منطقه و دو کشور ایران و عراق با چالش سرنوشت‌ساز مواجه هستند

وزیر امور خارجه عراق در کنفرانس مشترک خبری با وزیر امور خارجه ایران ضمن خیرمقدم به «سید عباس عراقچی» همتای ایرانی در بغداد گفت که منطقه و دو کشور ایران و عراق با چالش‌های سرنوشت ساز مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فؤاد حسین عصر امروز _یکشنبه بیست‌ودوم‌مهر_ در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در بغداد بعد از پایان رایزنی‌های دوجانبه اظهار کرد: کل منطقه و دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق با چالش‌های سرنوشت سازی مواجه هستند در حالی که همچنان تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه و ملت فلسطین ادامه دارد و دایره جنگ به لبنان گسترش پیدا کرده و حملات به بیروت و جنوب لبنان کشیده شده است.

وی افزود: حملات رژیم صهیونیستی باعث آوارگی ده‌ها هزار نفر از اهالی جنوب لبنان به بیروت و شمال لبنان شده و خیلی از آوارگان از سوریه عبور کرده و به عراق آمده‌اند.

وزیر امور خارجه عراق خاطر نشان کرد: دولت عراق به ریاست «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر و همبستگی ملت عراق درهای کشور را برای استقبال از آوارگان لبنانی باز کرده و ما آنها را میهمان خود می‌دانیم و در حال حاضر شاهد همبستگی با لبنان و ملت لبنان هستیم و کمک‌های انساندوستانه به آوارگان لبنانی به کشور سوریه ارسال شده است.

فؤاد حسین افزود: دولت عراق و همچنین وزارت خارجه عراق از گسترش دامنه جنگ هشدار داده بود و ما گفتیم که تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان منجر به ایجاد جنگ و درگیری خواهد شد.

وی گفت: ادامه جنگ در غزه و لبنان امنیت و ثبات در منطقه را مورد تهدید قرار می‌دهد و ارزیابی دولت عراق در مورد وضع موجود این است که ادامه جنگ خطرناک است این مسئله تبعات متعددی را برای عراق و عموم منطقه به دنبال دارد.

وزیر امور خارجه عراق یکی از تهدید را علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: رژیم صهیونیستی تهدید به حمله به اهداف مشخص در کشور همسایه ایران کرده است و همچنین این رژیم جمهوری عراق را نیز تهدید کرده تا عراق نیز وارد جنگ بشود.

فؤاد حسین درباره موضع عراق در خصوص استفاده احتمالی آسمان عراق توسط رژیم صهیونیستی برای به ایران گفت که ما در عراق به طور قاطع با هرگونه سو استفاده از آسمان عراق در این جنگ مخالفیم و تلاش می‌کنیم تا سایه جنگ را از این منطقه و بخصوص از عراق دور کنیم.

وزیر امور خارجه عراق در باره تصمیم بغداد برای ورود به جنگ به ساز و کار قانونی که در قانون اساسی این کشور برای جنگ و صلح تعریف شده اشاره کرد و گفت که براساس ساز و کار قانونی صلاحیت جنگ و حالت فوق‌العاده با نظر و موافقت قوای سه‌گانه به نخست وزیر تفویض می‌شود.

وی درخصوص کشاندن جنگ به سمت ایران تاکید کرد که ادامه جنگ به سمت ایران و سو استفاده از آسمان عراق به عنوان گذرگاه مسئله‌ای غیرقابل پذیرش است و بغداد تلاش می‌کند تا جنگ رخ ندهد و اگر جنگ رخ دهد باید آسمان عراق خارج از آن باشد.

وی هشدار داد که در صورت رخ دادن جنگ، امنیت و صلح در کل منطقه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

به گفته وی، اگر جلوی جنگ گرفته نشود باعث هرج و مرج در منطقه خواهد شد و گروه‌های مسلح و تروریستی مانند داعش دوباره فعالیت خود را از سر می‌گیرند امری که می‌تواند امنیت منطقه و کل جهان را تهدید کند.

وی گفت: در صورت بروز جنگ، گذرگاه‌های آبی از جمله تنگه هرمز از آن متأثر خواهند شد امری که برای صادرات انرژی اثر خواهد گذاشت و در نتیجه بحران بین‌المللی در زمینه انرژِی ایجاد خواهد شد.

وی تاکید کرد که عراق برای همین از همه کشورهای تأثیر گذار می‌خواهد که برای توقف این جنگ و آتش بس در غزه و لبنان و همبستگی با دو ملت فلسطین و لبنان تلاش کنند.

منبع: ایرنا

کد خبر 800197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.