سیروس بیکبکان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: پنج هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیبزمینی اختصاص دارد و متوسط برداشت از این میزان مزارع حدود ۴۵ تن در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود در سالجاری کشاورزان ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی برداشت کنند، افزود: وجود کشاورزان باتجربه و حرفهای و استفاده از بذور اصلاح شده، موجب شده است تا محصول تولیدی استان از کیفیت بهتری برخوردار باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برداشت سیبزمینی در استان تا اواخر آبان ادامه دارد، اضافه کرد: کشاورزان استانهای بندرعباس، اردبیل، همدان، اصفهان و جنوب کرمان از بذور تولیدی استان ما استفاده میکنند.
بیکبکان ادامه داد: ارقام کشت شده در استان زودرس و میانرس هستند و نیاز آبی کمتری نسبت به گونههای سالهای گذشته دارند.
وی گفت: سیبزمینی تولید شده در استان علاوه بر تأمین نیاز داخلی به استانهای اصفهان، خوزستان، فارس، بندرعباس و کشورهای افغانستان، امارات و عراق ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: از حضور سرمایهگذاران در بخش فرآوری محصول سیبزمینی استان استقبال میکنیم اما متأسفانه در حال حاضر واحد فرآوری وجود ندارد و تنها یک واحد صنعتی کوچک تولید چیپس در استان فعال است که مصرف چندانی ندارد.
بیکبکان عنوان کرد: در بخش صنعت بیشتر از ارقام صنعتی سیبزمینی استفاده میشود و ما نیز در تولید سعی کردهایم ارقام صنعتی توسط کشاورزان کشت شود و مشکلی برای تأمین خوراک کارخانهجات نیست.
نظر شما