طرح ویژه توسعه بافت تاریخی کشور تدوین شد

سرپرست راهبری طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: به منظور بازآفرینی و بهسازی فضاهای بافت تاریخی شهری طرح ویژه توسعه بافت تاریخی کشور با چند محور تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدمهدی نوروزیان عصر امروز _پنجشنبه نوزدهم مهر_ در چهل‌وپنجمین نشست کمیسیون شهرسازی و معماری مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ هزار و ۷۰۰ بافت تاریخی در کشور وجود دارد که ۲۰ درصد بافت ناکارآمد شهری را شامل می‌شود و در عین حال نیز بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ نفر نیز در آن سکونت دارند.

وی افزود: ۴۲ درصد بافت‌های تاریخی کشور جدای از بناهای ثبت‌شده جزو بافت ناپایدار شهری هستند که ساماندهی و مدیریت آن‌ها یکی از دغدغه‌هایی مدیریت شهری و شهرداری‌ها محسوب می‌شود.

سرپرست راهبری طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه میراث فرهنگی و متولیان آن به دور بناها و بافت‌های تاریخی دیوارهای عظیم کشیده‌اند، گفت: بنابراین شهرداری‌ها را از هرگونه بهسازی و مناسب‌سازی بافت‌های تاریخی منع کرده‌اند.

نوروزیان افزود: اگر در بحث بافت فرسوده اقداماتی مناسب و متناسب با آن‌ها صورت نگیرد، نه تنها معضلات شهری زیادی به وجود می‌آورد، بلکه زمینه‌ساز فرسودگی و تخریب بیش از حد بافت‌های فرسوده را نیز به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین باید برنامه‌ریزی را در راستای برخی مناسب‌سازی‌ه ا در بافت تاریخی برای دسترسی به خدمات شهری صورت داد.

وی ادامه داد: بسته‌های تشویقی برای ساکنان بافت‌های تاریخی تحت شرایط ویژه و خاص آن بافت از جمله اقداماتی است که در راستای توسعه بافت تاریخی تدوین شده و شامل سه بخش ظرفیت‌سازی، توانمندسازی و اقدامات کانونی در بافت‌های تاریخی می‌شود.

سرپرست راهبری طرح‌های بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد: در همین راستا، شهرداری‌ها باید با تسهیلگری، پرداخت تسهیلات و مشوق‌های متناسب و مناسب با آمایش هر بافت، به ویژه ایجاد اشتغال و فرصت‌های شغلی در بافت تاریخی انگیزه ورود بخش خصوصی در این رابطه را فراهم بیاورند.

کد خبر 799302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.