پاسخ مناسبی خواهیم داد

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه هفتم آبان ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پاسخ مناسبی خواهیم داد» نوشت: رئیس‌جمهور در جلسه دیروز هیأت دولت به تشریح رویکرد دولت نسبت به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان پرداخت.

دکتر مسعود پزشکیان در جلسه عصر یکشنبه هیأت وزیران با اشاره به تجاوز اسرائیل به حریم هوایی کشورمان گفت: مردم عزیز ما و نظام جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته نشان داده‌اند که هیچ‌گاه در برابر هیچ متجاوزی کوتاه نمی‌آیند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز جنایت‌های رژیم صهیونیستی به همه جهانیان ثابت شده است، افزود: امروز جهانیان شاهد هستند که حامیان این رژیم اشغالگر که در رأس آن‌ها آمریکاست، دم از حقوق بشر و آزادی می‌زنند، اما در برابر به خاک و خون کشیده شدن ده‌ها هزار زن و کودک از سوی این رژیم سفاک سکوت کرده‌اند! آیا این کودکان تروریست بوده‌اند، آیا بستن راه غذا و دارو به‌روی مردم مظلوم غزه جزو اصول جنگ و جهان متمدن است؟

رئیس‌جمهور اظهار داشت: امروز وجدان‌های بیدار در جهان از رژیم صهیونیستی و جنایت‌های این رژیم سفاک متنفرند.
دکتر پزشکیان در ادامه با تأکید بر حق پاسخگویی ایران در برابر حمله رژیم صهیونیستی گفت: ما طالب جنگ نیستیم، اما از حقوق ملت و کشورمان دفاع خواهیم کرد؛ ما پاسخ مناسبی به تجاوز رژیم صهیونیستی خواهیم داد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اگر تجاوزهای رژیم صهیونیستی و جنایت‌هایش ادامه یابد، تنش‌ها گسترش خواهد یافت و می‌دانیم که آمریکا، اسرائیل را برای این فجایع تحریک می‌کند. آن‌ها قول داده بودند که در برابر خویشتن‌داری ما جنگ را تمام کنند، اما به قولشان عمل نکردند.

پاسخ مناسبی خواهیم داد

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «جوان فلسطینی در تل‌آویو ۵۰ نظامی صهیونیست را زیر گرفت» نوشت: با گذشت بیش از یک‌سال از جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری که با چاشنی «وحشت» انجام می‌گیرند، مقاومت مردم فلسطین همچنان شجاعانه ادامه دارد. مقاومتی که شاید تسلیحات پیچیده و سنگینی در اختیار نداشته باشد ولی توانسته با هر آنچه به دستش می‌رسد، به این رژیم منحوس ضربات کاری و مؤثر وارد کند. طی چند ماه اخیر و در کنار مبارزان مسلح فلسطینی در غزه، ده‌ها فلسطینی عملیات‌های استشهادی را در اراضی اشغالی علیه صهیونیست‌ها انجام داده و به اندازه توان خود، از عمر این رژیم موقت کاسته‌اند. اما دیروز شاید یکی از سخت‌ترین روزها برای اشغالگران صهیونیست بود، چرا که تنها در یک روز دو عملیات استشهادی صورت گرفت و از صهیونیست‌ها تلفات جدی گرفت.

اولین عملیات استشهادی، ظهر دیروز به وقت تهران و در شمال تل‌آویو انجام شد که طی آن یک جوان فلسطینی به نام «رامی ناطور» اهل «قلنسوه» (شهری عرب‌نشین در مرکز سرزمین‌های اشغالی) با کامیون، نظامیان رژیم صهیونیستی را که در نزدیکی ایستگاه اتوبوسی در حوالی مقر موساد و یگان ۸۲۰۰ ارتش اشغالگر ایستاده بودند زیر گرفت. این حمله، بنابر اعلام منابع عبری‌زبان، موجب شد حداقل ۶ نظامی صهیونیست کشته و حدود ۵۰ نفر از این قاتلان نیز زخمی شوند. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، جوان فلسطینی پس از انجام این عملیات از کامیون پیاده شد و با سلاح سرد به سمت الباقی صهیونیست‌ها حمله‌ور شد که با گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید. با این حال، طی اخبار واصله به دلیل تعداد بالای زخمی‌ها امکان افزایش تعداد تلفات وجود دارد.

