به گزارش خبرگزاری ایمنا، در ابتدای هفته، قیمت هر قطعه سکه امامی ۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده و روز پنجشنبه به ۵۵ میلیون ۴۰۰ هزار تومان رسیده است، این افزایش نشاندهنده رشد حدود ۵.۹۲ درصدی است، که این افزایش قابل توجه میتواند به عوامل مختلفی همچون تغییرات در نرخ ارز، افزایش انس جهانی، تقاضای بازار و شرایط اقتصادی مرتبط باشد.
هر قطعه سکه بهار آزادی در روز شنبه با نرخ ۴۵ میلیون ۹۰۰ هزار تومانی مبادله شده، که در روز پنجشنبه به ۴۹ میلیون ۱۰۰ هزار تومانی صعود کرده است، و نشاندهنده افزایش حدود ۶.۹۷ درصدی آن است.
دیگر سکهها همچون نیم، ربع و سکه گرمی هر یک در ابتدای هفته با قیمتهای ۲۸,۴۰۰,۰۰، ۱۸,۴۰۰,۰۰ و ۸,۵۰۰,۰۰ مبادله شده که در روز پنجشنبه افزایش قیمت مواجه بودهاند و هر یک در این روز با قیمتهای ۱۹,۳۰۰,۰۰،۲۹,۶۰۰,۰۰ و ۸,۸۰۰,۰۰ عرضه شدند.
در خصوص قیمت طلا، در ابتدای هفته قیمت هر گرم طلا ۴,۰۷۹,۰۰۰ تومان بود و تا روز پنجشنبه به ۴,۵۸۲,۲۰۰ تومان رسید که نشاندهنده افزایش حدود ۱۲ درصدی آن است، این در حالی است که انس جهانی طلا در این مدت روند صعودی داشته است، افزایش قیمتها میتواند علاوه بر افزایش انس جهانی به عوامل داخلی همچون نرخ ارز و تقاضای محلی برای طلا مرتبط باشد.
ثبت رکورد بیسابقه انس جهانی
محمد کشتی آرای، فعال بازار طلا و سکه در گفتوگو با ایمنا اظهار میکند: هفته گذشته بازار طلا، سکه و ارز با نوسانات زیادی مواجه بوده است، قیمت جهانی طلا با افزایش قابل توجه و بی سابقه به ۲۷۳۸ دلار برای هر اونس رسید، که رکوردی بیسابقه به حساب میآید، این افزایش قیمت جهانی همراه با افزایش ارز تأثیر مستقیم بر قیمتهای داخلی داشتهاند و موجب سیر صعودی در بازار داخلی شده است.
وی اضافه میکند: بهطور مشخص، قیمت سکه طرح قدیم با افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به ۴۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید، سکه طرح جدید نیز با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی به ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید، نیم سکه با ۳۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی به ۲۹ میلیون تومان، ربع سکه با ۲۰۰ هزار تومان افزایش هفتگی به ۱۹ میلیون تومان و سکههای یک گرمی نیز با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی به هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیدند.
حباب سکه و اقدامات بانک مرکزی
فعال بازار طلا و سکه ادامه میدهد: هر مثقال طلا آب شده هم با افزایش یک میلیون و ۴۶۵ هزار تومان به ۱۹ میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۳۳۸ هزار تومان افزایش به چهار میلیون و ۵۸۳ هزار تومان مبنای مبادلات طلا بودند.
کشتی آرای عنوان میکند: حباب سکه در اواسط هفته به رکورد بیسابقه ۱۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرد، که موجب شد بانک مرکزی عرضه سکههای جدید را از یک روز به سه روز در هفته افزایش دهد و سکههای جدید با ضرب جدید به متقاضیان ارائه دهد، این اقدام موجب کاهش حباب سکه به زیر ۱۰ میلیون تومان شده و در حال حاضر حباب هر قطعه سکه به ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است که نسبت به ابتدای هفته دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش حباب داشته است.
