طرح جامع شهرکرد به تصویب رسید

طرح جامع شهرکرد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید تا گام موثری در راستای توسعه این شهر و حل چالش‌های شهری از جمله ترافیک برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، زمانی که نقشه کلی و کاربری اراضی در پهنه‌های بزرگ مشخص می‌شود، برنامه‌ریزان شهری و مدیران شهر تکلیف خود را در زمینه تأمین زیرساخت‌های لازم شهری و امکانات رفاهی، تدابیر فنی و مهندسی لازم برای استانداردسازی محیط شهر بهتر می‌شناسند و از سوی دیگر شهروندان و به ویژه سرمایه‌گذاران حوزه زمین و دست‌اندرکاران بازار ساخت‌وساز، حسب مورد اطلاعات اداری و شهری بهتری برای طرح‌ریزی بهتر در کسب‌وکار و انتخاب محل سکونت خود به دست می‌آورند.

۳۵۲ هکتار به محدوده شهرکرد الحاق شد

خدایار باقری، مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری درباره تصویب طرح جامع شهرکرد اظهار کرد: طرح جامع (بازنگری و تجدید نظر) شهرکرد پس از گذشت هفت سال از تاریخ عقد قرارداد (۲۰ سال پس از سومین طرح جامع شهر) در جلسه کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست استان و شورای برنامه‌ریزی و توسعه با نرخ رشد ۱/۸ و جمعیت ۲۴۸ هزار و ۸۷۱ نفر با محدوده به مساحت چهار هزار و ۷۳۸ هکتار و پس از بررسی طرح مذکور در چهار جلسه کمیته فنی شورای عالی، در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۷ به تأیید شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی به تصویب رسید.

وی ادامه داد: در این طرح جهت رفع نیازهای شهر، اراضی به مساحت ۳۵۲ هکتار به محدوده شهر الحاق شد و از دیگر اقدامات صورت گرفته در طرح جامع (بازنگری و تجدیدنظر) شهرکرد می‌توان به تسهیل در ضوابط احداث بنا، افزایش تراکم ساختمانی، اصلاح کمربندی جنوبی، طراحی شبکه معابر اصلی شهر در جهت کاهش ترافیک و تهیه نقشه پهنه‌بندی حریم شهر اشاره کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری افزود: پس از اعلام مصوبه شورای عالی طرح مذکور توسط استاندار جهت اجرا ابلاغ شد و از این پس این سند، ملاک عمل صدور تمام مجوزات احداث بنا است.

طرح جامع شهرکرد به اقتصاد و رشد شهر کمک می‌کند

مصطفی حیدری، رئیس شورای اسلامی شهرکرد نیز در این‌باره گفت: طرح جامع، طرح بلندمدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی مربوط به حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری، کشاورزی، تأسیسات، تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت‌های مربوط به آن‌ها تعیین می‌شود و ضوابط و مقررات مربوط به تمام موارد و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می‌شود و برحسب ضرورت، قابل تجدیدنظر است.

طرح جامع یک خط مشی برای مدیریت شهر است

محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد هم با اشاره به تصویب طرح جامع شهرکرد در نشست شورای عالی شهرسازی و معماری ایران اظهار کرد: طرح جامع شهرکرد در صورتی که ایده‌آل و مطلوب باشد به اقتصاد و رشد شهر کمک می‌کند و چشم‌انداز توسعه شهر با این طرح محقق خواهد شد که نتیجه آن منجر به کاهش دغدغه‌های مردم و معضلات شهری می‌شود.

وی افزود: گزارش طرح جامع حاوی اطلاعاتی درباره اوضاع جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی شهر، ضوابط و مقررات کاربری اراضی، شبکه معابر و تأسیسات زیرساختی است.

شهردار شهرکرد ادامه داد: در واقع طرح جامع، برنامه‌ای است که به صورت راهنما عمل می‌کند و خط‌مشی کلی سیاست‌های توسعه شهری را تعیین می‌کند.

کد خبر 805681

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.