اصغر کشاورزراد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرداری اصفهان در راستای حفاظت و استفاده بهینه از منابع آبی اقدامات مهمی از جمله احداث خط کلکتور برای بهبود و بهینهسازی سیستم آبیاری فضای سبز مناطق انجام داده است.
وی با بیان اینکه حفاظت و استفاده بهینه از منابع آب از اصول توسعه پایدار محسوب میشود، افزود: یکی از مشکلات سالهای اخیر بهویژه سال جاری موضوع کمآبی و کاهش نزولات آسمانی است که موجب کاهش و از بینرفتن سرانه فضای سبز در شهرها شده است.
معاون عمران شهری شهردار اصفهان گفت: حفاظت از درختان و فضای سبز شهری بهعنوان یکی از مهمترین سرمایههای ملی، امری حیاتی و ضروری است که هرگونه کوتاهی در این زمینه اجحاف بزرگی به آیندگان و آسیب رساندن به سلامت جامعه تلقی خواهد شد و زیستپذیری شهرها را نیز به مخاطره خواهد انداخت.
کشاورزراد ادامه داد: یکی از راهکارهای افزایش سرانه فضای سبز شهری، تأمین آب آن است که با توجه به آن میتوان کاربریهای فضای سبز را آزادسازی و اجرایی کرد؛ از اینرو عملیات اجرای کلکتور خطوط لوله انتقال آب فضای سبز به منبعهای احداثشده و تأمین آب فضای سبز در دستور کار شهرداری اصفهان در این دوره مدیریت شهری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳ پروژه اجرای کلکتور خطوط لوله انتقال آب فضای سبز به مخازن احداث شده و در حال احداث در سطح مناطق پانزدهگانه اصفهان به طول ۴۶ هزار و ۲۳۵ متر و مبلغ ۲۶۳ میلیارد تومان در حال اجرا است.
معاون عمران شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه در احداث مسیر کلکتور از لوله پلیاتیلن یا فایبرگلاس بسته به نوع آب مصرفی استفاده میشود، خاطرنشان کرد: با احداث این خطوط کلکتور مشکل آبیاری فضای سبز مناطق مرتفع شود.
کشاورزراد گفت: کاهش منابع آبی زیرزمینی و اینکه نمیتوان از آن بهصورت دائم برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده کرد، موجب شد که پساب تصفیه شده بهعنوان یک راهحل جایگزین استفاده شود و درختان و فضای سبز شهری بهعنوان یکی از نمادهای برجسته سبزینگی و سرزندگی از جایگاه و اهمیت بالایی در احیا و صیانت از حریم منابع طبیعی برخوردار بوده و کاشت و حفاظت از آن، در همه ابعاد موجب پاسداری از میراث ملی است.
وی افزود: با اجرا و تکمیل خطوط کلکتور انتقال پساب تصفیهشده برای آبیاری بخشهایی از فضای سبز شهری، میتوان برای حفظ درختان و توسعه فضای سبز شهر اصفهان گامهای بلندی برداشت.
معاون عمران شهری شهردار اصفهان تاکید کرد: طول کل مسیر اجرای خطوط انتقال آب حدود ۴۶ کیلومتر با لولههایی از جنس فایبرگلاس یا پلیاتیلن و به قطرهای ۳۱۵، ۴۰۰، ۵۰۰ و ۷۰۰ میلی متر بوده که طی احداث آن حدود ۸۵ هزار متر مکعب خاکبرداری و ۵۰۶۰ متر مکعب حجم آسفالت پس از لولهگذاری بوده است.
کشاورزراد گفت: اقدامات این پروژه شامل حفر ترانشه، نصب لولههای فایبرگلاس یا پلیاتیلن به قطرهای ۳۱۵، ۴۰۰، ۵۰۰ و ۷۰۰ میلیمتر بههمراه اتصالات مربوطه و پرسازی ترانشه با مصالح مناسب و روکش آسفالت نهایی است.
نظر شما