بجنورد در انتظار اجرای ۲ پروژه محوری

راه‌اندازی شهربازی و ایجاد تقاطع غیرهمسطح در میدان خرمشهر دو پروژه محوری مصوب شورای شهر بجنورد برای سال جاری بود که به‌رغم گذشت هفت ماه از سال هنوز به نقطه قابل اتکایی نرسیده‌ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، بودجه شهر بجنورد با رقمی بالغ بر هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ مصوب شد، بودجه‌ای که نسبت به سال نخست آغاز به کار شورای ششم حدود چهار برابر رشد داشته و همین امر سبب شده است تا شهروندان در انتظار تغییرات گسترده‌تری در شهر باشند.

طبق گفته یوسف مغروری، نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد، بیش از نیمی از این مبلغ که مربوط به شش ماه نخست سال بوده یعنی ۷۹ درصد آن محقق شده است، رقمی که می‌تواند در اجرای پروژه‌ها سهم قابل قبولی داشته باشد.

در این مبلغ اجرای دو پروژه کلان و محوری نیز لحاظ شده است؛ دو پروژه اصلی شهرداری بجنورد برای سال جاری آغاز احداث تقاطع غیرهمسطح در میدان خرمشهر و فعال‌سازی شهربازی بجنورد بوده است که هرکدام برای رسیدن به نقطه شروع، روند طولانی را پیشرو دارد.

گلایه اعضای شورای شهر از عدم اجرای دو پروژه شهری

اکنون که هفت ماه از سال گذشته، فرصتی مناسب برای بررسی روند این دو پروژه است؛ مردم بجنورد در انتظار تعیین تکلیف و اجرای سریع‌تر هر دو پروژه به ویژه راه‌اندازی تنها شهربازی روباز بجنورد هستند که می‌تواند بر افزایش شادی و نشاط مردم اثر بسزایی داشته باشد.

تعلل در اجرای این دو پروژه مورد انتقاد برخی از اعضای شورای اسلامی شهر نیز قرار گرفته است؛ اعظم‌السادات افشین فر، عضو شورای شهر بجنورد در جلسه بیست‌وسوم شورای شهر در مهر سال جاری تاکید می‌کند: هفت ماه از سال گذشته، اما اقدامی برای راه‌اندازی شهربازی و ساخت مسجد شهربازی رخ نداده است.

جمشید عین‌بیگی، رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در این جلسه اظهار می‌کند: تحقق وعده‌های شهردار پیرامون تقاطع غیرهمسطح میدان خرمشهر، شهربازی بجنورد و مسجد شهربازی را در دست پیگیری داریم تا در نیمه دوم سال شاهد پیشرفت پروژه‌ها باشیم.

مطالعات تقاطع میدان خرمشهر انجام شد

ایجاد تقاطع غیرهمسطح در میدان خرمشهر بجنورد پروژه‌ای است که طبق گفته مسئولان حداقل دو سال برای اجرای آن زمان نیاز است، اما این پروژه تاکنون به مرحله نهایی اجرا نرسیده است.

علی اربابی، رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر بجنورد با تاکید بر اینکه مطالعات این پروژه انجام شده است، خاطرنشان می‌کند: برخی مدیران استانی با این پروژه مخالف بودند؛ بنابراین کار مرحله به مرحله آغاز شد و نخستین گام چراغ‌دار کردن میدان بود که البته اثر خاصی بر ترافیک نداشته است.

وی می‌افزاید: عبور مسافران، ساختمان‌های مسکن ملی و ورودی شهرک فرهنگیان باعث افزایش ترافیک میدان شده است که یکی از معضلات مهم ترافیک سطح شهر محسوب می‌شود.

رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر بجنورد با تاکید بر اینکه تأمین مالی تقاطع از طریق اوراق مشارکت و اعتبارات داخلی با حدود ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده است، اظهار می‌کند: مطالعات پروژه انجام شده است و به ۱۲ راهکار اساسی رسیدیم که ایجاد زیرگذر بهترین آن بود، اما اقدامات کارشناسی ادامه دارد.

اربابی ادامه می‌دهد: پیش‌بینی می‌کنیم این پروژه در دوره ششم شورای شهر آغاز شود و طی دو سال به بهره‌برداری برسد.

