به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، چرخههای نوآوری همپوشانی دارند و با سرعت بیشتری جای خود را در روند جاری جهان پیدا میکنند تا زمان صرفشده بین هر دو نقطه عطف اختراعات جدید را کاهش دهند. برای مثال موج اول انقلاب صنعتی نیمقرن طول کشید، اما پیشرفتهای بعدی همچون برقرسانی تنها طی چند دهه رخ داد. نوآوریهای دیجیتال امروزی نیز تنها در چند سال اتفاق میافتند، در نتیجه پذیرش جریان اصلی فناوری جدید تسریع شده است.
گزارش «هوش مصنوعی: از تکامل تا انقلاب» بانک آمریکا در سپتامبر ۲۰۲۴ نشان داد زمان پذیرش بعضی از اختراعات ثبتشده در منابع اصلی، با تاریخ منابع فهرستشده تأییدکننده آنها متفاوت است.
تبدیل هوش مصنوعی مولد به جریان اصلی استفاده
حداقل سه دهه طول کشید تا رادیو و تلویزیون از اختراع به جریان اصلی استفاده تبدیل شود و هنگامی این استفاده گسترش پیدا کرد، یک بخش کاملاً جدید بهعنوان رسانههای جمعی شکل گرفت که محرک اصلی جهانی شدن بهشمار میرود. اختراع اینترنت، ایمیل و تلفنهای همراه نیز تا زمان پذیرش انبوه یک چرخه سیساله را گذراند.
هر فناوری برای ایجاد زیرساختهای ارتباطی لازم از جمله کابلها، برجها و فرستندهها، به سرمایهگذاری و زمان لازم نیاز دارد، با این حال فاصله زمانی بین اختراع نخستین گوشی هوشمند و عرضه اولین گوشی آیفون به بازار، تنها ۱۳ سال بود. گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۱۰ شروع به پیشی گرفتن از تلفنهای همراه سنتی در بازار کردند.
قدمت مفهوم هوش مصنوعی مولد نیز به دهه ۱۹۶۰ بازمیگردد، اما پیشرفتهای اخیر در شبکههای مولد تخاصمی (GAN که در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و با کشف الگوهای موجود در دادههای ورودی، یادگیری بدون نظارت را در یادگیری ماشینی انجام میدهند) و ترانسفورماتورها، با گسترش بسیار سریع یادگیری ماشینی در مقیاسی پیشرفته همراه بوده است.
در حال حاضر پس از انتشار ChatGPT و Gemini، پذیرش اصلی هوش مصنوعی برای فعالیتهای روزمره، بهویژه در میان شرکتهای بزرگ فناوری که آن را در محصولات خود ادغام میکنند، بهسرعت در حال انجام است. در واقع، محققان بانک آمریکا تخمین میزنند که «بازده مبتنی بر هوش مصنوعی» فناوریها، در اوایل سال ۲۰۲۵ در سراسر بخشهای فناورانه جهان مشاهده خواهد شد.
نظر شما