به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان، عباسعلی اویسی ضمن عرض تبریک به مناسبت روز جهانی عصای سفید به همه نابینایان اظهار کرد: این روز در واقع روزی است که ما را متعهد میکند که به نیازهای این افراد در شهر و استان توجه ویژهای کنیم و زمینه را برای حضور این افراد در جامعه در کنار آحاد مردم فراهم کنیم.
وی ادامه داد: نابینایی پدیدهای است که در اثر برخی از نارساییهایی که در فرایند تولد و گاهی وقتها در فرایند بعد از تولد در پارهای از حوادث میتواند برای افراد جامعه اتفاق بیفتد.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان تصریح کرد: سیستانوبلوچستان نیز مانند دیگر استانیهای کشور دارای تعدادی از معلولان است که در نقاط مختلف استان پراکنده هستند و معلولان نابینا دو دسته کمبینا و نابینا تقسیم میشوند.
وی ادامه داد: در کل استان حدود ۱۲ هزار و ۸۹۴ کم بینا و نابینا داریم که تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند، ارائه برخی از خدمات برای نابینایان در سطح استان شروع شده است، یک مرکز در شهرستان زاهدان به نام مرکز فاطمیه به این افراد خدمات توانبخشی و آموزشی ارائه میدهد.
اویسی، پرداخت مستمری و کمک هزینههای زندگی به افراد نابینا و کمبینای استان را از دیگر خدمات ارائه شده به این قشر عنوان کرد و افزود: یکی دیگر از خدماتی که به افراد نابینا و یا کمبینا در سطح ارائه میشود، لوازم توانبخشی و تأمین ظرفیتهای توانبخشی مانند تسهیلات مسکن، اشتغال و تمام ظرفیتهایی که در بهزیستی وجود دارد و میتواند به توانبخشی افراد کمک کند است.
وی یادآور شد: افراد نابینا در سطح استان المپیاد و اردوهای متعددی دارند که توسط سازمان بهزیستی این اردوها در حوزههای مختلف فرهنگی، ورزشی، قرآنی برگزار میشود و فرزندان این استان نیز در این رویدادها شرکت و موفقیتهای قابلتوجهی نیز داشتند.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان با اشاره به اینکه تعدادی از این افراد کمبینا و نابینا دانشآموز و یا دانشجو هستند، گفت: به افراد دانشآموز نابینا یا کمبینا کمک هزینه آموزشی داده شده است و همچنین دانشجویانی که در مراکز دانشگاههای غیرانتفاعی تحصیل میکنند، شهریه آنها به صورت کامل پرداخت میشود و به دانشجویانی که در دانشگاههای دولتی تحصیل میکنند، کمک هزینه آموزشی پرداخت میشود.
وی در رابطه با مناسبسازی سطح معابر و خدمات شهری در سطح استان گفت: شرایط نامناسبی برای این قشر وجود دارد و این افراد به راحتی نمیتوانند در معابر شهری تردد کنند.
اویسی تصریح کرد: سازمان بهزیستی در حوزههای مختلفی مانند خدمات پیشگیرانه در کنار افراد کمبینا و نابینا قرار دارد و در خصوص طرح پیشگیری از تنبلی چشم نیز ظرفیتهای خوبی در استان فراهم شده است، به طوری که همه افرادی که فرزندان آنها در این طرح غربال میشوند و احیاناً نیاز به عینک و یا خدمات تخصصی و فوق تخصصی دارند، سازمان بهزیستی برای دسترسی راحتتر به این خدمات از این افراد حمایت میکند.
وی با بیان اینکه حدود سه هزار و ۳۰۰ دانشآموز کمبینا و نابینا در سطح استان وجود دارد، اذعان کرد: این افراد تحت پوشش برنامههای حمایت و آموزشی قرار گرفتهاند و به آنها کمک هزینه آموزشی داده میشود.
مدیرکل سازمان بهزیستی استان بیان کرد: در مجموع سازمان بهزیستی تمام ظرفیتهای خود را در زمینه توانبخشی و آموزشی در اختیار این افراد قرار داده، همچنین وامهای کم بهرهای برای این افراد در نظر گرفته شده است تا بتوانند با استفاده از این تسهیلات برای خود شغلی پایدار فراهم کنند.
وی در رابطه با مسکن افراد کمبینا و نابینا گفت: بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به این قشر از معلولان ارائه میشود.
اویسی خاطرنشان کرد: نخستین آزمون استخدامی ویژه معلولان در سالجاری برگزار شد و نتایج آن نیز اعلام شد و این نشان از نگاه ویژه سازمان بهزیستی است که برای نخستینبار در تاریخ استخدامی کشور برای معلولان که دستهای از آنها نابینا بودند، برگزار و ظرفیتی برای این افراد قرار گرفت.
نظر شما