محمدعلی شفیعینیا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به خطر انتقال هاری به انسان در پی حیوانگزیدگی اظهار کرد: عامل بیماری هاری ویروسی است که بر اثر گازگرفتگی و تماس با بزاق حیوان مبتلا به هاری به انسان انتقال پیدا میکند.
وی با تاکید بر پرهیز از تماس با حیوانات بلاصاحب و مراقبت از فرزندان خود در این زمینه افزود: والدین نباید فرزندان خود را بهویژه در حاشیه شهر و روستایی که احتمال وجود سگهای بلاصاحب بیشتر است، رها کنند.
رئیس مرکز بهداشت دزفول ادامه داد: محل زیست حیوانات خانگی نیز باید از محل زندگی انسانها جدا باشد تا مسئلهای در این باره رخ ندهد، بهعلاوه واکسیناسیون این حیوانات نیز باید بهموقع انجام شود تا از تماس این حیوانات با حیوانات بلاصاحب خودداری کنند و از انتقال بیماری به حیوان خانگی پیشگیری شود.
شفیعینیا تصریح کرد: در صورت وقوع حیوانگزیدگی، ضمن حفظ خونسردی در کمترین زمان ممکن محل زخم حتی در حد یک خراش خیلی کوچک را با با فشار آب و صابون به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه شستوشو دهند و اگر زخم عمیق باشد باید تا عمق زخم را به خوبی بشویند، سپس محل زخم را با الکل ۷۰ درصد یا هر ماده ضدعفونیکننده دیگر ضدعفونی کنند.
وی عنوان کرد: شستوشو و ضدعفونی محل زخم، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلاء به هاری دارند و تا ۵۰ درصد از ابتلاء به هاری پیشگیری میکند.
رئیس مرکز بهداشت دزفول گفت: بعد از این اقدامات باید بیدرنگ فرد را به مرکز بهداشتی انتقال دهند تا واکسیناسیون برای او انجام شود، در همه مراکز بهداشت واکسن وجود دارد، اما یک مرکز تخصصی پیشگیری از هاری در بیمارستان گنجویان داریم که به صورت بیستوچهار ساعته خدمات را ارائه میدهند و واکسیناسیون ضدهاری برای فرد دچار حیوانگزیدگی انجام میشود.
شفیعینیا با اشاره به اینکه هاری بیماری کشندهای است، افزود: در صورتی که این اقدامات پیشگیریکننده بهموقع انجام نشود، خطر مرگ فرد در پی ابتلاء به هاری بسیار بالا است.
نظر شما