۱۲ رتبه تک رقمی کنکور سمپادی هستند

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه ۱۲ نفر از رتبه‌های تک رقمی کنکور از سمپاد بودند، گفت: بنابر عرف بین‌المللی ۲ درصد کل جمعیت دانش‌آموزی واجد استعداد و با ضریب هوشی شناخته می‌شوند که سمپاد ادعای شناسایی و حمایت از آن‌ها را دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، الهام یاوری با بیان اینکه تمام بچه‌های این کشور جزو استعدادها محسوب می‌شوند، اظهار کرد: هر کدام از این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و استعدادهای متفاوت و ویژه خود را دارند.

وی با بیان اینکه سمپاد هیچ وقت این ادعا را ندارد که کل افراد را زیر پوشش قرار دهد، افزود: تنها درصد کوچکی از این بچه‌ها که بنابر عرف بین المللی ۲ درصد کل جمعیت حساب می‌شوند واجد استعداد با ضریب هوشی شناخته می‌شوند. سمپاد ادعای شناسایی و حمایت از این ۲ درصد را دارد، البته به طور طبیعی بیش از این دو درصد استعداد برتر در کشور وجود دارد، اما امکانات سمپاد خیلی محدود است و توانایی پوشش تمامی آن‌ها را ندارد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه به جز ضریب هوشی شاخص‌های دیگر استعدادی مانند استعدادهای ورزشی و هنری نیز وجود دارد، ادامه داد: سمپاد این شاخص‌ها را پوشش نمی‌دهد و چنین مأموریتی ندارد.

یاوری درباره سازگاری مدارس سمپاد با عدالت آموزشی گفت: در شرایطی که بخشی از جامعه قشر برخوردار باشند و آموزش‌ها در مدارس غیرانتفاعی و کلاس‌های خصوصی و شبکه‌های مختلف برای آنها در دسترس است، لازم است به دانش‌آموزان کم‌برخوردارتر کمک و عقب افتادگی آن‌ها جبران شود که سمپاد این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه اگر به نتایج رتبه‌های تک رقمی کنکور نگاه کنید از ۳۰ نفر، ۱۵ نفر مربوط به مناطق دو و سه آموزشی یعنی مناطق کمتر برخوردار هستند، افزود: از این ۱۵ نفر، ۱۲ نفر دانش‌آموز سمپاد هستند و این اتفاق کمک می‌کند دانش‌آموز مناطق محروم مانند اسفراین، فردوس، رشت و بندرعباس که در حالت عادی توانایی رقابت با مدارس غیرانتفاعی پولدار تهران را ندارند، فضایی برای رشد داشته باشند تا به وضعیت مطلوب تحصیلی برسند.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره چالش تأمین معلم در مدارس سمپاد ادامه داد: معلم خوب در کشور یک چالش جدی است؛ از نظر کمیت معلم مشکلی نداریم، اما مدارسی هستند که با کیفیت مناسب نمی‌توانند معلم تأمین کنند و دچار مشکلاتی هستند.

یاوری درباره شرایط جذب معلم در این مدارس گفت: شرایطی که در واقع روی کاغذ نوشته شده باشد وجود ندارد، اما تلاش می‌کنیم که از لحاظ تربیتی و علمی متناسب با نیازهای دانش آموزان و عطش یادگیری آنان، معلمانی که توانایی پاسخ سوالات پیچیده‌تر و سخت‌تر را داشته باشند، جذب شوند.

وی با بیان اینکه از طریق آزمون استخدامی سال جاری جذب معلم در مدارس سمپاد نداشتیم، افزود: ساعت موظفی و حقوق دریافتی این معلمان مانند سایر معلمان مدارس عادی است؛ طبق آخرین آمار بنیاد نخبگان، ۶۵ درصد از نخبگان داخل کشور هستند و ۱۳۰ هزار دانش‌آموز در مدارس سمپاد تحصیل می‌کنند.

کد خبر 802173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.