محمد نورصالحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه شهرداری اصفهان در قالب سازمان نوسازی و بهسازی، اقدامات متعدد عمرانی، مرمتی و پایدارسازی را در بافت تاریخی این کلانشهر بهویژه در منطقه ۳ شهرداری انجام داده است، اظهار کرد: بافت تاریخی این کلانشهر تنها به منطقه ۳ شهرداری محدود نمیشود و در بیشتر مناطق از جمله یک و ۶ نیز وجود دارد.
وی افزود: شهرداری اصفهان حتی برای مرمت اماکن تاریخی همچون پلها و مساجد که تحت پوشش اداره میراث بوده، هزینه کرده است؛ برای مثال در بودجه سال جاری بالغبر ۵۰۰ میلیارد تومان لحاظ شد تا بافت تاریخی این کلانشهر از جمله معابر، گذرها و بناها مناسبسازی انجام شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر توجه به بافت تاریخی این کلانشهر و حفظ و حراست از آن تصریح کرد: آنچه که تاکنون مانع شده تا شهرداری بتواند یک منطقه را بهعنوان منطقه تاریخی در نظر گیرد، پراکندگی بافت تاریخی در سطح مناطق شهر است و پیشنهاد این بود که این قبیل مناطق بتواند نواحی تاریخی داشته باشد، اما منطقه ۳ با توجه به اینکه ۷۰ درصد آن تاریخی است باید به عنوان منطقه ویژه تاریخی مشخص شود و سایر مناطق، ناحیه تاریخی داشته باشد.
نورصالحی ادامه داد: شهروندان، مدیریت شهری و سایر نهادها باید در این مناطق با ملاحظات و دقت بیشتری ساختوساز از جمله نماها، بدنهسازی و کفسازیها را انجام دهند، همچنین با مناسبسازی بافت تاریخی جمعیت آن به منطقه باز میگردد و خالی از سکنه باقی نمیماند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت بافت تاریخی شهر اصفهان بهلحاظ بازتابدهی چندان مطلوب نیست و این بیتوجهی موجب شده است تا بعضی از سکنه آن مجبور به سکونت در مناطق دیگر شوند، گفت: مجموعه اقدامات شهرداری اصفهان در بافت تاریخی نشان میدهد که علاوهبر داشتن متولی بافت تاریخی، مدیریت ویژه در این باره نیز باید اعمال شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری این کلانشهر، بهطور تخصصی این اقدامات را در بافت تاریخی انجام میدهد و در این زمینه فعالیتهای متعددی داشته است، اما شورای ششم تاکید دارد که توجه به بافت تاریخی شهر بیشتر شود، چراکه اداره کل میراث فرهنگی بهعنوان مسئول اصلی این بافت تاریخی در شهر به دلیل نداشتن بودجه و اعتبارات لازم و کافی نیازمند کمک شهرداری است و از آنجا که این بافت تاریخی هویت و سرمایه شهر اصفهان است، شهرداری باید در این زمینه قویتر از گذشته عمل کند.
نورصالحی خاطرنشان کرد: وزارت میراث فرهنگی باید دست نهادهایی همچون شهرداری را برای کمک بهتر و بیشتر بازتر گذارد تا بتوانند با نظارت و تحت ضوابط میراث راحتتر به موضوع احیای بافت تاریخی بپردازند، چراکه بهطور قطع در بخش خصوصی میتوانیم حامیان قویتری برای ترمیم بافت بناهای تاریخی تأمین کنیم.
نظر شما