منابع عبری‌زبان نوشته‌اند، این عملیات در نزدیکی پایگاه «گلیلوت» صورت گرفته است. این مرکز مهم‌ترین پایگاه اطلاعاتی و مرکز فعالیت‌های مراکز جاسوسی و اطلاعاتی رژیم اسرائیل محسوب می‌شود. مقر مرکزی دایره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل- امان- (بزرگ‌ترین آژانس اطلاعاتی اشغالگران)، مقر مرکزی واحدهای مهمی مانند واحد ۸۲۰۰ مسئول هوش سیگنالی (SIGNIT) و واحد ۹۹۰۰ مسئول هوش بصری (VISINT) در این پایگاه قرار دارد.

پاسخ مناسبی خواهیم داد

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شریکان جرم در فتنه مرجفون» نوشت: دستور قرآن برای مواجهه با «مرجفون» همین‌قدر صریح است: اگر بیماردلان و آن‌ها که اخبار دروغ و شایعات بی‌اساس را پخش می‌کنند دست برندارند، تو (پیامبر) را بر ضد آنان می‌شورانیم، سپس‌جز مدت کوتاهی نمی‌توانند در کنار تو در این شهر بمانند.

«ارجاف» به معنای اشاعه اباطیل، به منظور غمگین‌ساختن دیگران است. آن‌طور که در تفسیر نمونه آمده، اصل «ارجاف» به معنای اضطراب و تزلزل است و از آنجا که شایعات باطل، ایجاد اضطراب عمومی می‌کند، این واژه به آن اطلاق شده است. علامه طباطبایی (ره) هم در تفسیر المیزان این‌گونه نوشته است: ارجاف به معنای اشاعه باطل و در سایه آن استفاده‌های نامشروع بردن یا حداقل مردم را دچار اضطراب کردن است.

اما چرا باید با «مرجفون» برخورد فوری و بدون اغماض کرد؟

۱- مواجهه قاطع با خبر نادرست، شایعه و ارجاف و «طرد مرجفون از شهر»، نه‌تن‌ها برخلاف آزادی بیان نیست، که اتفاقاً به‌منظور پاسداشت آزادی بیان است. در اسناد حقوق بشری، چه سندهای قدیمی و چه متون جدید، تحقق آزادی بیان در جامعه، پیش‌فرض‌هایی دارد. تدوین‌کنندگان مفهوم و مفاد حقوق بشر غربی، بر این نکته واقف بوده و بر آن تأکید کرده‌اند که آزادی بیان، بدون حدیقف، موجب تضییع اساس آزادی بیان است. به بیان دیگر، در فرضی که همه در هر جامعه‌ای، بدون هیچ محدودیتی مجاز باشند با استناد به «آزادی بیان» هرچیز را بگویند و همه چیز را منتشر کنند، فرصتی برای تحقق آزادی بیان بسیاری از افراد جامعه فراهم نخواهد شد.

با در نظر داشتن این ملاحظه مهم است که میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (مصوب ۱۹۶۶) به‌عنوان یکی از سه سند مادر منشور حقوق بشر، آنجا که در ماده ۱۹ خود تصریح می‌کند «هرکس حق آزادی بیان دارد»، بلافاصله قید می‌کند «اعمال آزادی بیان مستلزم حقوق و مسئولیت‌های خاص است و لذا ممکن است تابع محدودیت‌های معینی شود که در قانون تصریح شده و برای این امور ضرورت داشته باشد: احترام حقوق و حیثیت دیگران / حفظ امنیت ملی یا نظم عمومی یا سلامت یا اخلاق عمومی.»

پاسخ مناسبی خواهیم داد

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «باید قدرت ملت ایران به رژیم صهیونیستی فهمانده شود» را برگزید و نوشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز با تأکید بر ضرورت به هم خوردن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی درباره ایران، فرمودند: آن‌ها درباره ایران دچار خطای محاسباتی هستند، چرا که ایران و جوانان و ملت ایران را نمی‌شناسند و هنوز نتوانسته‌اند قدرت، توانایی، ابتکار و اراده ملت ایران را درست بفهمند، که ما باید این را به آن‌ها بفهمانیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از خانواده‌های معزز شهیدان امنیت، این شهیدان را جزو برترین شهدای راه حق خواندند و با اشاره به اهمیت زیربنایی امنیت در همه امور جامعه و ابعاد مختلف زندگی مردم، تأکید کردند: فقط یک ایران قوی می‌تواند امنیت و پیشرفت کشور و ملت را تأمین و تضمین کند، بنابراین ایران باید روزبه‌روز در همه ابعاد اقتصادی، علمی، سیاسی، دفاعی و مدیریتی قوی‌تر شود.

