به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدرضا ابطحی در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: تهیه طرح تفصیلی و نهایی شدن آن در شهریور امسال، اتفاق بزرگی بود که برای شهروندان ساکنان ابریشم رقم خورد.
وی افزود: تصویب و ابلاغ این طرح راهگشا و حلال بسیاری از مشکلات و موانع اجتماعی و شهری خواهد بود و به مرور از بعضی مشکلات و دست اندازها در اجرای طرحهای شهری کم خواهد کرد.
شهردار ابریشم با بیان اینکه این خطه ۲۶ کیلومترمربع مساحت دارد و دارای چهار محله اصلی است، خاطر نشان کرد: این دیار در مجاور ایران کوه، زایندهرود و دهستانهای مختلف واقع شده است که بیشتر مردم آن کشاورز و در مرحله دوم در بخش صنعت مشغول هستند.
ابطحی با اشاره به مجاورت این شهر با منطقه ۱۳ شهرداری کلانشهر اصفهان، اضافه کرد: مصوب شدن طرح تفصیلی ابریشم دغدغه سالیان دور ساکنان این خطه بود که با تلاش مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر به نتیجه رسید.
وی تاکید کرد: طرح جامع شهر ابریشم در سال ۱۳۹۶ مصوب شد اما ایرادات و اشکالات متعددی داشت که به همین دلیل کار بر روی تدوین و تحقق طرح تفصیلی ابریشم از سال ۱۳۹۷ آغاز شد و پس از سه سال پیگیری مداوم، استاندار اصفهان، آن را ابلاغ کرد.
شهردار ابریشم با اشاره به اینکه نهایی شدن طرح تفصیلی در بخشهای مختلف از جمله عمران و آبادانی ارزش افزوده زیادی برای مردم این منطقه خواهد داشت، خاطر نشان کرد: برای نهایی شدن این طرح حدود ۵۰ جلسه در اداره کل راه و شهرسازی و ۱۰ جلسه در کمیسیون ماده پنج برگزار شده و ۲۰ مورد محوری و مهم همراه با آیندهنگری در آن دیده شده است.
وی ادامه داد: موضوعاتی همچون آلایندگی صنایع و خدمات، محیط زیست و فضای سبز، ارتفاع ساختوسازها و سایر موارد مرتبط با حوزه مدیریت شهری در طرح تفصیلی آمده است.
ابطحی با بیان اینکه حداقل ارتفاع ساختوساز در شهر ابریشم ۱۰ و نیم متر بوده که در طرح تفصیلی اصلاح شده است، عنوان کرد: سابق بر این شهرداری اجازه نداشت زمینهای بالای یکهزار متر را تفکیک کند که با تصویب طرح تفصیلی امروز میتواند زمینهایی با مساحت دوهزار و ۵۰۰ متر را تفکیک و تعیین تکلیف کند.
وی سپس به ضوابط تشویقی بافت تاریخی اشاره کرد و گفت: این موارد تشویقی کار در این بافت را تسهیل کرده و هر چند شهر ابریشم بافت تاریخی چندانی نداشت اما به لحاظ قانونی دستمان در اجرای برخی فعالیتها بسته بود که با تصویب این ضوابط حل و فصل شد.
شهردار ابریشم تصریح کرد: محدوده ۴۰ هکتاری کوه باما در مجاورت اردوگاه شهید بهشتی این شهر تعیین کاربری شده است و با این اقدام شاهد جانمایی یک مجموعه بزرگ کارگاهی، خدماتی، فضای سبز و همچنین آرامستان شهر در همین محل خواهیم بود.
وی افتتاح ورزشگاه بزرگ ولایت ابریشم با دوهزار و ۵۰۰ مترمربع مساحت را از دیگر فعالیتهای شهرداری برشمرد و افزود: این ورزشگاه از زیباترین ورزشگاههای استان اصفهان است.
ابطحی سرانه فضای سبز ابریشم را ۶ متر مربع برای هر نفر عنوان کرد و گفت: بخش زیادی از این فضا در بلوار الغدیر، به طول هفت کیلومتر واقع شده است.
وی بودجه سال گذشته شهرداری را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امسال ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است.
آلایندههایی که سلامت مردم را تهدید میکنند
شهردار ابریشم در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره شماری از صنایع آلاینده در این منطقه، اظهار کرد: وجود صنایع و کارخانههایی همچون سیمان اصفهان، سُرب و ایرانیت عوارض زیادی بر سلامت مردم این شهر داشته و هر چند بیشتر از یک دهه از تعطیل شدن کارخانه ایرانیت میگذرد، اما هنوز عوارض خطرناک آزبست آن بر سلامت مردم مشهود است.
وی با اشاره به سرطانزا بودن آزبست، تصریح کرد: جابهجایی باقیمانده ایرانیتها امکانپذیر نیست چون هرگونه اقدام برای جا به جایی آنها موجب میشود حجم زیادی از آلودگی به واسطه وزش باد وارد شهر شود و سلامت مردم را به خطر بیندازد.
ابریشم از توابع شهرستان فلاورجان در غرب اصفهان حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر در سال ۱۳۷۵ از ادغام روستاهای یزدآباد، حسنآباد و باغ ابریشم از توابع بخش مرکزی شهرستان فلاورجان تأسیس شد.
نظر شما