تعطیلی ۳ ماهه معادن ناایمن در سال آینده

مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۴ کشور، معادنی که شرایط ایمنی لازم را ندارد، برای سه ماه تعطیل و کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پس از بروز حوادث متعدد در معادن در بودجه سال آینده اقدامات پیشگیرانه لحاظ شده است.

دولت چهاردهم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به‌منظور ارتقای ایمنی معادن زغال‌سنگ دولت اقداماتی همچون انجام ارزیابی ریسک کلیه معادن زغال‌سنگ کشور از طریق بازرسی با هدایت و راهبری کارگروهی متشکل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن، و تجارت، سازمان نظام مهندسی معدن و سازمان استاندارد را پیش‌بینی کرده است.

معادنی که شرایط ایمنی لازم را ندارد، به مدت سه ماه تعطیل و کارگران آن‌ها تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند، همچنین بهره‌برداران معادن زغال سنگ موظفند حداکثر ظرف سه ماه از تعطیلی اقدامات لازم برای ارتقای ایمنی معادن را فراهم کنند.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده است دوره آموزش ایمنی برای کلیه کارگران معادن زغال‌سنگ را به اجرا درآورد و تنها کارگران دارای گواهی شرکت در دوره آموزشی ایمنی مجاز به کار در معادن زغال‌سنگ هستند.

بر این اساس درآمد مازاد حقوق مالکانه معادن نیز مقرر شده به یک ردیف بودجه‌ای واریز تا صرف انجام اقدامات فوق شود؛ همچنین بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۴، معادن فاقد شرایط ایمنی لازم به مدت سه ماه تعطیل و کارگران آن‌ها تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند، همچنین تنها کارگران دارای گواهی شرکت در دوره آموزشی ایمنی مجاز به کار در معادن زغال‌سنگ هستند.

بودجه اختصاصی برای ایمنی معادن کشور

احمد میدری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی روز گذشته، یکم آبان، برای ارائه گزارش‌هایی درباره حادثه معدن طبس در مجلس شورای اسلامی حاضر شد.

وی از اختصاص ردیف بودجه‌ای برای ایمنی معادن کشور در بودجه سال جاری خبر داد و تاکید کرد که به‌منظور کاهش حوادث و حفظ جان کارگران، پیشنهاد شده است که همچون وزارت نفت از شرکت‌های ارزیابی ریسک برای ارزیابی و بهبود شرایط ایمنی معادن استفاده شود. این اقدام به‌ویژه در معادن زغال‌سنگ که به‌دلیل شرایط خاص خود بیش از سایر بخش‌ها در معرض خطر قرار دارند، ضروری به نظر می‌رسد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون‌های صنایع، معادن، اجتماعی و اصل نودم (۹۰) قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ پروده طبس گفت: «در دهه اخیر شاهد افزایش چنین حوادثی در معادن بودیم و باید تلاش کنیم تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کنیم.»

میدری با اشاره به دو فرضیه اصلی درباره علت انفجار معدن گفت: یکی انتشار گاز متان و دیگری پیشروی ۲ هزار متر معدن در ۱۰ روز پس از بازرسی که ممکن است منجر به فرو ریختن و ایجاد حوادث بعدی شده باشد.

وی تاکید کرد: گروه ۹ نفره‌ای برای بررسی دقیق علل این حادثه تشکیل شده است و به‌زودی نتایج نهایی اعلام خواهد شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این که سالانه حدود ۱۲۰۰ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می‌دهند، به‌ویژه در معادن زغال‌سنگ که از پرخطرترین محیط‌های کاری هستند، گفت: نبود یکپارچگی نظام بازرسی و ایمنی معادن، یکی از دلایل اصلی وقوع حوادث است.

میدری افزود: در حال حاضر مسئولیت‌های ایمنی معادن بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان استاندارد، وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن تقسیم شده است، اما هیچ‌یک از این نهادها در یک واحد عملیاتی تجمیع نشده‌اند. این پراکندگی، مشکلاتی را در نظارت و پیاده‌سازی استانداردهای ایمنی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به وضعیت تجهیزات معادن گفت: تمام تجهیزات معادن کشور فاقد استانداردهای لازم هستند و هنوز استانداردهای لازم برای تجهیزات و ماشین‌آلات معادن زغال‌سنگ و سایر معادن تعریف نشده است. این موضوع می‌تواند یکی از عوامل مهم بروز حوادث باشد، زیرا تجهیزات غیراستاندارد نظیر لوکوموتیو، دستگاه‌های نجات و سنسورها می‌توانند خطرات زیادی ایجاد کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته از اواسط مهر سال جاری اظهار کرد: وزارتخانه‌های صمت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارگروهی مشترک تشکیل داده‌اند که ۱۰۱ معدن زغال‌سنگ را بررسی کرده است. از این تعداد، ۶۲ معدن فاقد استانداردهای ایمنی لازم بوده‌اند و از دستگاه قضائی درخواست شده که هفت معدن تعطیل شود.

میدری افزود: تعطیلی معادن ممکن است مشکلات اجتماعی و اقتصادی در پی داشته باشد و به همین دلیل، هیئت وزیران تصمیم گرفته تا بودجه لازم برای پرداخت حقوق سه ماه کارگران معادنی که تعطیل می‌شوند، اختصاص پیدا کند.

وی با اشاره به اقدامات پیشنهادی برای بهبود ایمنی معادن گفت: در بودجه سال جاری، ردیفی برای ایمنی معادن تخصیص داده شده است، اما به‌منظور جلوگیری از وابستگی به بودجه دولتی، پیشنهاد شده است که همچون وزارت نفت از شرکت‌های ارزیابی ریسک استفاده کنیم. این شرکت‌ها می‌توانند به‌طور مستقل فعالیت کنند و هزینه‌های ارزیابی ریسک توسط بهره‌برداران معادن پرداخت شود.

وزیر تعاون ابراز امیدواری کرد که با ایجاد چنین شرکت‌هایی در حوزه معادن، بتوان شاهد کاهش حوادث و حفظ جان کارگران در معادن کشور بود.

کد خبر 803547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.