مدیریت تغذیه بهینه گندم، مهمترین راهکار افزایش تولید این محصول است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد پتانسیل مزارع گندم آبی و اکثریت پتانسیل تولید گندم دیم به دلیل تغذیه نامناسب از بین می‌رود.

علی دیانتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز کشت گندم پاییزه در مزارع استان اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که برای افزایش تولید گندم باید انجام داد، بهبود تغذیه گیاهی این محصول استراتژیک است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد پتانسیل مزارع گندم آبی و اکثریت پتانسیل تولید گندم دیم به دلیل تغذیه نامناسب از بین می‌رود و از طرفی در سال‌های اخیر با افزایش قابل توجه مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در گندمزارهای استان شاهد بهبود چشمگیر تولید گندم در استان بوده‌ایم که این امر نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در بخش تغذیه گیاهی بازدهی اقتصادی بسیار خوبی به دنبال دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با افزایش مصرف کودهای مورد نیاز گیاه، بازدهی تولید در حد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند و این ارتقای تولید هزینه‌های اضافی مصرف کود را جبران می‌کند و علاوه بر این با بهبود کیفیت محصول، بالا رفتن ارزش افزوده، سلامت مصرف کننده نیز تضمین می‌شود.

دیانتی ادامه داد: همچنین با تغذیه مناسب مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های مختلف محیطی از جمله خشکسالی و شوری خاک افزایش پیدا می‌کند.

وی عنوان کرد: با استفاده از کوددهی مناسب می‌توان بهره‌وری آب را بهبود بخشیده و از هدر رفت منابع آب نیز جلوگیری کرد.

دیانتی در ادامه از تمام کارشناسان، مروجان و کشاورزان پیشرو درخواست کرد در جهت رسیدن به تولید پایدار گندم و تضمین امنیت غذایی، اهتمام جدی برای آگاه‌سازی بهره‌برداران جهت مصرف کودهای ماکرو و میکرو از جمله کودهای پایه بر اساس آخرین یافته‌های تحقیقاتی علمی داشته باشند.

کد خبر 800121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.