آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور

بیماری تب دنگی یکی از موضوعاتی است که طی چند ماه اخیر مورد توجه قرار گرفته و بیماران مبتلا به آن در بعضی کشورها شناسایی شده‌اند، اما با ورود این بیماری به کشورمان و ابتلای تعدادی از هم‌وطنان، رعایت موارد بهداشتی برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری بیش از پیش اهمیت پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیماری تب دنگی یکی از موضوعاتی است که طی چند ماه اخیر مورد توجه قرار گرفته و بیماران مبتلا به آن در بعضی کشورها شناسایی شده‌اند، این بیماری که توسط گزش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود علائم مختلفی را برای فرد پدید می‌آورد که نوع شدید آن خطرناک‌تر است و زندگی فرد را تهدید می‌کند.

سالانه میلیون‌ها نفر در در سراسر جهان به تب دنگی مبتلا می‌شوند، این بیماری در جنوب شرقی آسیا، جزایر غربی اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا شایع است، اما امروزه به مناطق جدیدی از جمله اروپا و جنوب ایالات متحده آمریکا گسترش پیدا کرده است.

تب دنگی چه علائمی دارد؟

علائم خفیف تب دنگی به مدت چهار تا شش روز پس از عفونت شروع می‌شوند و تا ۱۰ روز ادامه دارند؛ علائمی همچون تب بالا (۴۰ درجه سانتی‌گراد)، سردرد، درد پشت چشم، درد مفاصل و عضلات، خستگی، حالت تهوع، مشکلات گوارشی و بثورات پوستی از علائم خفیف این بیماری است.

علائم تب دنگی در ابتدا خفیف است، اما به تدریج طی چند روز بدتر می‌شود، همچنین احتمال دارد نشانه‌هایی از خونریزی داخلی به وجود آید، به این وضعیت «تب خونریزی‌دهنده دنگی» یا «سندرم شوک دنگی» می‌گویند، اگر فرد به بیماری شدید مبتلا شود، موارد زیر را تجربه می‌کند:

  • معده‌درد شدید
  • استفراغ مداوم
  • وجود خون در استفراغ، مدفوع یا ادرار
  • آسیب‌دیدگی سیستم لنفاوی و عروق خونی
  • کاهش تعداد پلاکت‌های خون
  • ایجاد لکه‌های خونی کوچک در زیر پوست
  • نبض ضعیف
  • تنفس دشوار یا سریع
  • تحریک‌پذیری یا بی‌قراری

اعتقاد بر این است که افراد با سیستم ایمنی ضعیف و کسانی که برای بار دوم به Dengue fever مبتلا می‌شوند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلاء به بیماری شدید هستند.

آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور

تشخصی ۱۷۸ بیمار مبتلا به تب دنگی تا هفته اول شهریور

در شهریور سال جاری بود که شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال جاری تا هفتم شهریور ۱۷۸ مورد ابتلاء به تب دنگی گزارش شده است، اظهار کرد: بر مبنای بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، در حال حاضر بیشتر موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، ۱۳۱ مورد سابقه سفر به امارات‌متحده عربی، هفت مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به بنین را دارند.

وی درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تب دنگی افزود: یک مورد از بیماران دارای ملیت آفریقایی، چهار نفر دارای ملیت افغانستانی، یک نفر با ملیت پاکستانی و ۱۲۵ نفر دیگر با ملیت ایرانی هستند و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی استان فارس یعنی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی شهرهای گراش، لارستان، جهرم و شیراز توانسته‌اند اغلب موارد ابتلای وارده را تشخیص دهند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهید بهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان نیز توانسته‌اند بیماران را شناسایی کنند و تاکنون، فوت یک نفر به دلیل ابتلاء به تب دنگی گزارش شده است.

آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور

ابتلای ۱۸۹ نفر اواخر نیم سال نخست سال جاری

اما مدتی نگذشت که پیمان نامدار، معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر از ابتلاء ۱۸۹ نفر به تب دنگی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران، اردبیل، گلستان و آذربایجان شرقی صید شده است.

وی افزود: تاکنون ۱۸۹ نفر به تب‌دنگی مبتلا شدند که از این تعداد ۴۴ بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند.

معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال‌احمر گفت: ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۳۳ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده‌اند که انتقال محلی محسوب می‌شوند.

آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور

هشدار در مورد شیوع تب دنگی در کشور / ۲۲۶ مورد تب دنگی از ابتدای سال تاکنون

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به تازگی درباره وضعیت تب دنگی در کشور اظهار کرد: موارد تب دنگی در کشور افزایش پیدا کرده است و از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از پایان سال گذشته میزان مبتلایان افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد مبتلایان تب دنگی به ۲۲۶ مورد رسیده است، بسیاری از مبتلایان وارده از کشورهای مختلف از جمله امارات، پاکستان و عمان بوده است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اذعان دارد که علت اشاره به کشورهای همسایه از این جهت است که این کشورها آلوده به تب دنگی هستند و تاکنون ۷۶ مبتلا انتقال محلی دارند، یعنی کشور ما اکنون به طور کامل مستعد است که این بیماری فراگیر و به دیگر افراد نیز منتقل شود.

