جهش ویروسی ماربورگ از خفاش‌ها به انسان

جهش ویروسی از حیوانات به انسان، این روزها به موضوعی داغ و حیاتی برای ویروس‌شناسان در سطح جهانی تبدیل شده است، این ویروس با جهش‌های مرگبار خود می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بشریت وارد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به‌تازگی شیوع جدید ویروس ماربورگ در رواندا به نگرانی‌های جدی‌تری دامن زده است، مردی که نخستین عفونت شناخته شده را داشت، در یک غار که میزبان گونه خاصی از خفاش بوده است، به این ویروس آلوده شده‌اند، این شیوع که از ماه گذشته آغاز شده، سبب ابتلای ۶۳ نفر و مرگ ۱۵ نفر شده است، شواهد اولیه نشان می‌دهند که ویروس با جهش از حیوانات به انسان منتقل شده است.

محققان تأکید کرده‌اند که واکنش سریع رواندا به شیوع این بیماری، از گسترش بیشتر آن جلوگیری کرده است. آن‌ها ضمن شروع ردیابی تماس و بررسی اپیدمیولوژیک، توانستند ظرف یک هفته واکسن آزمایشی را به کار گیرند. این اقدامات نشان می‌دهند که واکنش به بیماری ویروس ماربورگ می‌تواند شدت شیوع را کاهش دهد.

این شیوع، نخستین مورد در رواندا است و به‌عنوان یکی از کمترین میزان‌های مرگ‌ومیر با ۲۴ درصد نسبت به شیوع‌های قبلی شناخته می‌شود که در بعضی موارد تا ۹۰ درصد متغیر بود. تلاش‌های زودهنگام در تشخیص و درمان، از جمله تجویز واکسن به موفقیت در کاهش عفونت‌ها انجامیده است.

محققان با توالی‌یابی ژنوم ویروس در افراد آلوده، شباهت‌های زیادی بین نمونه‌ها پیدا کردند که نشان‌دهنده گسترش سریع ویروس و منبع مشترک آن است. به گفته مقامات، این سویه با ویروس‌هایی که در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ در خفاش‌ها کشف شده‌اند، ارتباط نزدیکی دارد. با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته، هنوز هیچ درمان یا واکسن اثبات‌شده‌ای برای این ویروس وجود ندارد، محققان به دقت در حال بررسی جهش‌های ویروس هستند تا اطمینان حاصل کنند که تغییرات ممکن قابلیت انتقال یا کشندگی آن به حداقل برساند.

کد خبر 804770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.