آزادی، پیوند محکمی با حوزه فرهنگ دارد

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه آزادی پیوند محکمی با حوزه فرهنگ دارد، ادامه داد: آزادی این حوزه با استدلال و گفت‌وگوی انتقادی پیش می‌رود و لازمه استدلال، گفت‌وگوی انتقادی و تفکر، آزادی است. آزادی به تعبیر قرآنی پیش نیاز برای رسیدن به حقیقت است. 

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالحسین کلانتری امروز _شنبه بیست‌وهشتم مهر_ در آئین تکریم و معارفه معاون پیشین و جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه گفت‌وگو مسئله ذاتی حوزه فرهنگ است، اظهار کرد: عرصه فرهنگ، مکانی برای گفت‌وگو و مشارکت تفاهم و اجماع پس از گفت‌وگوهای انتقادی میان همه ذی‌ربطان و ذی‌نفعان است، به همین دلیل آزادی پیوند محکمی با حوزه فرهنگ دارد، زیرا آزادی این حوزه با استدلال و گفت‌وگوی انتقادی پیش می‌رود و لازمه استدلال، گفت‌وگوی انتقادی و تفکر، آزادی است، در واقع آزادی به تعبیر قرآنی پیش نیاز برای رسیدن به حقیقت است.

وی با تاکید بر اینکه منطق عرصه فرهنگ، با منطق عرصه سیاست و اقتصاد متفاوت است، افزود: فرهنگ عرصه مدارا، استدلال و گفت‌وگو و مفاهمه است؛ فرهنگ به تعبیر متفکران منشأ پایداری یک نظام اجتماعی است اما منطق عرصه سیاست منطق زور است و هدف آن دستیابی به قدرت است که هیچکدام از آن‌ها در عرصه فرهنگ جایی و معنایی ندارد.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ با بیان اینکه منطق عرصه اقتصاد هم تولید ثروت و ابزار تعامل آن پول است، گفت: در حوزه اقتصاد پول اصالت دارد و به این دلیل با عرصه فرهنگ تفاوت دارد؛ عرصه فرهنگی منطق هدف و ابزار متفاوتی نسبت به عرصه‌های سیاسی و اقتصادی دارد البته این به معنای جدا افتادگی حوزه فرهنگی نیست، بلکه به معنای تاکید بر لزوم هویت بخشی و تمایز عرصه فرهنگی به عنوان پیش نیاز هر گونه ارتباط معقول با سایر عرصه‌ها است.

ارتباط میان معاونت فرهنگی و ذی‌نفعان ارتقا بخش بود

در بخشی دیگر از این مراسم نیز یاسر احمدوند معاون پیشین امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در دوره مسئولیت بنده در معاونت فرهنگی تلاش بر این بود که نسبت بین معاونت فرهنگی و مرتبطان این معاونت، دارای تعریف درست برمبنای اسناد بالادستی به ویژه قانون تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.

وی افزود: در این مسیر با همه صنوف فرهنگی که به نوعی نسبتی با این معاونت داشتند دارای نسبت مشخص بودیم و تعریف داشتیم و این یک نسبت متعامل ارتقا بخش بود.

معاون پیشین امور فرهنگی وزیر فرهنگ بیان کرد: در این دوره سامانه بازار کتاب، تلویزیون کتاب، نهاد تکتا، خانه‌چاپ و خانه عروسک، جشنواره ملی کودک و نوجوان و راه‌اندازی شبکه زنجیره فروش کتاب از جمله فعالیت‌های تاسیسی ما بود.

احمدوند اظهار کرد: به اموری مانند نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه‌های خارج از کشور و استانی با نگاه تحولی و ارتقابخش پرداخته شد.

وی ادامه‌داد: برای مباحثی مانند ممیزی هم راهبرد و تدبیر اندیشه شد و در مسیر حل راهبردی مسئله ممیزی با لحاظ مسئله‌های فرهنگی با مبانی درست مورد نظر ما حرکت کردیم؛ در این دوره نسبت به مسائل و مشکلات شناخت وجود داشت و برای موضوعات مختلف برنامه‌ریزی راهبردی وجود داشت و برای حل مسائل مسیر، زمان‌بندی و شیوه اجرا در نظر گرفته شده بود.

معاون پیشین امور فرهنگی وزارت فرهنگ اضافه کرد: توجه به حل مسئله کاغذ و تولید کاغذ ملی به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم در معاونت فرهنگی دنبال شد و دستاوردهای ملی در این زمینه حاصل شد.

وی گفت: همه فعالیت‌های این دوره در شرایط ویژه‌ای دنبال شد که خوشبختانه در معاونت فرهنگی کمتر چالش به‌وجود آمد و این نتیجه همدلی خوبی بود که بین معاونت فرهنگی و اجزا وزارت فرهنگ وجود داشت.

کد خبر 802228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.