به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مریخ چهارشنبه -دوم آبان- در یک راستا قرار میگیرند، به طوری که ماه ۲۱ روزه از زاویه سه درجه و ۵۴ دقیقهای شمال سیاره مریخ عبور میکند، این دو جرم آسمانی ساعت ۲۲:۴۱ حدود ۷۹ درجه بالاتر از افق جنوبی شما قرار میگیرند و ساعت ۰۵:۴۳ نیز از دسترس خارج میشوند.
ماه در قدر منفی ۱۲.۰ و سیاره مریخ در قدر ۲.۰ هر دو در صورت فلکی برج جوزا قرار دارند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر جدا خواهند بود که در میدان دید تلسکوپ قرار نمیگیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل مشاهده خواهند بود.
دنبالهدار Comet C/2024 S1 در حضیض زمینی
دنبالهدار Comet C/2024 S1 چهارشنبه -دوم آبان- در فاصله ۰.۸۷ واحد نجومی از زمین در نزدیکترین فاصله از آن قرار میگیرد، این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست زیرا بسیار به خورشید نزدیک است و فقط ۱۸ درجه از آن فاصله دارد.
دنبالهدارهای ذاتاً اجرام بسیار غیرقابل پیشبینی هستند، زیرا روشنایی آنها به پراکندگی نور خورشید از ذرات غبار در کما و دم دنبالهدار بستگی دارد، این غبار به طور مداوم از هسته دنبالهدار دور میشود و چگالی آن در هر زمان خاص با سرعت تصعید یخ در هسته دنبالهدار کنترل میشود، زیرا توسط پرتوهای خورشید گرم میشود.
سیاره عطارد در اوج خورشیدی
گردش ۸۸ روزه سیاره عطارد به دور خورشید باعث میشود چهارشنبه -دوم آبان- به دورترین نقطه از خورشید در فاصله ۰.۴۷ واحد نجومی برسد؛ سیاره عطارد برخلاف بیشتر سیارات که دقیقاً مدارهای دایرهای به دور خورشید را دنبال میکنند و فاصله آنها از خورشید تنها چند درصد تغییر میکند، دارای مدار بیضی شکل است.
فاصله سیاره عطارد از خورشید بین ۰.۳۰۷ واحد نجومی در حضیض (نزدیکترین فاصله به خورشید) و ۰.۴۶۷ واحد نجومی در اوج (دورترین فاصله از خورشید) متغیر است، این تغییر بیش از ۵۰ درصد به این معنا است که سطح آن در زمان حضیض نسبت به زمان اوج، دو برابر بیشتر انرژی از خورشید دریافت میکند.
قرار گرفتن سیاره عطارد در اوج خورشیدی از اصفهان قابل مشاهده نیست، زیرا در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و زمان غروب نیز بیش از دو درجه بالاتر از افق نخواهد بود.
نظر شما