محمد افشارنژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه به کار هنری و انتقال مفاهیم خوب به آدمها علاقهمند بودم، اظهار کرد: زبان تصویر زبانی گویا و جذاب است که جزو رسانههای مدرن قرار دارد و با سرعت در حال رشد کردن است و نسبت به رسانههای نوشتاری جذابتر است.
وی با اشاره به اینکه انیمیشن خیلی بر فرهنگ تأثیر میگذارد، افزود: با انیمیشن میشود بر کودکان کار کرد چراکه گرافیکهای متنوع و درک رنگی دارد و میشود متناسب با سنین و اقشار مختلف تولید محتوا کرد.
انیمیشنساز ایرانی تصریح کرد: در انیمیشن وقتی که بتوانیم بیننده کودک، نوجوان و حتی بزرگسال را پایه گیرنده نگه داریم، بعد از آن نیز میتوانیم حرف و فکر درست و مناسبی را که نیاز داریم بیان شود را عرضه کنیم و آنجاست که حرف شما شنیده میشود و کار فرهنگی اتفاق میافتد.
وی افزود: اگر انیمیشن تصویر مناسب و متناسب نداشته باشد در اولین گام ارتباط با مخاطب قطع میشود اما اگر این فرآیند درست انجام شود، در بحث فرهنگی نیز با زبان تصویر میتوانیم تأثیرگذار باشیم.
افشارنژاد با بیان اینکه هوش مصنوعی حداقل تا چندین سال آینده یک ابزار در دست هنرمند است، گفت: برای مثال در زمانی که تراکتور آمد تقریباً خیلی از کسانی که در این حوزه کار میکردند بیکار شدند اما هیچ وقت کشاورزی از بین نرفت و این آدمها بودند که خودشان را تطبیق دادند؛ در همین راستا میتوان گفت که هوش مصنوعی نیز ابزاری مناسب است که به کار سرعت میدهد اما طبیعتاً جای فکر را نمیتواند بگیرد چراکه فکر اگر درست و جدید باشد با ابزار میتوان آن را بهتر پیش برد.
وی با اشاره به اینکه با هوش مصنوعی فرآیند کار انیمیشن خیلی بهتر و رو به رشد خواهد شد و کار سرعت پیدا خواهد کرد، اظهار کرد: در کشور ما به دلیل فقدان کپی رایت زودتر از بقیه میتوانیم خودمان را به کارهای سطح جهانی برسانیم اما نمیتوانیم اسم این را نقطه قوت بگذاریم ولی به عنوان آسیب جدی نیز نمیتوانیم به آن نگاه کنیم.
انیمیشنساز ایرانی ادامه داد: کسانی که کارشان خوب است از هوش مصنوعی استفاده میکنند و بهتر هم میشوند اما کسی که میخواهد در حد اپراتور بماند و در جای خود درجا بزند، حتماً از این عرصه حذف میشود و به بازنشستگی هم نمیرسد چراکه دنیا در حال تغییر و در حرکت است و انیمیشن نیز رو به جلو پیش میرود و نیازمند آموزههای جدید و بهکارگیری آنها است.
نظر شما