به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، علی فولیان ظهر امروز _دوشنبه سیام مهر_ در جلسه شورای مشورتی خانواده استان قزوین اظهار کرد: طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی حجم بسیار زیادی از پروندههای قضائی را به خود اختصاص داده که این امر بسیار نگران کننده است و از جنبه مختلف میتواند منشأ بسیاری از ناهنجاریهای مختلف در جامعه باشد.
وی افزود: هشت درصد پروندههای حقوقی استان قزوین در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ مربوط به دعاوی خانواده است و به همین منظور دستگاه قضائی استان بر معضل طلاق تمرکز ویژه داشته تا برای کاهش آن اقدامات لازم انجام شود.
کیفیت مشاوره برای سازش بین زوجین افزایش یابد
دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین با بیان اینکه وقتی تعداد طلاق از حد متعارف بیشتر میشود، تبدیل به نگرانی جدی در جامعه میشود، گفت: این در حالی است که تحکیم خانواده وظیفهای مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران است که هم در قانون اساسی و هم در مبانی شرعی و دینی ما مورد توجه قرار گرفته است.
فولیان اضافه کرد: در سالهای اخیر طرحهای مختلفی از سوی مسئولان دستگاههای مرتبط برای کاهش میزان طلاق ارائه شده که بسیاری از این طرحها به ارائه خدمات مشاوره و روانشناختی قبل و بعد از ازدواج اشاره دارند.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت مداخله در طلاقهای توافقی به منظور کاهش این نوع از طلاقها ادامه داد: بنابراین کیفیت امر مشاوره با هدف پایداری صلح و سازش بین زوجین در مراکز مشاوره باید افزایش یابد.
لزوم فرهنگسازی برای افزایش استفاده از مشاوره پیش از ازدواج
معاون اجتماعی دادگستری کل استان قزوین در ادامه یکی از اصلیترین دلایل طلاق را عدم وجود مهارتهای اساسی زندگی همچون مهارت در گفتگو، حل مسئله، مدیریت خشم و تاب آوری بین زوجین دانست و گفت: فقدان این مهارتها در بین زوجین ناشی از آن است که ما در حوزه آموزشهای پیش از ازدواج آن گونه که باید عمل نکردیم.
فولیان بیان اینکه مشاورههای پیش از ازدواج و خودشناسی باید قبل از تصمیمگیری صورت گیرد، تصریح کرد: مسئولان فرهنگی میبایست در راستای افزایش مشارکت افراد در بهرهگیری از مشاوره پیش از ازدواج و دورههای آموزشی زوجین فرهنگسازی کنند، چرا که اگر مسئله مشاوره قبل از ازدواج توسعه پیدا کند، سهم قابل توجهی در کاهش آمار طلاق را خواهد داشت.
وی افزود: بسیاری از جوانان بدون اینکه مهارت لازم برای تشکیل خانواده را داشته باشند، ازدواج میکنند و در زندگی مشترک نخستین بحرانها آنها را از پا در میآورد و کارشان را به طلاق میکشد. اما مشاورههای قبل از ازدواج به زوجین کمک میکند تا با معیارهای انتخاب همسر، میزان همسان بودن با یکدیگر، راههای داشتن ازدواج موفق و مهارتهای ارتباطی آشنا شوند.
مراجعه دیرهنگام برخی زوجین به مراکز مشاوره
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین با تأکید بر ضرورت مراجعه بهموقع افراد به مراکز مشاوره گفت: متأسفانه برخی زوجین زمانی به جلسه مشاوره مراجعه میکنند که دیگر ظرفیت تعامل با یکدیگر و حصول سازش را ندارند.
فولیان اضافه کرد: معمولاً زوجینی که بعد از توافق برای طلاق در جلسات مشاوره حضور دارند، میزان موفقیت بسیار پایینی برای بازگشت به زندگی مشترک دارند، چرا که از قبل تصمیمگیری کردهاند و بیشتر برای طی فرآیند قانونی و کسب نظر دادگاه به مراکز مشاوره میروند.
وی ادامه داد: بهطور قطع مشاورههای پیش از ازدواج بسیار ضروریتر از مشاورههای طلاق است؛ اما در اکثر اوقات، مداخلات بعد از اینکه زوجین به آخر خط رسیدند، آغاز میشود که باید در این زمینه تجدیدنظری صورت گیرد.
طرح جامع آشنایی با مهارتهای اساسی زندگی تدوین شود
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت و تخصص مشاوران خانواده و مؤسسات مردمنهاد فعال گفت: مشارکت مشاوران خانواده و مؤسسات مردمنهاد در حوزه تحکیم بنیان خانواده بسیار مهم و ضروری است.
فولیان بر تدوین طرح جامع آشنایی با مهارتهای اساسی زندگی توسط دستگاههای مسئول تأکید کرد و افزود: در تهیه و اجرای این طرح میبایست از ظرفیت مراکز مشاوره خانواده تحت نظارت قوهقضاییه استفاده شود.
نظر شما