خداحافظی حاشیه‌نشینان با محرومیت/ دعای خیری که بدرقه راه رئیس‌جمهور شهید شد

انتقال اهالی کوی فلسطین زنجان به دستور شهید آیت‌الله رئیسی به منظور بهبود شرایط زندگی و رفع محرومیت‌های این منطقه انجام شد، این اقدام نه تنها کیفیت زندگی آنها را ارتقا داد که موجب افزایش امیدواری در میان ساکنانی شد که سال‌ها با محرومیت خو کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، زنجان ۱۱ سکونت‌گاه غیررسمی دارد که از این تعداد ساماندهی فقط یک منطقه شهری انجام شده است، داستان این ساماندهی به آبان سال ۱۴۰۰ برمی‌گردد، زمانی که شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید کشورمان در یک بازدید غیرمنتظره و هماهنگ نشده به یکی از مناطق محروم رفت.

«کوی فلسطین» مقصد بازدید شهری رئیس‌جمهور بود، بازدیدی که ایشان را به شدت متأثر کرد و در همان زمان شهید آیت‌الله رئیسی دستور عاجل داد که جابه‌جایی اهالی این منطقه از طریق مسکن ملی با قید فوریت انجام شود.

پس از این بازدید، همان شب در جلسه شورای اداری، انتقال اهالی کوی فلسطین جزو مصوبات سفر رئیس‌جمهور قرار گرفت و قرار شد اهالی این منطقه به واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در آینده نزدیک منتقل شوند.

بیست‌وششم دی همان سال، محسن افشارچی، استاندار زنجان در جلسه ستاد بازآفرینی بافت‌های فرسوده با اشاره به جابه‌جایی اهالی «کوی فلسطین» که باید به صورت کلان و کلی باشد، گفته بود: «هرچه زودتر ارزیابی‌ها انجام شود و درخواست ما از اداره راه و شهرسازی این است که سبد پیشنهاداتی از جمله زمین، آپارتمان را متنوع کنند تا اهالی کوی فلسطین با توجه به ارزش زمین‌های خود بتوانند زمین یا آپارتمان انتخاب کنند، سبدهای پیشنهادی محرک و مشوق اصلی برای جابه‌جایی راحت‌تر اهالی کوی فلسطین است و صلاح نیست با توجه به مشکلات زیادی که در آن منطقه وجود دارد، اهالی در آن مکان مستقر شوند، کاری که برای اهالی فلسطین انجام خواهد شد، قطعاً ماندگار خواهد بود.» اما تا خرداد سال ۱۴۰۱ هیچ اتفاقی رخ نداد، در حالی که قرار بود تا آن بازه زمانی ۳۰ خانوار منتقل شوند، ناگفته نماند که همین دستور و پیگیری‌ها موجب شد که یک سری دلال وارد کار شده و برخی از خانه‌ها را به قیمت بسیار نازل از اهالی بخرند.

خداحافظی حاشیه‌نشینان با محرومیت/ دعای خیری که بدرقه راه رئیس‌جمهور شهید شد

در هر صورت پیگیری‌ها ادامه پیدا کرد تا اینکه بالاخره انتقال اهالی استارت خورد و یکی از ساکنان همین محل به نام «گلی‌خانم» در سفر دوم رئیس‌جمهور به زنجان منتقل شد.

او در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان می‌گوید: سال‌ها بود که در محرومیت زندگی می‎‌کردیم و توان اسباب‌کشی به سایر مناطق شهری را نداشتیم اما خوشبختانه با سفر رئیس‌جمهور به زنجان این اتفاق محقق شد.

وی می‌افزاید: درست است که رئیس‌جمهور دیگر در میان ما نیست اما دعای خیر ساکنان کوی فلسطین همواره بدرقه راه او خواهد بود، چرا که ما را از ظلمت محرومیت رها کرد.

۸ سکونت‌گاه غیر رسمی در استان زنجان وجود دارد

محسن افشارچی، استاندار زنجان نیز با ابراز خرسندی از اتفاق رخ داده در جابه‌جایی ساکنان کوی فلسطین در یک نشست خبری گفته بود: «کوی فلسطین زنجان یکی از هشت سکونت‌گاه غیررسمی شهر زنجان است، این مکان مشکلات عدیده‌ای داشت که خوشبختانه با دستور رئیس‌جمهور برای جابه‌جایی ساکنان آنها اقدام شد، در زمان حاضر اولویت جابه‌جایی سکونتگاه‌های غیررسمی به کوی فلسطین اختصاص دارد و سپس این مهم برای بقیه سکونتگاه‌های غیر رسمی استان نیز انجام خواهد شد.»

