به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیتالله سید یوسف طباطبایینژاد در دیدار با رئیس و کارکنان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان با اشاره به پیشرفتهای کشور در زمینه توسعه مراکز دانشگاهی پس از انقلاب اسلامی، اظهار کرد: دانشگاه پس از انقلاب بسیار توسعه یافت است، اما باید برای رفع بعضی مسائل و نواقص در حوزه آموزش عالی و دانشگاهها نیز تلاش کرد.
وی با اشاره به تفاوت روند آزمون ورودی دانشگاهها در داخل و خارج از کشور و مسئله تفکیک رشتهها متناسب با بانوان، افزود: وزارت علوم باید روی این مسائل نظارت داشته باشد و از رشتههایی که کاربرد و زمینه کار در جامعه ندارد به ویژه برای بانوان پرهیز کند.
امام جمعه اصفهان با تاکید بر بروز آسیبهای اجتماعی با وجود فارغالتحصیلان فاقد شغل و ورود نکردن فارغالتحصیلان به کارهای مهارتی، تصریح کرد: ما به هر نوع شغلی در جامعه و کشور خود نیاز داریم و تنها به افراد پشت میزنشین نیاز نیست، به دلیل اینکه ظرفیت دولت برای جذب نیرو محدود است.
آیتالله طباطبایینژاد کسب علم بدون تدبیر را سبب آسیب دانست و خاطرنشان کرد: باید از ارائه رشتههایی که کاربردی ندارند اجتناب کرد، نبود آیندهنگری در تعداد رشتهها، ارائه رشتههایی که مورد نیاز جامعه نیست و تعداد جذب دانشجویان در هر رشته سبب بروز نارضایتی در جامعه به خصوص در بین خانوادههای فارغالتحصیلان به دلیل نبود شغل میشود.
وی اضافه کرد: در رشتههای دانشگاهی نیز هم علم و هم کاربرد وجود داشته باشد و در رشتههای مورد نیاز جامعه از اساتید خوب استفاده شود.
امام جمعه اصفهان این گونه تربیت انسانها را ضرر برای دین، مملکت و آینده جامعه دانست و ادامه داد: سعی کنید در دانشگاه علمی کاربردی اساتید، کارکنان و دانشجویان خوب و با استعداد را جذب کنید و در گزینش، افرادی که به نفع مملکت هستند جذب شوند، به ویژه درباره اساتید بسیار دقت کنید افرادی جذب دانشگاه نشوند که همان حرفهای رسانههای غرب را برای دانشجویان تکرار کنند.
آیتالله طباطبایینژاد ادامه داد: درصدد این باشید که میخواهید یک کار علمی و ارزشمند برای کشور خود کنید، کشور اسلامی که در برابر دنیای کفر ایستاده است باید سربلند باشد.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی هشت سال با تمام دنیای کفر بدون اسلحه مقابله کرد و بیش از چهل سال در برابر نظام سلطهای که میخواهد کشورهای اسلامی مرده باشند، ایستادگی کرده است.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه وادادگی و سستی حکام عرب در کشورهای اسلامی و کمک نرساندن به مردم مظلوم غزه سبب شرمساری است، گفت: اگر مقابله خوبان در برابر پلیدان نبود زمین فاسد میشد، همان گونه که خداوند در قرآن کریم میفرماید «وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ».
آیتالله طباطبایینژاد خاطرنشان کرد: اگر جلوی رژیم صهیونیستی گرفته نشود آنها از نیل تا فرات را خواهند گرفت و بخشی از این سرزمین شامل کربلا و نجف نیز میشود.
وی اضافه کرد: باید به حکام عرب و برخی از کشورهای اسلامی این نهیب زده شود تا طرفداری از باطل نکنند و حداقل سفارتهای خود را در اسرائیل تعطیل کنند، اما این کار را انجام نمیدهند زیرا مقهور استکبار هستند، در حالی که مسلمانان حق ندارند مقهور غیر خدا باشند.
غلامرضا مالکی، رئیس دانشگاه علمیکاربردی استان اصفهان نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و عملکرد این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاه مولود انقلاب اسلامی است و از مهر ماه سال ۱۳۷۱ کار خود را در حوزه آموزشهای مهارتی شروع کرده است.
وی افزود: این دانشگاه با بخش خصوصی همکاری میکند و سال گذشته ۷۳ درصد فارغالتحصیلان آن جذب بازار کار شدند و تفاوتی که این دانشگاه با سایر دانشگاهها دارد این است که ۷۰ درصد دروس آن عملی بوده و این مراکز به طور عمده مراکز مأموریت محور هستند.
رئیس دانشگاه علمیکاربردی استان اصفهان از کاهش کد رشتهها در دانشگاه علمی کاربردی نیز خبر داد و گفت: الزامی که به تازگی برای مراکز علمی کاربردی در نظر گرفته شده این است که هیچ مرکز آموزشی کد رشته جدیدی اضافه نکند مگر آن که به دانشجویان خود ضمانت کسب شغل و تعهد ایجاد اشتغال بدهند.
مالکی افزود: در حوزه فعالیتهای فرهنگی، دانشگاه علمی کاربردی از مراکز مؤثر بوده و در زمینه قرآن و عترت دانشجویان ما در بین تمام مراکز آموزش عالی و دانشگاهی حائز رتبه برتر شدهاند.
نظر شما