به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مسعود احمدی صبح امروز _چهارشنبه هجدهم مهر_ در آئین آغاز به کار نشست تخصصی ملی آتشنشانی و ایمنی با موضوع ضوابط و مقررات ایمنی شهری که در سالن همایشهای پروین اعتصامی هتل امیرکبیر اراک برگزار شد اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا در زمینه ایمنی و نظارت بر ساختمانها با ورود جدیتری انجام شود، چراکه موجب کاهش حوادث خواهد شد.
وی افزود: با اجرای سیستمهای ایمنی و آتشنشانی در ساختمانها، اگر حریقی به وقوع بپیوندد، در آغاز حادثه مدیریت و خسارت کمتری ایجاد خواهد شد.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه ایمن سازی ساختمانها را باید جدی بگیریم، گفت: آگاه سازی مردم نسبت به خطرات ضروری است.
احمدی تصریح کرد: نظارت بر ایمنی بعد از صدور پایان کار یکی از معضلات کنونی کشور است که باید تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ شود البته در سازمان دهیاریهای کشور بنا است که در این موضوعات ورود جدی شود و آموزش و دورههای آموزشی کامل و مدونی را در همه موضوعات بویژه پیشگیری با جدیت پیگیری شود.
وی با بیان اینکه زنگ خطر ساختمانهای ناایمن در کشور بارها به صدا درآمده است، خاطرنشان کرد: بی توجهی به موضوع ایمنی این ساختمان میتواند ایمنی کشور را تحت تأثیر خود قرار دهد.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تصریح کرد: وضعیت ایمنی ساختمان متأسفانه به غیر از شهرهای بزرگ در بسیاری از شهرهای کوچک مطلوب نیست، بنابراین باید پیشگیری از چند بعد مورد توجه قرار گیرد که یکی از آنها ضوابط و مقررات و مقررات ملی ساختمان است.
احمدی اظهار کرد: در فرآیند از مرحله ساخت و تا بهرهبرداری تکلیف قانونی همه ذینفعان بویژه شهرداریها و آتشنشانیها در موضوع نظارت بر ایمنی ساختمانها به درستی تعیین نشده و نحوه عمل شهرداریها و سازمان آتشنشانیها متفاوت است.
وی افزود: در بعضی از شهری آتشنشانی ورود جدی با ضوابط و دستورالعملهای جدی همراه است و بر فرآیند نقشههای ایمنی و آتش نشانی و تصویب آنها نظارت صورت میگیرد اما در برخی شهرها اینگونه نیست و این موضوع نگران کننده است.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه باید در زمینه ایمنی ساختمانها، یک وحدت و یکپارچه در کشور ایجاد شود گفت: هم اینک ۱۲۰ سازمان فعال آتشنشانی از بین هزار و ۴۷۰ شهر کشور که مدیریت شهری در آنها حاکم است وجود دارد و بر اساس قانون شهرداری، اطفای حریق و نظارت بر ایمنی و نجات جان و اموال انسانها در برابر حریق برعهده شهرداریها قرار دارد.
احمدی ادامه داد: این مهم در روستاها برعهده دهیاریها است و در حال حاضر ۶۴ هزار آبادی در کشور وجود دارد که ۳۹ هزار از آنها واجد مدیریت روستایی و دهیاری است و حدود یکهزار و ۸۵۰ ایستگاه آتشنشانی در شهرها و ۹۵۰ پایگاه آتشنشانی در روستاهای کشور در حال فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: در کشور سالانه ۲۵۰ هزار حریق و حادثه توسط آتشنشانیها اطفا و مدیریت میشود و این آمار بسیار زیادی است.
نظر شما