اخذ مجوزهای لازم از شورای ترافیک خراسان شمالی نیز دیگر اقدامی است که باید پیش از آغاز پروژه اجرایی شود؛ با توجه به عدم نهایی شدن بررسی‌های کارشناسی و فرا رسیدن فصل سرد سال به نظر می‌رسد پروژه ایجاد تقاطع غیرهمسطح طی سال جاری به صورت رسمی کلنگ‌زنی نشود، هرچند تأمین اعتبار پروژه از مسیر اوراق و اعتبارات داخلی گامی بلند در راستای اجرای آن خواهد بود.

مردم بجنورد محروم از شهربازی

شاید بجنورد از معدود مراکز استان‌های کشور است که از داشتن شهربازی روباز محروم است؛ شهربازی بجنورد حدود چهار سال قبل با اتمام قرارداد سرمایه‌گذار وقت تعطیل شد و اکنون خبری از شهربازی روباز برای مردم نیست.

در این راستا طرح‌های سرمایه‌گذاری از سوی شورای شهر آماده و به مزایده گذاشته شد اما سرمایه‌گذاران برای ورود به این پروژه اعلام آمادگی نکردند.

سیدمحمدعلی کشمیری، شهردار بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی با اشاره به شرایط راه‌اندازی مجدد شهربازی بجنورد، اظهار می‌کند: قانون درآمد پایدار به صورت کلی برای سرمایه‌گذاری مشکلاتی را ایجاد کرده است، زیرا در فرایند سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذار باید ایده‌های خود را اعلام و سرمایه‌پذیر آن را بررسی کند و نظر دهد.

وی می‌افزاید: طبق قوانین موجود، کارفرما پروژه و طرح را به مزایده می‌گذارد و پیمانکار آن را قبول می‌کند که این روش کارآمد نیست.

بجنورد در انتظار اجرای ۲ پروژه محوری

شهردار بجنورد با تاکید بر اینکه شهربازی نیز همین روند را طی می‌کند، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌کردیم سرمایه‌گذاری برای شهربازی اعلام حضور نکند؛ سرمایه‌گذار به طور قطع وجود دارد، اما پیشنهادات ما را نمی‌پذیرد و معتقد است باید طرح‌های مدنظر خودش را اجرایی کند.

راه‌اندازی شهربازی شاید تابستان سال بعد

کشمیری تصریح می‌کند: برای سرمایه‌گذاری در شهربازی به‌دلیل لزوم خرید فلز باید پول نقد داشت، از سوی دیگر بعضی تجهیزات وارداتی است که باید برای آن هم ارز داشت؛ سرمایه‌گذاری کلان و نقد در ازای دریافت وجه به صورت قطره چکانی و تنها در ایام خاصی از سال، برای سرمایه‌گذار صرفه اقتصادی ندارد.

وی اضافه می‌کند: در حال حاضر مشغول مذاکره با سرمایه‌گذاران هستیم تا آن‌ها طرح پیشنهادی را ارائه دهند، تمام سرمایه‌گذاران معتقد هستند شهرداری نیز باید در نقدینگی سهیم باشد.

وی عنوان می‌کند: دو سرمایه‌گذار با این شرایط برای سرمایه‌گذاری در شهربازی بجنورد اعلام آمادگی کردند و با توجه به آماده بودن عرصه، امیدواریم تا تابستان سال آینده شاهد راه‌اندازی شهربازی روباز بجنورد باشیم.

حال باید دید این دو پروژه چه زمانی به شهروندان روی خوش نشان خواهد داد، در صورت انعقاد قرارداد با سرمایه‌گذار بخش خصوصی می‌توان به راه‌اندازی پروژه شهربازی تا تابستان سال آینده که زمان استفاده مردم نیز است، امیدوار بود.

کد خبر 802009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۲۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
    0 0
    یکی از معضلات شهر بجنورد. که متاسفانه. مدیران شهری اصلا بفکر آن نیستند.ترافیک خیلی شدید و عدم نظارت راهنمایی و رانندگی و شهرداری .در خیابان قیام. روبروی شهرداری منطقه دو. و گذر اروند به ۱۸ متری شکیبا و ورودی شکیبا ۲۰ از سمت فردوسی است. که حجم ترافیک و ورودی وسایل نقلیه بخصوص وسایل سنگین از این ورودی وحشتناک و پر خطر است. لطفا مد نطر شورای محترم قرار گیرد. با تشکر و با آرزوی موفقیت اعضای شورا. والسلام.