عوامل مؤثر بر نوسانات بازار طلا و سکه
وی اضافه میکند: عوامل مؤثر بر این نوسانات شامل افزایش قیمت جهانی طلا، عوامل سیاسی و نوسانات قیمت ارز است، همچنین افزایش تقاضا نیز بهعنوان یک عامل مهم در بالا رفتن قیمتها به شمار میرود.
فعال بازار طلا و سکه میگوید: پیشبینی وضعیت بازار نیز همچنان دشوار است و هیچ تضمینی برای ثبات وجود ندارد.
عوامل مؤثر بر نوسانات بازار طلا و سکه
آیت محمد ولی، کارشناس بازار طلا و سکه نیز در گفتوگو با ایمنا اظهار میکند: نوسانات اخیر در بازار طلا و سکه نشاندهنده پیچیدگیهای متأثر از عوامل سیاسی و اقتصادی است؛ افزایش قیمت جهانی طلا تغییرات نرخ ارز و رشد تقاضا از جمله عوامل کلیدی هستند که به تشدید این نوسانات منجر شدهاند، حباب سکه به عنوان یک شاخص مهم در این بازار، تحت تأثیر این عوامل نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است.
وی اضافه میکند: به طور خاص تنشهای جهانی و وضعیت نقدینگی داخلی نقش بسزایی در افزایش قیمتها ایفا میکنند، این شرایط نهتنها بر قیمت طلا و سکه، بلکه بر تمامی بازارهای مالی تأثیر میگذارد. در این راستا، مدیریت بهینه عرضه و تقاضا، کنترل نقدینگی و ساماندهی بازار ارز از اقدامات حیاتی به شمار میروند که میتوانند به ثبات بازار کمک کرده و نوسانات را کاهش دهند.
توجه به تحولات جهانی و داخلی برای ثبات اقتصادی
کارشناس بازار طلا و سکه عنوان میکند: برای پیشبینی آینده بازار طلا و سکه و بهبود شرایط اقتصادی ضروری است، که فعالان بازار با احتیاط و آگاهی به تصمیمگیری بپردازند.
محمد ولی میگوید: با توجه به تحولات جهانی و درک دقیق از شرایط داخلی میتواند به بهبود وضعیت بازارها و کاهش نوسانات منجر شود، این مدیریت مؤثر نهتنها به ثبات اقتصادی کمک میکند، بلکه شرایط کسب و کار را نیز بهبود میبخشد.
به گزارش ایمنا، نوسانات اخیر در بازار طلا و سکه نشاندهنده پیچیدگیهای متأثر از عوامل سیاسی و اقتصادی است؛ افزایش قیمت جهانی طلا، تغییرات نرخ ارز و رشد تقاضا از جمله عوامل کلیدی هستند که به تشدید این نوسانات منجر شدهاند.
حباب سکه بهعنوان یک شاخص مهم در این بازار تحت تأثیر این عوامل، نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است، به طور خاص تنشهای جهانی و وضعیت نقدینگی داخلی نقش بسزایی در افزایش قیمتها ایفا میکنند، این شرایط نهتنها بر قیمت طلا و سکه بلکه بر تمامی بازارهای مالی تأثیر میگذارد، در این راستا مدیریت بهینه عرضه و تقاضا، کنترل نقدینگی و ساماندهی بازار ارز از اقدامات حیاتی به شمار میروند که میتوانند به ثبات بازار کمک کرده و نوسانات را کاهش دهند.
بنابراین، برای پیشبینی آینده بازار طلا و سکه و بهبود شرایط اقتصادی، ضروری است که فعالان بازار با احتیاط و آگاهی به تصمیمگیری بپردازند، توجه به تحولات جهانی و درک دقیق از شرایط داخلی میتواند به بهبود وضعیت بازارها و کاهش نوسانات منجر شود، این مدیریت مؤثر نهتنها به ثبات اقتصادی کمک میکند، بلکه شرایط کسب و کار را نیز بهبود میبخشد.
نظر شما