استاندار زنجان در این جلسه حاشیه‌نشینی را یکی از معضلات مهم استان دانسته و ادامه داده بود که ۱۲ درصد از مجموع وسعت شهرهای استان زنجان، مربوط به حاشیه‌نشینی است و مساحتی در حدود یک هزار و ۱۰۰ هکتار را شامل می‌شود.

۱۲۰ واحد مسکونی در کوی فلسطین جابه‌جا می‌شود

جعفر قزوینیان، مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در خصوص جابه‌جایی ساکنان کوی فلسطین با بیان اینکه ۱۳۰ خانوار در کوی فلسطین زنجان ساکن هستند که کار انتقال آنها به تدریج انجام می‌شود، می‌گوید: این موضوع از پروژه‌های مهم و اولویت‌دار مدیریت استان بوده و از تأکیدات مؤکد رئیس‌جمهور شهید بود که به مشکلات این منطقه توجه شود.

وی با بیان اینکه هزینه متوسط ساخت یک واحد آپارتمان به قیمت ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان می‌شود، ادامه می‌دهد: این واحدها را باید با عرصه و اعیان واحدهای فعلی کوی فلسطین تهاتر کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان مجموع واحدهای موجود در کوی فلسطین را ۱۲۹ واحد دانست و می‌افزاید: ۹ واحد از این تعداد تجاری بوده که در پایش انجام شده ۱۲۰ واحد مسکونی مشمول طرح جابه‌جایی هستند.

وی تصریح می‌کند: تا پایان شهریور سال‌جاری، مجموع واحدهای معرفی شده برای ساکنان کوی فلسطین ۳۰ واحد خواهد شد که خوشبختانه با هماهنگی‌هایی که انجام گرفت، چهار خانواده از ساکنان کوی فلسطین در سفر دور دوم رئیس‌جمهور شهید به استان به کوی ثمین ۲ انتقال داده شدند.

خداحافظی حاشیه‌نشینان با محرومیت/ دعای خیری که بدرقه راه رئیس‌جمهور شهید شد

ساکنان کوی فلسطین با تأمین زیرساخت‌ها جا به جا شدند

علی عباسی، رئیس اداره بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان هم با بیان اینکه به تدریج و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، مقدمات جابه‌جایی انجام شده است، می‌گوید: در هفته‌های اخیر معرفی واحد مسکونی هفت خانواده از ساکنان کوی فلسطین انجام شد، تا قول اداره کل راه و شهرسازی استان به ساکنان کوی فلسطین مبنی بر اینکه تا پایان تیر، معرفی ۱۵ واحد صورت بگیرد، محقق شود.

وی می‌افزاید: با برنامه‌ریزی و مدیریت انجام شده تا پایان شهریور، ۱۱ خانواده معرفی واحد شدند که با تأمین آب، برق و گاز توسط دستگاه‌های خدمات‌رسان این اقدام صورت گرفت.

رئیس اداره بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان ادامه می‌دهد: بر اساس برنامه‌ریزی که توسط اداره‌کل راه و شهرسازی استان انجام شده است، جابه‌جایی واحدهای مسکونی از سمت محدوده راه‌آهن شروع شده است تا به صورت یکپارچه آزادسازی فضا انجام شود.

به گزارش ایمنا، در شهر زنجان، مناطقی چون اسلام‌آباد، نجف‌آباد، کولجیک‌آباد، کوی فلسطین، کوی فاطمیه، کوی وحدت، شهدا و سایان جزو سکونت‌گاه‌های غیررسمی محسوب می‌شوند و در شهرستان ابهر نیز مناطقی از قبیل شریف‌آباد و حسین‌آباد و در شهرستان خدابنده هم کوی شریعتی جزو سکونت‌گاه‌های غیررسمی به شمار می‌رود؛ اما اقدامات برای ساماندهی این مناطق فقط در یک محدوده شهری آن‌هم کوی فلسطین انجام شده است و امید می‌رود که این اقدام که با دستور رئیس‌جمهور شهید صورت گرفت در دولت چهاردهم نیز در دستور کار مسئولان قرار بگیرد تا رنگ امید به زندگی حاشیه‌نشینانی که سال‌هاست با محرومیت خو گرفته‌اند، پاشیده شود.

کد خبر 802016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.