به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، پرویز ایدون امروز _شنبه بیستویکم مهر_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین شرکت ملی پخش فراودههای نفتی کشور با وزارت جهاد کشاورزی، مصوب شده است که سهمیه سوخت توزیع میان استانهای مختلف کشور برای کشاورزان بر اساس سهمیه توزیع شده در سال زراعی گذشته باشد.
وی با بیان اینکه سهمیه سوخت (نفت و گاز) توزیعی بخش کشاورزی استان ایلام در سال زراعی جاری ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار لیتر است، افزود: بر این اساس سهمیه سوخت کشاورزان استان در فصل پاییز سال جاری، هشت میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر معادل ۳۹ درصد کل سهمیه استان است که تلاش میشود با رایزنیهای انجام شده از طریق مسئولان استان و برگزاری نشستهایی در این باره، این میزان به ۴۴ درصد کل سهمیه استان افزایش پیدا کند.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه ایلام تصریح کرد: برای افزایش سهمیه سوخت کشاورزان استان، مکاتباتی با شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی کشور و وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است و در روزهای آینده یک جلسه با حضور مسئولان جهاد کشاورزی و ستاد مبارزه با کالای قاچاق استان برگزار میشود و تلاش خواهد شد سهمیه سال جاری برای پاییز ۱۴۰۳ افزایش پیدا کند.
ایدون با تاکید بر اینکه سهمیه اختصاص یافته سوخت بخش کشاورزی در سامانه «سدف» به استانهای مختلف کشور بر اساس میزان وسعت و هکتار زمین کشاورزی است، تاکید کرد: بخش عمدهای از کشاورزان استان دارای تراکتور و ماشینآلات کشاورزی هستند، اما تعدادی از کشاورزان نیز تراکتور ندارند و صاحبان بعضی تراکتورهای فاقد زمین بهعنوان تراکتورداران حرفهای برای این کشاورزان عملیات مربوط به کاشت و برداشت را انجام میدهند.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته سهمیه سوخت اختصاص یافته بخش کشاورزی به شهرستانها بین تراکتورداران توزیع میشد که همین امر موجب ایجاد مشکلاتی برای کشاورزان تراکتوردار با زمین کشاورزی دارای وسعت بالا و برای تراکتورداران حرفهای و مشکلاتی در زمینه قاچاق سوخت میشد که بر این اساس لازم بود که در حوزه توزیع سوخت بخش کشاورزی ساماندهی لازم انجام شود.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه ایلام افزود: کشاورزان و تراکتورداران حرفهای برای تخصیص سهمیه سوخت باید به سامانه سدف (سامانه درخواست برای فراوردههای نفتی) مراجعه کرده و با ارائه مستندات و تأیید جهاد کشاورزی، میزان هکتار زمین زراعی خود را برای اختصاص سهمیه سوخت در این سامانه ثبتنام کنند.
ایدون اضافه کرد: پس از ثبتنام متقاضیان در سامانه سدف، میزان سهمیه سوخت آنها در کارت بانکی که به این سامانه اعلام کردهاند بارگذاری میشود و این سهمیه از طریق پایانههای جایگاههای سوخت قابل دریافت است.
وی اظهار کرد: اگر سهمیه سوخت کشاورزان و تراکتورداران بر اساس زمین زیر کشت عرضه شود و این نظام توزیعی تحقق پیدا کند، بهطور قطع کشاورزان با مشکل سوخت نفت و گاز مواجه نخواهند شد و کشاورزان در فصل پاییز پیشرو با کمترین مشکل در این زمینه مواجه خواهند شد.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه ایلام تاکید کرد: قیمت تمام شده هر لیتر سوخت نفت و گاز در کشور ۴۲۰ هزار ریال است، اما در حال حاضر با حمایت و یارانه دولت هر لیتر سه هزار ریال قیمت دولتی و ۶,۰۰۰ ریال به صورت آزاد عرضه میشود، از سوی دیگر برای جلوگیری از هرگونه قاچاق سوخت در بخش کشاورزی نیز لازم است که ساماندهی مناسبی برای عرضه سهمیه سوخت بخش کشاورزی انجام شود.
نظر شما