به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شرکت انرژی فرانسوی EDF پس از بسته شدن کارخانه فسنهایم (Fessenheim) به پاسخ جدیدی رسیده است: تبدیل مقداری از مواد باقیمانده به چنگال، قابلمه و دستگیره!
به گفته این شرکت، تنها فلزات با رادیواکتیو بسیار پایین به چدن یا فولاد تبدیل خواهند شد و سایر مواد به تأسیسات پردازش زبالههای هستهای ارسال خواهد شد.
در صورتی که این اقدام از طریق فرایندهای تأیید گذرانده شود، مرکز بازیافت جدید در مساحت ۱۵ هکتار در نزدیکی کارخانه بستهشده گسترش خواهد یافت و این کار پردازش ۵۰۰ هزار تن فلزات رادیواکتیو پایین را در یک دوره چهلساله ممکن میسازد. فلزات رادیواکتیو سطح پایین بیشتر قلوهسنگ، خاک یا ضایعات ناشی از برچیدن یا بهرهبرداری از تأسیسات هستهای یا صنایع متعارف با استفاده از مواد رادیواکتیو طبیعی هستند.
خلاص شدن از شر این نوع مواد همیشه برای تولیدکنندگان دردسرساز است، زیرا اگر راهحل دیگری پیدا نشود، باید برای نگهداری طولانیمدت آن هزینه کنند. طرحهای EDF برای اولینبار در فرانسه، سوئد، آلمان و ایالاتمتحده آمریکا از تکنیک مشابهی برای «پاکسازی» فلزات از رادیواکتیویته قبل از ذوب آنها برای تبدیل به شمش به منظور استفاده مجدد بهره میبرد.
اما همه فرانسویها، طرفدار دادن زندگی دوباره به مواد رادیواکتیو نیستند، به همین دلیل، عموم مردم میتوانند از هماکنون تا فوریه ۲۰۲۵ به این پروژه رأی دهند.
مبارزان ضد هستهای ادعا میکنند که هیچ آستانه بیضرری برای قرار گرفتن در معرض رادیواکتیویته وجود ندارد و هر دوز، هر چند کم، خطراتی را برای سلامت انسان به همراه دارد، مانند افزایش احتمال ابتلاء به بعضی از انواع سرطان. به همین دلیل، کد بهداشت عمومی فرانسه باید اصلاح شود تا کارخانه بازیافت کار کند. تغییر قانون فرانسه به این معنی است که زبالههای کمرادیواکتیو میتوانند زمانی بازیافت شوند.
همانطور که کمیسیون تحقیقات مستقل و اطلاعات فرانسه در مورد رادیواکتیویته (Criirad) در مطالعهای در سال ۲۰۲۱ نشان داد، مقدار کمی از رادیواکتیویته همیشه در محصول بازیافتی باقی میماند (با مقدار متغیر بسته به فلز).
تا سال ۲۰۲۱ بر اساس این اصل که تمام زبالههای یک تأسیسات هستهای رادیواکتیوی است، قانون فرانسه بازیافت زبالههای کمرادیواکتیو را ممنوع میکرد. این «اصل احتیاطی» فرانسوی پیشتر در اروپا استثنا بود، تا زمانی که بر اساس یک فرمان که در فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد، امکان بازیافت زبالههای کمرادیواکتیو در شرایط ویژه فراهم شد.
نظر شما