ایجاد پاتوق‌های شهری فضاهای بی‌دفاع شهرها را کم‌رنگ‌ می‌کند

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ایجاد پارک‌ها و پاتوق‌های شهری می‌تواند نقطه مقابل فضاهای بی‌دفاع شهرها باشد و این فضاها را کم‌رنگ کند.

رسول میرباقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از نیازهای مهم شهروندان در شهرها، فضاهای امن و قابل دسترس است که کمبود آن‌ها بر کیفیت زندگی و استفاده از فضاهای شهری، به‌ویژه فضاهای عمومی، تأثیر منفی می‌گذارد.

وی با بیان اینکه فضاهای بی‌دفاع شهری که در قلب محلات قرار دارد، از عوامل اصلی کاهش امنیت شهروندان محسوب می‌شود، افزود: این فضاها از دید عموم دور مانده است و حضور شهروندان در آن‌ها کم شده یا فضا به‌کلی متروکه شده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: فضاهای بی‌دفاع شهری می‌تواند گوشه‌ای از یک کوچه، خیابان یا بافت‌های فرسوده شهری باشد؛ هرچه حضور شهروندان در این مناطق بیشتر باشد، میزان احساس وجود این فضاها کاهش پیدا می‌کند، بنابراین مهم‌ترین عامل گسترش این فضاها، حضور نداشتن شهروندان و بهره‌برداران محله است.

میرباقری با اشاره به اینکه بسیاری از این فضاها در بافت فرسوده و تاریخی اصفهان قرار دارد که ارتباط شهروندان با این مناطق قطع شده است، تأکید کرد: شهرداری‌ها و نهادهای مسئول می‌توانند در این زمینه تأثیر مثبتی بگذارند؛ اگر شرایطی فراهم شود که با توجه به اصول شهرسازی، شهروندان در طول روز و شب بتوانند از این فضاها استفاده کنند، این مناطق دیگر بی‌دفاع نخواهد بود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان عنوان کرد: یکی از مسائل مهم در زندگی شهری امروز، ارتقای کیفیت زندگی است که رابطه مستقیمی با فضاهای بی‌دفاع شهری دارد، از شاخص‌های بهبود کیفیت شهری، کاهش تعداد این فضاها است.

میرباقری افزود: یکی از اقدامات مهم مدیریت شهری برای کاهش فضاهای بی‌دفاع شهرها، افزایش مشارکت و نقش شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها است، همچنین ایجاد پارک‌ها و پاتوق‌های شهری می‌تواند مردم را تشویق کند تا این فضاها را از وضعیت بی‌دفاعی خارج و معضلات را کم‌رنگ کند.

کد خبر 800588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.