به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، بجنورد دارای دو میدان مرکزی به نامهای شهید و کارگر است که اطراف هر دو میدان معضل سد معبر قابل مشاهده است، به ویژه در میدان کارگر که بیشتر میوهفروشان و سبزیفروشان مستقر هستند و پیادهرو در عمل نقش خود را از دست داده است.
کسبه بدون توجه به حق قانونی شهروندان، بخشی از کالاهای خود را در میانه راه قرار میدهند و همین امر سبب شده است سدی مقابل عابران قرار گیرد که حرکت در این مسیرها را بسیار کند میکند.
در چهارراه مخابرات بجنورد نیز وضعیت مشابه است و میوهفروشان بدون توجه به حد و مرز خود پیادهرو را تصاحب کردهاند، موضوعی که علاوه بر تضییع حقوق شهروندان چهره شهر را نیز مخدوش میکند.
در مسیرهای کندروی بلوار مدرس و مناطق دیگری از شهر که بنگاههای خودرو مستقر هستند، پیادهرو در عمل توسط خودروهای پارک شده مسدود است و عابران مجبور هستند برای عبور از آن محل وارد خیابان شوند و بخشی از مسیر خود را از خیابان طی کنند که ممکن است خطرآفرین باشد.
گلایه شهروندان از انسداد پیادهرو
زهرا سعیدی مادر بجنوردی که به همراه کودک خود از این مسیر عبور میکند، میگوید: از ابتدای مسیر، هر چند قدم مجبور هستم ایست کنم یا مسیرم را تغییر دهم تا بتوانم کالسکه را از پیادهرو عبور دهم؛ مرغ و ماهیفروشان میدان کارگر نیمی از راه را گرفتهاند.
وی میافزاید: اگر این مغازهها یک یا دو مشتری هم داشته باشند، مسیر سد میشود و ما باید با هزار دردسر از محل عبور کنیم؛ نمیدانیم چرا موضوع سد معبر و برخورد با این اتفاقات که عادت کسبه شده است، جدی گرفته نمیشود.
این مادر بجنوردی عنوان میکند: رعایت قانون ضروری است، عدهای به بهانه شغل و کسب درآمد نباید حقوق حداقلی ما عابران را پایمال کنند.
تجاوز به معابر تخلف است / شهرداری اقدام کند
اعظمالسادات افشینفر، عضو شورای اسلامی شهر بجنورد در این خصوص به خبرنگار ایمنا میگوید: بارها دیده شده است که افراد زیادی برای عبور در مسیر پیادهرو به دلیل وجود موانعی با مشکلات زیادی مواجه هستند یا مسیر را به سمت خیابان تغییر میدهند و طبیعی است که این عمل احتمال حادثه و ترافیک را زیاد میکند.
وی خاطرنشان میکند: موضوع سد معبر به ویژه در بعضی نقاط خاص تبدیل به یک معما شده است و معابر به اشغال برخی کسبه درآمده اما شهرداری از عهده این معضل برنیامده است.
این عضو شورای شهر بجنورد اضافه میکند: نباید تصور کرد برخی دستفروشان که اقدام به سد معبر میکنند، مشکلات مالی دارند؛ بعضی موارد دستفروشان محل مقابل مغازه را به صورت میلیونی اجاره میکنند تا به واسطه مغازه، اجناس خود را بفروشند.
افشینفر تصریح میکند: تجاوز به معبر عمومی تخلف است و تذکرات زیادی داده شده است، اما برخی کسبه از جمله سبزی فروشها برای دور ریز سبزی اقدام به شکستن شاخههای شمشاد میکنند و به فضای سبز شهری هم آسیب وارد میشود.
وی ادامه میدهد: کودکان، افراد توانخواه و سالمندان بیشترین آسیب را از شرایط فعلی میبرند؛ بنابراین ساماندهی وضعیت موجود نیازمند توجه هرچه بیشتر از سوی متولیان است.
پلمب ۳۹ واحد صنفی به دلیل سد معبر
مهدی معلم، دیگر عضو شورای شهر بجنورد در این خصوص به خبرنگار ایمنا اظهار میکند: سد معبر و تجاوز بسیاری از واحدهای صنفی به معابر عمومی از گلایهها و دغدغههای شهروندان بود که بارها به شورای شهر متذکر شدند تا اقدامات قانونی را برای ساماندهی انجام دهد.
وی اضافه میکند: هرگونه سد معبر خلاف مقررات است و واحد اجراییات شهرداری در راستای اجرای قانون اقدام به جمعآوری سد معبر خواهد کرد؛ وضعیت سد معبر در سطح شهر زیبنده شهر و شهروندان نیست و پیگیریهای لازم برای حل این معضل انجام میشود.
معلم اضافه میکند: ۳۹ واحد صنفی این شهر به دلیل سد معبر توسط کمیسیون بند ۲۰ پلمب شد.
مخالفت بعضی نهادها برای برخورد با سد معبر
سید محمدعلی کشمیری، شهردار بجنورد نیز سد معبر را یکی از معضلات شهر بجنورد عنوان میکند و ادامه میدهد: برخورد با سد معبر باید تبدیل به یک مطالبه عمومی شود، زیرا اکنون برای مقابله با سد معابر بعضی نهادهای بالادستی همراهی ندارند.
وی اضافه میکند: به عنوان شهرداری نمیتوانیم مقابل دستورات نهادهای بالادستی بایستیم، زیرا ممکن است آنها ملاحظاتی داشته باشند که ما اطلاع نداشته باشیم.
کشمیری تصریح میکند: قبول داریم که در وضعیت اقتصادی مشکلاتی وجود دارد، اما برخورد با سد معبر الزامی است.
به گزارش ایمنا، سد معبر یکی از مشکلات شهرهای کشورهای در حال توسعه به ویژه در هسته مرکزی شهر است که رفاه شهروندان را تحت تأثیر قرار میدهد و ساماندهی آن در گرو تعامل نهادهای شهری است.
نظر شما