به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امشب _یکشنبه ششم آبان_ در نشست مشترک همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: ادعا میکنیم قزوین آغازگر کشاورزی مدرن در کشور است که مبنای این ادعا مطالعات عمیق کشاورزی و خاکشناسی است.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از کارشناسان خبره جمع شدند و ۳۰ سال بهرهبرداری کشاورزان از دشت قزوین را تحلیل کردند، افزود: با توصیه مقام معظم رهبری ستاد احیای دشت قزوین و دفتر مشترک آب و کشاورزی در استان قزوین ایجاد شد و از سال ۱۳۹۴ مطالبههایی برای انجام اقدامات ویژه در راستای صیانت از دشت قزوین شکل گرفت که برای انجام آنها آئیننامه و قانون نداریم.
رتبه بالای قزوین در تولید ۱۶ محصول کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه این استان در تولید ۱۶ محصول در ردههای اول تا ششم کشور قرار دارد، گفت: قزوین دارای ۴۴۰ هزار هکتار اراضی زراعی و ۸۵ هزار هکتار باغات است و با تولید ۴ میلیون تن محصول کشاورزی نقش راهبردی در امنیت غذایی کشور دارد.
عطایی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی در چارچوب توسعه پایدار حرکت نکردیم، اما همچنان امنیت غذایی کشور را تأمین میکنیم. با این همه وضعیت کشاورزی با صنعت قابل مقایسه نیست و فقط شش درصد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی صورت میگیرد.
وی کمبود شرکتهای دانشبنیان را چالش مهم بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: اگر میخواهیم آب و خاک را نجات دهیم، مجبوریم به کشاورزی دانشبنیان توجه کنیم. در ضمن به اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی خاطر توصیه میکنیم حتماً در کمیسیونهای تخصصی شرکت کنند و به عنوان یک مشاور رایگان به تصمیمگیران کمک کنند.
کشاورزی باید ناظر مقیم داشته باشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه تولید کشاورزی ناظر مقیم ندارد، گفت: در حالی که تولید ساختمان ۹ ناظر دارد و این نقیصه باید برطرف شود. چرا که اگر کشاورزی ناظر داشته باشد، بهرهوری در این بخش افزایش مییابد.
عطایی افزود: باید مراقبت کنیم تا سازمان نظام مهندسی کشاورزی در کنار کشاورزان قرار گیرد، چون امروز بین این دو بخش فاصله وجود دارد و البته کاهش این فاصله نیازمند قانون است که باید در مجلس شورای اسلامی مصوب شود.
نظر شما