تحولی بزرگ در حوزه پسماند با مشارکت بخش‌خصوصی

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان گفت: احداث نیروگاه هاضم بی‌هوازی با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در دست اقدام است.

مسعود حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برنامه‌های شهرداری اصفهان به‌منظور استفاده از توان بخش‌خصوصی در حوزه مدیریت پسماند این کلان‌شهر اظهار کرد: حوزه پسماند یکی از حوزه‌های حساس به لحاظ پیچیدگی‌های فنی و زیست‌محیطی محسوب می‌شود و ضرورت دارد این حوزه با توجه به دانش روز با لحاظ آخرین استانداردهای زیست‌محیطی احداث و بهره‌برداری شود.

وی با تاکید بر ضرورت تکمیل چرخه پسماند با استفاده از دانش شرکت‌های فعال در این حوزه افزود: در شیرابه ماده‌ای سمی وجود دارد که در فرایند پردازش پسماند ایجاد می‌شود و لازم است با رعایت استانداردهای این حوزه، فرایند بازگردانی آن به چرخه طبیعت انجام شود.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان تصریح کرد: استفاده از فرایند هاضم بی‌هوازی یکی از روش‌های مؤثر در مدیریت پسماند شهری است که در این کلان‌شهر به‌عنوان یک ضرورت اساسی مورد توجه قرار گرفته است.

حیدری بهره‌برداری و راه‌اندازی دستگاه‌های پایلوت هاضم بی‌هوازی با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز را یکی از پروژه‌های شاخص این حوزه دانست و گفت: فرایند هاضم بی‌هوازی به‌معنای تجزیه پسماند فسادپذیر و مواد غذایی با استفاده از میکروارگانیسم‌های مختلف است و این فرایند منجر به تولید گازهایی همچون متان می‌شود که می‌تواند به عنوان منابع انرژی تولید برق تجدیدپذیر استفاده شود.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان توانسته است با تکیه بر توان و دانش فنی خود بخش پایلوت این پروژه را بومی‌سازی کند و اجرای نیروگاه هاضم بی‌هوازی بدون‌شک انقلاب بزرگی در مجموعه پسماند کلان‌شهرهای کشور خواهد بود.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان تاکید کرد: یکی از معضلات مهم در حوزه پسماند، مدیریت شیرآبه‌ها است که عناصر بسیار مضری در آن وجود دارد و با اجرای این پروژه، امکان مدیریت شیرابه، کنترل گازهای متصاعد، تولید کود کمپوست با کیفیت بالا، تجدیدپذیری و امکان استفاده بیشتر از زمین سایت فراهم می‌شود.

حیدری اضافه کرد: پیرو تفاهم‌نامه همکاری شهرداری اصفهان و ساتبا، احداث نیروگاه هاضم بی‌هوازی با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه با تشکیل کارگروه مشترک ساتبا و شهرداری اصفهان و جلسات کارشناسی برخط و حضوری، فراخوان شناسایی سرمایه‌گذار توسط ساتبا در سامانه ستاد اعلام شده است، گفت: شهرداری این کلان‌شهر آمادگی دارد نسبت به بازپرداخت بخشی از هزینه احداث نیروگاه اقدام کند.

کد خبر 799528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.