مرادی به وضعیت بیماری تب دنگی در بعضی از شهرها همچون چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان اشاره و خاطرنشان کرد: در شهر چابهار بیش از ۹۰ مورد بیماری تاکنون ثبت شده است؛ موارد تب دنگی در استان‌های فارس، هرمزگان، قزوین، گیلان و اصفهان نیز گزارش شده است و ممکن است بخشی از موارد وارده باشد.

خطر انتقال محلی تب دنگی در خطه‌های شمالی و جنوبی کشور

وی نگرانی‌ها در خصوص شیوع بیماری دنگی در خطه‌های شمالی و جنوبی کشور را به دلیل انتقال محلی آن جدی‌تر قلمداد کرد و گفت: تب دنگی از جمله بیماری‌های نوپدید است و تنها منحصر به کشور خاصی نیست و مرگ‌ومیر بالایی ندارد و میزان آن کمتر از یک درصد است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: تاکنون ۷ میلیون ابتلاء به تب دنگی در سرتاسر جهان گزارش شده و اکنون ۱۴۰ کشور دنیا درگیر این بیماری هستند و از این حیث این آمار را ارائه می‌کنم که فقط کشور ما درگیر این بیماری نیست و در کشور ما در بین کشورهای همسایه، انتقال محلی تب دنگی دیرتر به وقوع پیوست.

مرادی بر لزوم هوشیاری تمام دستگاه‌ها در خصوص شیوع و گسترش تب دنگی تاکید و تصریح کرد: مردم و دولت باید فضاهای مستعد رشد لارو این پشه را از جمله گودال‌های آب، فاضلاب‌های روباز و حتی ظروف گلدان‌ها را پاکسازی کنند.

آخرین آمار مبتلایان به تب دنگی در کشور

شناسایی سریع بیماران و تحت درمان قرار دادن آنها امری ضروری است

وی یادآور شد: علائم شایع این بیماری تب، بدن درد، کوفتگی و خستگی است و ممکن است در بعضی موارد وخیم‌تر شود و به شکل سیستماتیک آنها را درگیر کند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به دوره کمون تب دنگی در بدن بیمار گفت: از وقتی که بیماری وارد بدن می‌شود تا وقتی که علائم شروع می‌شود بین چهار تا هفت روز است.

مرادی گفت: در مواجهه با این بیماری، شناسایی سریع بیماران و تحت مراقبت و درمان قرار دادن آنها امری ضروری است و نباید بیماران در فضای باز قرار بگیرند، چراکه ممکن است بدن آنها توسط پشه گزیده شود و به بدن سایر افراد انتقال یابد.

درمان تب دنگی

درمان اصلی تب دنگی بر کنترل کردن علائم و مراقبت‌های پزشکی متمرکز است، در واقع هدف از درمان کاهش شدت علائم و جلوگیری از عوارض جدی‌تر است؛ اصول و راه‌های درمان تب دنگی شامل مراحل زیر می‌شود:

  • استراحت کافی: بدن برای مبارزه با عفونت به انرژی نیاز دارد، استراحت به بدن کمک می‌کند تا انرژی خود را صرف بهبودی کند، بنابراین تا زمانی که علائمی شامل تب و درد به طور کامل برطرف نشده، استراحت ضروری است.
  • مصرف مایعات فراوان: تب، استفراغ و اسهال منجر به کم‌آبی بدن می‌شوند، مصرف مایعات به حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن کمک می‌کند، آب، آبمیوه‌های طبیعی، سوپ و محلول‌های ORS گزینه‌های مناسبی هستند.
  • مصرف مسکن‌ها: مسکن‌ها به کاهش دردهای عضلانی و مفصلی، سردرد و تب کمک می‌کنند، استامینوفن برای کاهش تب و درد در بیماران مبتلا به تب دنگی توصیه می‌شود، اما از مصرف آسپرین، ناپروکسن، ایبوپروفن و دیکلوفناک خودداری کنید، این داروها ممکن است خطر خونریزی را در بیماران مبتلا به تب دنگی افزایش دهند، از این‌رو، قبل از مصرف هر دارویی با پزشک مشورت کنید.
  • تغذیه مناسب: تغذیه مناسب به تأمین انرژی مورد نیاز بدن برای بهبودی کمک می‌کند، غذاهای سبک، نرم و قابل هضم مانند برنج، سوپ، میوه‌ها و سبزیجات پخته شده توصیه می‌شود.
  • مراقبت‌های ویژه: در برخی موارد، تب دنگی ممکن است به عوارض جدی مانند خونریزی و کاهش شدید پلاکت‌ها منتهی شود، در این موارد مراقبت‌های ویژه در بیمارستان ضروری است، این مراقبت‌ها ممکن شامل تزریق سرم، تزریق پلاکت، استفاده از داروهای ضد خونریزی و مراقبت‌های تنفسی باشد.
کد خبر 801207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.