علی چگینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در مرکزی اظهار کرد: در برنامه توسعه متوازن و سند ۲۰ ساله شهر اراک موضوعات حمل و نقل و ترافیک، سیستم حمل و نقل شهری، مسائل زیست محیطی و فضای سبز درآمدهای پایدار برای مدیریت شهری و توسعه و برند سازی در شهر مد نظر قرار دارد.
وی افزود: در چشمانداز بلند مدت ۲۰ ساله اراک، تقویت فرهنگی، اجتماعی شهر و افزایش مشارکت شهروندان در برنامههای شهر مد نظر است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک و رئیس مرکز پژوهشهای شورا تصریح کرد: هیچ برنامهای موفق نخواهد بود مگر اینکه ما از شهروندان بخواهیم نظرات و ایدههای خود را به مدیرت شهری پیشنهاد کنند.
چگینی ادامه داد: در صورتی که بخواهیم برنامههای مد نظر را اولویت بندی کنیم، بدون شک مسائل محیط زیست و آلودگی هوا است در اولویت قرار دارد.
وی افزود: مسائل زیست محیطی، خدمات شهری، بحران، شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک، از گزینههای مورد نظر در سند چشمانداز ۲۰ ساله شهر اراک است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک و رئیس مرکز پژوهشهای شورا تصریح کرد: موارد دیگری شامل: دسترسی پذیر بودن شهر اراک، کارا بودن شهر، یادگیرنده بودن و با شهروندان آگاه هم باید در سند چشمانداز ۲۰ ساله گنجانده شود.
چگینی با بیان اینکه توسعه متوازن و پایدار بدون توجه به مسائل زیست محیطی امکان پذیر نیست گفت: در چشمانداز بلند مدت شهر اراک مسائل زیست محیطی و فضای سبز مد نظر قرار دارد.
وی اظهار کرد: جلسهای برای تشریح و استفاده از نظرات و پیشنهادات سازنده نخبگان شهر اراک که شامل پژوهشگران، اساتید برجسته دانشگاههای مختلف استان به منظور بررسی و اظهار نظر و پیشنهاد در خصوص برنامه توسعه چشمانداز ۲۰ ساله شهر اراک توسط مرکز پژوهشهای شهر اراک برگزار شد.
عضو شورای اسلامی شهر اراک و رئیس مرکز پژوهشهای شورا اضافه کرد: در این جلسه در ابتدا مشاور به تشریح برنامههای خود پرداخت و در ادامه صاحب نظران و خبرگان که شامل نخبگان شهر اراک و اساتید برجسته حوزه دانشگاه و صنعت و حوزههای مختلف محیط زیست و مدیریت بودند، نظرات، پیشنهادات و نقدهای خود را در این باره بیان کردند.
چگینی با بیان اینکه بهترین برنامه از لایههای پایین و عملیاتی در امور اجرایی پیشنهاد میشود تصریح کرد: پیشنهادات با توجه به ظرفیتها، پتانسیلها و نقاط قوت و ضعفی که وجود دارد و این گروه نسبت آن اشراف بیشتری دارند، ارائه میشود.
وی گفت: برخی ازبرنامههایی از سطح بالا به پایین تدوین میشود که معمولاً درصد موفقیت آنها به این شکل کمتر است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک و رئیس مرکز پژوهشهای شورا افزود: برنامهای مؤثرتر و بهینهتر است که تلفیقی از این دو مدل باشد، یعنی به عبارتی با در نظر گرفتن منابع، ظرفیتها، پتانسیلها و امکانات موجود و با توجه به قوانین و مقررات حوزه بالادستی و اهداف و ماموریتهایی که برای یک برنامه در نظر گرفته شده است، تنظیم و تصویب شده باشد.
چگینی ادامه داد: در خصوص چشمانداز برنامه سند ۲۰ ساله شهر اراک برنامهای مؤثر خواهد بود که موجب رشد در تمامی زمینهها و به صورت توسعه متوازن شهر باشد.
نظر شما