به گزارش خبرگزاری ایمنا، میرمهیار میرصالحپور امروز _دوشنبه سیام مهر_ در رویداد ملی و تخصصی «تا ثریا» در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی اظهار کرد: ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی با توجه به ظرفیتهای موجود کشور بسیار پایین است و این مسئله موجب بروز مشکلاتی همچون پیشروی در فرسایش خاک که چند برابر متوسط جهانی است، استفاده ناکافی از اراضی قابل کشت، مصرف بالای آب و ضایعات ۳۰ درصدی در محصولات کشاورزی میشود.
وی افزود: چالشها و مشکلاتی که در این حوزه با آن مواجه هستیم، نشاندهنده ضرورت توسعه کشاورزی دانشبنیان مبتنیبر فناوریهای نوین است، به همین علت برگزاری دورههای آموزشی و تخصصی در این زمینه حائز اهمیت است و باید به رشد شرکتهای دانشبنیان در کشاورزی توجه بیشتری شود، چراکه این حوزه بهرغم ظرفیتهای فراوان، تنها یکچهارم متوسط سایر بخشها را به خود اختصاص داده است.
مدیر عامل و نایبرئیس هیئت مدیره گروه اقتصاد مردمی گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری بهعنوان «سال امنیت غذایی» باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم، زیرا کشور در این حوزه متخصصان و دانشآموختگان برجستهای دارد که میتوانند در راستای ارتقای امنیت غذایی و اشتغالزایی مؤثر واقع شوند.
میرصالحپور ادامه داد: رویداد «تا ثریا» نشاندهنده توجه کشور به این مقوله است و امید داریم که در تمامی استانها دورههای تخصصی در زمینههای مختلف همچون مکانیزاسیون و بهرهوری در سیستمهای آبیاری برگزار شود، همچنین باید به محورهایی از جمله افزایش بهرهوری زمینهای کشاورزی، بذر و نهادها بهویژه در حوزه گیاهان و بهداشت و خوراک دام توجه شایانی شود.
وی عنوان کرد: برای ماندگاری محصولات و کاهش ضایعات میتوان از صنایع تبدیلی و تکمیلی استفاده کرد، حال تلاش ما بر این است که در کنار این فعالیتها از طرحهای تجاریسازی شرکتها حمایت و مزارع الگویی ایجاد کنیم.
نظر شما