به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، نوربخش عسگری صبح امروز _چهارشنبه دوم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با وجود اینکه استان مرکزی، استانی صنعتی شناخته میشود اما این استان در ۱۱ محصول زراعی، باغی و دامی جزو ۱۰ استان برتر کشور است.
وی افزود: استان مرکزی در صادرات ماهیان زینتی رتبه اول، تولید انار رتبه دوم، تولید طالبی رتبه دوم، تولید گوشت قرمز و لوبیا رتبه چهارم، تولید گلهای شاخه بریده و زینتی و پرورش ماهیان زینتی رتبه پنجم، تولید پسته رتبه ششم، تولید بادام رتبه هفتم، تولید تخم مرغ و ذرت علوفهای رتبه نهم و رد تولید کشمش و انگور و تولید گوشت مرغ رتبه دهم را داراست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی گفت: ۷۹ درصد از فعالان کشاورزی این استان در بخش زراعت و باغداری فعالیت میکنند، هشت و نیم درصد از تولیدات اقتصادی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۴۹ درصد صنعت و معدن و ۴۲.۵ درصد در بخش خدمات است.
عسگری با بیان اینکه ایران ۱.۰۶ درصد از جمعیت دنیا را با رتبه ۱۷ دارد، اضافه کرد: سهم شاغلان بخش کشاورزی کشور ۲۶ درصد است و استان مرکزی با دو و شش دهم درصد، رتبه ۱۹ ارزش افزوده بخش کشاورزی را دارا است.
وی بت تاکید بر اینکه تولیدات ۱۱ محصول زراعی، باغی دامی این استان جزو ۱۰ استان برتر کشور است، تصریح کرد: تمام بخشهای بودجه ۱۴۰۴ دارای شناسه است و قابلیت رصد دارد، هدف دولت از این اقدام این است که بودجه به ذینفع نهایی برسد و هوشمندسازی بودجه نیز در این لایحه در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی با بیان اینکه امنیت غذایی یکی از موضوعات مهم در جامعه امروزی است و این مهم همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار دارد، عنوان کرد: فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی، اول شهریور امسال ۱۴۰۳ به عنوان ششمین سرشماری کشاورزی کشور توسط رئیس جمهور صادر شده است.
عسگری تصریح کرد: سرشماری عمومی کشاورزی از دوازدهم آبان ماه با حضور بیش از ۲۹۰ نفر آمارگیر و عوامل اجرایی در مناطق شهری و روستایی آغاز و به مدت ۴۵ روز اجرا میشود.
وی اضافه کرد: سرشماری عمومی کشاورزی در راستای نیاز سنجی بخش کشاورزی، سطح زیر کشت، میزان مصرف، تولید، صادرات، نیاز واردات و سایر موارد مرتبط با این بخش آغاز شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی با بیان اینکه رسانهها در برگزاری هرچه بهتر این سرشماری نقش مؤثری دارند، اظهار کرد: کلاسهای آموزشی ویژه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی این استان از هفتم مهر امسال آغاز و تاکنون دو دوره برگزار شده است و سومین دوره هم امروز برگزار میشود.
عسگری ادامه داد: اولین سرشماری کشاورزی ایران در سال ۱۳۵۲ و آخرین آن در ۱۳۹۳ برگزار شده و همه تلاشها در استان مرکزی برای برگزاری این سرشماری به کار گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از ۱۰ سال از آخرین سرشماری و با توجه به تحولات بسیار زیادی که در بخش کشاورزی صورت گرفته و تغییرات اقلیمی و پیشرفتهای بسیار خوبی که در بخشهای تحقیقات کشاورزی و اجرای برنامههای نوین در راستای افزایش تولید محصولات کشاورزی انجام شده، نیاز است، برای برنامهریزی دقیقتر، از آمارهای جدید استفاده و اطلاعات بخش کشاورزی بهروزرسانی شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: سرشماری کشاورزی از واحدهای کشاورزی نقاط روستایی و شهری و همه واحدهای تولیدی کشاورزی انجام میشود.
عسگری ادامه داد: تهیه فهرست بهرهبرداران کشاورزی، گردآوری اطلاعات مربوط به سن، جنس، سواد و تحصیلات بهرهبرداران کشاورزی، تهیه اطلاعات در سطوح جغرافیایی کوچک، گردآوری آمار محصولات سالانه و آمار محصولات دائمی و تهیه آمار مربوط به فعالیت پرورش دام و طیور از اهداف این سرشماری است.
وی با بیان اینکه فصلنامه تخصصی گفتمان پیشرفت استان برای نخستینبار به شکل الکترونیکی منتشر شده است، اظهار کرد: پیشبینیهای مختلف از جمله پول گندم، همسانسازی حقوق بازنشستگان و پاداش پایان خدمت به صورت واقعی در لایحه در نظر گرفته شده است.
نظر شما