لزوم ترویج نان کامل و فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی در مورد فواید آن

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به در دستور کار قرار داشتن بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل، از تهیه پیش‌نویس آن در دبیرخانه برای طرح در بیستمین جلسه این شورا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمد اسماعیل مطلق بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویت‌های بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ دانست و اظهار کرد: گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی مختلف در موضوع این مصوبه پس از تصویب، هر شش ماه یک بار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه می‌شود.

وی افزود: در پیشنهاد این مصوبه دستگاه‌های اجرایی مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، صمت، بهداشت، تعاون، اقتصاد، کشور، علوم و سازمان‌های برنامه و بودجه، صداوسیما و استاندارد تکالیفی را بر عهده خواهند داشت که در مجموع ۳۵ تکلیف است.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: مهم‌ترین تکالیف دستگاه‌های اجرایی شامل کاهش تصدی‌گری دولت در خرید گندم، افزایش تولید آرد کامل، اصلاح اساسنامه توزیع آرد، ارائه تسهیلات به نانوایان برای بهسازی ماشین آلات، تأمین مخمر مورد نیاز، گذراندن دوره‌های مهارتی و فنی، نظارت بر استانداردهای نان حجیم، تأمین محتواهای آموزشی مورد تأیید وزارت بهداشت برای مدارس و مراکز آموزش عالی، تولید و انتشار محصولات رسانه‌ای، پایش کارگروه‌های استانی و فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی در مورد فواید نان کامل است.

مطلق تاکید کرد: وزارت بهداشت در این مصوبه پیشنهادی ۱۱ تکلیف خواهد داشت که شامل نظارت بر اجرای استاندارد اجباری نان به‌ویژه کاهش میزان نمک و افزودنی‌های غیرمجاز در نان، تعیین سبد مطلوب نان، آگاه‌سازی مصرف کنندگان نسبت به روش‌های درست بسته‌بندی، نگهداری و مصرف نان، تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش در محل، ارائه آموزش به بازرسان بهداشتی در زنجیره گندم، آرد و نان، اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان، تداوم نظارت بر اجرای برنامه ملی غنی‌سازی آرد، اجرای رتبه‌بندی بهداشتی نانوایی‌ها، فرهنگ‌سازی برای افزایش مصرف نان کامل، بررسی علمی اثرات مصرف نان کامل و اجرای ممنوعیت به‌کارگیری افراد فاقد کارت بهداشت در واحدهای تولید یا عرضه آرد و نان است.

کد خبر 799976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.