برقراری گشت‌های شبانه برای جلوگیری از زباله‌سوزی /سکون هوا علت آلودگی این روزهای خوزستان

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به تداوم شرایط سکون و آلودگی هوا در این روزها گفت: گشت‌های شبانه برای جلوگیری از زباله‌سوزی و شناسایی صنایع آلاینده فعال شده‌اند.

فرهاد قلی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به وضعیت آلودگی هوای خوزستان در نیمه‌نخست سال اظهار کرد: در نیمه نخست سال جاری روزهای قابل قبول بیشتری نسبت به سال گذشته داشتیم.

وی افزود: طی شش ماه نخست سال جاری بیشترین آلودگی هوای خوزستان به‌دلیل وقوع گردوغبار، آتش‌سوزی‌های مزارع گندم یا آتش‌سوزی نیزارهای تالاب هورالعظیم بوده و بیشتر آلودگی‌ها ناشی از آلاینده‌های صنعتی نبود، زیرا در نیمه دوم سال بیشترین درگیری خوزستان ناشی از تجمع آلاینده‌های صنعتی و سکون هوای خوزستان است.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان خاطرنشان کرد: به‌دلیل تابش آفتاب و تجمع و دمای بالای خوزستان، علت آلودگی هوا در نیمه اول سال در شهرهای خوزستان صنایع نیستند، البته آلایندگی صنایع در این مدت هم وجود دارد، اما دمای هوا و تابش نور خورشید موجب می‌شود درگیری کمتری پیدا کنیم با این وجود در شرایط سکون هوا و شرجی یا در نیمه دوم سال به‌دلیل پایداری هوا یا اینورژن، شاهد تجمع آلاینده‌های صنعتی در هوای شهرهای بزرگ خوزستان به‌ویژه اهواز خواهیم بود.

قلی‌نژاد تاکید کرد: بعضی روزها که پدیده شرجی رخ می‌دهد به‌دلیل رطوبت بالا و ایستایی هوا در شهرهای صنعتی خوزستان از جمله اهواز، ماهشهر و آبادان شاهد تجمع آلاینده‌ها هستیم که روز گذشته شاهد بودیم ۱۲ شهر خوزستان در شرایط ناسالم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: دلیل اصلی آلودگی این روزها سکون و پایداری هوا است که بنا بر پیش‌بینی هواشناسی پایداری هوا تا آخر هفته جاری ادامه خواهد داشت و در نتیجه تجمع آلاینده‌ها در شهرهای بزرگ و صنعتی رخ می‌دهد.

برقراری گشت‌های شبانه برای جلوگیری از زباله‌سوزی /سکون هوا علت آلودگی این روزهای خوزستان

نگرانی برای آتش‌زدن مزارع در نیمه دوم سال

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آغاز فعالیت گشت‌های شبانه برای جلوگیری از زباله‌سوزی و شناسایی صنایع آلاینده فعال تاکید کرد: با توجه به پیش برداشت شلتوک در نیمه دوم سال نگرانی بابت آتش‌سوزی مزارع وجود دارد که باید کشاورزان از این کار خودداری کنند؛ لازم است تأمین سوخت یورو ۴ به اندازه کافی و جلوگیری از آتش‌سوزی پسماند نیز باید برای کاهش آلودگی هوا در شرایط سکون و پایداری هوا مورد توجه قرار بگیرد.

قلی‌نژاد اضافه کرد: در فصل پاییز و با سرد شدن هوا منابع متحرک از جمله خودروها نیز بر آلودگی هوا تأثیرگذار هستند که در این راستا مطالعات سیاهه انتشار آلودگی هوای خوزستان را آغاز کردیم تا براساس این مطالعه سهم آلایندگی هر صنعت، منابع متحرک و منابع متفرقه مشخص شود و برنامه‌های مدیریتی بیشتر و بهتری را اجرا کنیم.

وزارت نفت برای تکمیل پروژه بازیابی گازهای فلر تا پایان ۱۴۰۴ مهلت دارد

وی افزود: فلرها یکی از منابع مهم آلودگی هوای خوزستان هستند که پروژه بازیابی گازهای فلر در سطح خوزستان در حال اجرا است و تاکنون حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، همین‌طور به وزارت نفت مهلت داده‌ایم که تا پایان سال ۱۴۰۴ این کار را به سرانجام برساند.

قلی‌نژاد اضافه کرد: تابستان سال گذشته بیشترین تولید گردوغبار در خوزستان ناشی از غبارهای محلی و کانون‌های داخلی بوده است و ورود توده گردوغبار از بیابان‌های کشور عراق خوزستان را درگیر کرد.

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: طی دو سال اخیر ورود و هجوم توده‌های گردوغبار از سمت عراق و دیگر کشورها کمتر شده که به‌دلیل بارندگی‌ها و سیلابی در بین‌النهرین بوده است، اما هنوز کانون‌های گردوغبار حساس و آماده برخاستن گردوغبار هستند؛ بنابراین باید اقدامات مقابله با گردوغبار در خوزستان ادامه پیدا کند.

قلی‌نژاد عنوان کرد: در نیمه نخست سال در خوزستان به‌دلیل آتش‌سوزی نیزارهای تالاب هورالعظیم، شهرهای هویزه و سوسنگرد و اهواز درگیر بودند، اما طی دو سال گذشته میزان آلودگی هوا ناشی از آتش‌سوزی نیزارهای تالاب هورالعظیم به مدت طولانی مدت را نداشتیم و موارد آتش‌سوزی سطحی بود که رفع شد، اما طی سال‌های گذشته موارد آتش‌سوزی داشتیم که بیش از چند روز اهواز و غرب خوزستان درگیر آتش‌سوزی نیزارهای هورالعظیم می‌شدند.

وی گفت: اقدامات خوبی در حوزه مقابله با گردوغبار از جمله رایزنی با کشور عراق در حال انجام است و گشت و کنترل‌های شبانه‌روزی برای پیشگیری از آتش‌سوزی نیزارهای تالاب هورالعظیم موجب کاهشی شدن وقوع آن شده است.

کد خبر 800752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.