سوالات دارویی و مسمومیت‌ها را از کجا بپرسیم؟

شایع‌ترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است، در همین راستا مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره تلفن ۱۹۰ پاسخگوی سوالات دارویی و نحوه برخورد با فرد مسموم تا قبل از رسیدن به مراکز درمانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان غذا و دارو، هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها از امروز اول آبان ماه با شعار «سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت‌ها محافظت کنیم» آغاز شده و امروز _سه‌شنبه یکم آبان_ و نخستین روز از هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها با عنوان «روز پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها» نام‌گذاری شده است.

مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم در تهران همه روزه از ساعت ۸:۰۰ تا ۲۰:۰۰ و با شماره تلفن ۱۹۰ پاسخگو است و سوالات دارویی و نحوه برخورد با فرد مسموم پیش از رسیدن به مراکز درمانی را می‌توان از مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم پرسید.

تاکید بر آن است که استفاده از جعبه‌های تقسیم داروها در سالمندان می‌تواند کمک شایانی به پیشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری در آن‌ها داشته باشد و پزشکان و داروسازان نیز در برخورد با بیماران سالمند باید از تفهیم نحوه مصرف دارو در آن‌ها اطمینان حاصل کنند، چراکه در برخی سالمندان کاهش قدرت بینایی، شنوایی و فراموشی، می‌تواند منجر به بروز اشتباهاتی در ضمن مصرف داروها و در نتیجه بروز مسمومیت دارویی شود.

بیشترین مسمومیت‌های ارجاع شده به مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم کشور و بیمارستان‌ها، مسمومیت‌های دارویی است، بنابراین در هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه، بهتر است فرزندان، والدین سالمند خود را همراهی کنند تا از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شوند.

شایع‌ترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است و مهم‌ترین راه‌های ورود سموم به بدن عبارتند از راه خوراکی، تنفسی، پوستی و تزریقی، توجه داشته باشید که با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک، سلامت خود را به خطر نیندازید، از طرفی هم مقادیر بالای بعضی داروهای به‌ظاهر کم‌خطر، می‌توانند برای فرد کشنده باشد.

همواره تاکید می‌شود که افراد هرگز سعی نکنند با چشیدن یا بوییدن یک ماده ناشناخته آن را شناسایی کنند، همچنین لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم حیاتی است.

وظیفه مهم مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم، راهنمایی فرد مسموم یا همراهان وی، برای کنترل و کاهش عوارض ناشی از مسمومیت است و نه درمان مسمومیت، در مسمومیت‌های تعمدی با دارو، بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو یا داروهای مصرفی و تعداد هر یک از آن‌ها را از وی بپرسید و به کادر درمانی اطلاع دهید.

در برخورد با فرد مسموم غیرهوشیاری که در کنارش بسته‌های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و القا نکردن استفراغ در این فرد، بسته‌های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید و از خوراندن مایعات به فرد مسمومی که بیهوش است، خودداری کنید.

کد خبر 803186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.