معظم‌له همچنین با اشاره به اقدامات مستمر رژیم خبیث صهیونیستی در ارتکاب وحشیانه‌ترین جنایات جنگی در غزه و لبنان، تشکیل یک «ائتلاف جهانی» علیه این رژیم پلید را خواستار شدند و با اشاره به حرکت شرورانه چند شب پیش رژیم صهیونیستی، افزودند: در خصوص این غلطی که کردند، خودشان با اهداف خاص بزرگ‌نمایی می‌کنند اما کوچک‌انگاری آن و اینکه بگوییم چیزی نبوده و اهمیتی نداشت هم غلط است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت به هم خوردن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی درباره ایران، فرمودند: آن‌ها درباره ایران دچار خطای محاسباتی هستند، چرا که ایران و جوانان و ملت ایران را نمی‌شناسند و هنوز نتوانسته‌اند قدرت، توانایی، ابتکار و اراده ملت ایران را درست بفهمند، که ما باید این را به آن‌ها بفهمانیم.

پاسخ مناسبی خواهیم داد

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «گفتمان پسا اقتدار» را برگزید و نوشت: بیش از یک سال است که آتش جنگ در غزه زبانه می‌کشد و این روزها جنوب لبنان را هم درنوردیده است. ایران هم که در تمام یک سال گذشته پای ثابت یافتن راهکار دیپلماتیک برای پایان جنگ بوده وارد تنشی جدی با اسرائیل شده و در دفاع از حق مشروع پاسخ به حملات اسرائیل عملیات وعده صادق ۱و ۲ را انجام داده و نشان داده تمامیت ارضی، امنیت ملی و اعتبار کشور، خط قرمزی است که هرگز با آن مماشات نخواهد شد. اما سوالات مهم این است: آیا می‌توان پایانی برای این تنش‌ها متصور بود؟ آیا زبان صلح کارساز خواهد شد؟ طرح آتش بسی که با ترورهای مکرر رهبران جریان مقاومت از سوی اسرائیل نهایی نشده، قابل پیگیری است؟ شاید در میانه آتش شعله‌ور جنگ سخن از صلح بسیار سخت باشد اما گریز ناپذیر است. همان گونه که دکتر مجید رضائیان، استاد دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات و روزنامه نگاری می‌گوید، زمان تغییر زمین بازی فرا رسیده و ایران با اثبات اقتدار و حقانیت خود باید گفتمان صلح را در پیش گیرد. پیشنهاد این استاد ارتباطات برآمده از تئوری بازی‌ها است که ریشه در بحران موشکی کوبا دارد و معتقد است امروز این ایران است که دست بالا را در منطقه دارد و نتانیاهو در بن بست سیاسی گیر افتاده و در نهایت باید به انتخاب و اراده ایران تن دهد که می‌تواند همان گفتمان صلح باشد و زنگ پایان مناقشات نظامی در منطقه را به صدا در آورد. البته محمدعلی وکیلی، نماینده ادوار و فعال رسانه‌ای، با حمایت از گفتمان صلح معتقد است اسرائیل دست به نسل کشی مردم بی دفاع در غزه و لبنان زده و اگر به جنگ پایان دهد می‌شود از صلح سخن گفت، اما مسئله اصلی آتش‌افروزی و جنایات اسرائیل در منطقه است که تا کنون کنترل نشده است.

پاسخ مناسبی خواهیم داد

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «آنالیز بازیگران بورسی» نوشت: گزارش‌های رسمی شش‌ماهه سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۳۰ نماد بازار سهام بررسی شد. عملکرد صنایع بورسی به لحاظ سودآوری نشان می‌دهد که سود خالص آن‌ها در نیمه نخست سال جاری با نزول ۲ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. ضمن آنکه حاشیه سود فصلی صنایع نیز از ۱۶ درصد در تابستان ۱۴۰۲ به ۸ درصد در تابستان امسال کاهش پیدا کرده است. قطعی برق، نااطمینانی‌های موجود در اقتصاد و قیمت‌گذاری دستوری مهم‌ترین عوامل کاهش حاشیه سود ۶ ماهه صنایع بورسی عنوان می‌شوند. با وجود عملکرد ضعیف عمده صنایع بورسی در سال جاری، شرکت‌های سیمانی، لاستیک‏وپلاستیک و اوره‏سازان عملکرد خوبی در نیمه نخست امسال داشته و موفق به رشد متغیرهای مالی خود شده‌اند. اگرچه قطعی گاز در نیمه دوم یک ریسک مهم برای صنایع به شمار می‌آید، اما در صورت تک‌نرخی شدن ارز و حذف قیمت‌گذاری دستوری، می‌توان امید داشت که صنایع کاهش سود خود را تا پایان سال جبران کنند.

پاسخ مناسبی خواهیم داد

کد خبر 805124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.