به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سجاد حسنپور امروز _سهشنبه بیست و چهارم مهر _ در نشستی خبری با موضوع تبیین، شفاف سازی و آگاهیدهی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، با اشاره به لازمالاجرا شدن این قانون، اظهار کرد: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در اردیبهشت امسال به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و از تاریخ سوم تیرماه لازمالاجرا شده است.
وی فلسفه وجودی تصویب این قانون را اعتبار بخشی به اسناد رسمی و ترویج سند رسمی بین مردم دانست و افزود: اسناد عادی یا همان اسناد قولنامهای مشکلات متعددی را برای مردم ایجاد کرده و منشأ بسیاری از اختلافات و تنازعات بود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه تصریح کرد: به دلیل اینکه یک ملک قولنامهای است، در یک کلاهبرداری به چندین نفر فروخته میشود، اما در اسناد رسمی امکان چنین چیزی وجود ندارد.
حسنپور با بیان اینکه قانون الزام، انقلابی در حوزه ثبت اسناد و املاک کشور به شمار میرود، تصریح کرد: دستگاههای مختلفی همچون جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، شهرداری، امور اراضی، امور مالیاتی و… مرتبط با این قانون هستند و قانون به صورت شفاف اعلام کرده که باید تکالیف خود را طبق این قانون انجام دهند که یکی از این تکالیف ارتباط برخط با سازمان ثبت اسناد و املاک است، بگونهای که باید استعلامات خود را به جای دستی به شکل برخط از ما اخذ کنند تا در هزینه و رفت و آمد شهروندان صرفه جویی صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه تمام افرادی که اسناد عادی دارند باید نسبت به تبدیل این اسناد به اسناد رسمی اقدام کنند، عنوان کرد: طبق قانون، سازمان ثبت اسناد و املاک حدود یکسال فرصت دارد تا سامانهای را به این منظور طراحی کند و پس از طراحی و راه اندازی سامانه، مردم فرصت دارند تا به مدت دو سال برای تبدیل اسناد قولنامهای خود به اسناد رسمی اقدام کنند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه اضافه کرد: از زمان الزامی شدن این قانون یعنی از سوم تیرماه تمام اسنادی که منعقد میشود باید به شکل اسناد رسمی باشد، در غیر این صورت فاقد اعتبار حقوقی است.
حسنپور تاکید کرد: افرادی که قصد دارند برای نقل و انتقال املاک خود به مشاورین املاک مراجعه کنند، باید توجه داشته باشند که حتماً آن مشاور املاک به سامانه «کاتب یار» متصل باشد و در آنجا هم تنها میتوانند پیشنویس سند را ثبت کنند.
وی اضافه کرد: تنها دفاتر مشاور املاکی میتوانند به سامانه کاتب یار متصل شوند که مجوز فعالیت داشته باشند و اگر مشاور املاکی فاقد مجوز است باید سریعاً نسبت به اخذ مجوز اقدام کند و از حدود ۴۰۸۰ دفتر مشاور املاک استان تاکنون بیش از هزار دفتر به سامانه کاتب یار متصل شدهاند.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه در خصوص واحدهایی که پیش فروش میشوند گفت: طبق این قانون، برای املاکی که پیش فروش میشوند باید از طریق دفاتر ثبت اسناد رسمی یا سامانه کاتب یار پیش قرارداد نوشته شود تا یک کد یکتا به آن ملک تعلق گیرد. این کار مانع از فروش یک ملک پیش فروش شده به چندین نفر میشود.
حسنپور در پاسخ به این سوال که طبق برآوردهای صورت گرفته چند درصد از اسناد موجود در دست مردم قولنامهای است، گفت: از آنجا که هیچ بانک اطلاعاتی در خصوص این املاک وجود ندارد، بنابراین نمیتوان آمار دقیقی را ارائه کرد، اما طبق برآورد نسبی صورت گرفته در کشور حدود ۱۲ میلیون قولنامه در دست مردم است که البته این آمار دقیق نیست.
وی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای طرح کاداستر در استان، ادامه داد: در حال حاضر در مجموع حدود ۵۰ درصد از اراضی استان شامل اراضی شهری، روستایی، کشاورزی و ملی حدنگاری شده است.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمانشاه عنوان کرد: میزان حدنگاری اراضی در حوزه اراضی ملی ۹۸ درصد، اراضی کشاورزی ۷۲ درصد، اراضی شهری ۶۰ درصد و اراضی روستایی ۵۵ درصد است.
نظر شما