فعلی پرداخت مالیات در کشور تصریح کرد: هنوز بسیاری از مردم بهطور کامل به اهمیت مالیات بهعنوان یکی از اصلیترین منابع مالی دولت پی نبردهاند و مقاومتهایی وجود دارد، اما اگر به سمت شفافیت و اعتمادسازی برویم، مردم نیز بیشتر به پرداخت مالیات تمایل نشان خواهند داد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها و سایر طرحهای مشابه، میتوان این روند را تسریع و به سمت توسعه پایدار کشور حرکت کرد.
رنجبرزاده تاکید کرد: انتظار میرود با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی، این طرح به بهترین شکل اجرا شود و بهعنوان الگویی برای مشارکت مردم در ساخت آینده کشور قرار گیرد.
وی اضافه کرد: این شفافیت و فرصت مشارکت میتواند به تحکیم اعتماد مردم و کاهش فرار مالیاتی کمک کند تا به سمت عدالت و شفافیت مالیاتی حرکت کنیم.
نظر شما