وصله پینه‌های شهر؛ مشاغلی که حق همسایگی را زیرپا گذاشتند

مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحمی که این روزها به دلیل نبود یک مکان مشخص در خارج از محوطه شهری، وصله پینه‌های ناجوری در شهر شده‌اند و در جوار مناطق مسکونی حق همسایگی را زیر پا گذاشته‌اند، امروزه به یکی از بزرگترین مشکلات شهری در شهرکرد تبدیل شده است که صدای شهروندان را در آورده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، فهرست بلندبالایی از مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحم از جمله اوراقی‌های خودرو، آهنگری‌ها، جوشکاری‌ها، ضایعاتی‌ها و مواردی از این قبیل که بنا به ضرورت زندگی شهری، خود را به زندگی مردم وصل کرده‌اند، افزون بر اینکه حق همسایگی و حقوق شهروندی را زیر پا گذاشته‌اند، اثرات جبران‌ناپذیری بر تن محیط‌زیست شهری برجای خواهند گذاشت.

این‌گونه مشاغل غیرمجاز نیستند، اما حضورشان در جوار و همسایگی مناطق مسکونی است که مشکل‌ساز شده است، مسئولان نیز بر این باور هستند که این مشاغل باید به دور از مناطق مسکونی فعالیت کنند، ولی اینکه چه زمانی انتقال آنها به یک منطقه کارگاهی و دور از شهر انجام شود، نامشخص است.

این مشاغل غول‌های پر سروصدایی هستند که تمام ساکنانی که در جوار این مغازه و کارگاه‌های زندگی می‌کنند، از آلودگی بصری آنها خسته شدند و صدایشان راه به جایی نبرده است، وجود این مشاغل در شهر، گاهی حوادثی را نیز رقم می‌زند، انبار ضایعاتی که طی یک ماه گذشته در شهر اردل منجر به آتش‌سوزی شد یا آتش‌سوزی کارگاه چوب‌بری و لاستیک‌فروشی در شهرکرد از جمله حوادثی هستند، که این صنایع برای ساکنان شهر رقم زدند و این اتفاقات ضرورت جابه‌جایی این‌گونه مشاغل به خارج از مناطق مسکونی را دوچندان می‌کند.

افرادی هم که در این دسته از مشاغل فعال می‌کنند، قبول دارند که باید در یک کارگاهی بیرون از شهر فعالیت کنند، اما انتقاداتی از جمله اینکه مشتریان آنها کم و درآمدشان کاهش پیدا می‌کند، دارند که البته باید مورد توجه مسئولان شهری قرار بگیرد.

وصله پینه‌های شهر؛ مشاغلی که حق همسایگی را زیرپا گذاشتند

واگذاری زمین به شهرداری پس از تصویب طرح جامع

الله‌کرم عباسی عضو شورای شهر شهرکرد و رئیس کمیسیون ساماندهی مشاغل در شورای اسلامی شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: با تصمیماتی که از سوی کمیسیون مربوطه مبنی بر ایجاد فضا برای مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحم صورت گرفته است و بعد از ارائه طرح جامع این مشاغل به خارج از شهر منتقل می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به فضای بسیار کمی که برای بازار در شهرکرد وجود دارد و بازار به سه محور اصلی کاشانی، ملت و سعدی محدود شده است و این موضوع موجب گرانی اجاره و اجناس شده و شهرکرد را به یک شهر گرانی تبدیل کرده است، تصمیم بر آن شد که غیر از مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحم برای مشاغل دیگر نیز فضایی در نظر گرفته شود.

عباسی می‌افزاید: به طور خوش‌بینانه می‌توان گفت که پس از تصویب طرح جامع از سوی شورای شهرسازی تهران، به مدت یک تا دو ماه دیگر زمین‌ها به شهرداری واگذار می‌شوند.

۳۳۵ هکتار زمین به مشاغل مزاحم و نیمه مزاحم در حال واگذاری است

سیدرضا هاشمی، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شهرکرد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: با پیگیری‌های انجام شده و با تصویب کمیسیون ماده پنج حدود ۳۳۵ هکتار زمین در نزدیکی قطب صنعتی‌دو، شهرکرد در حال واگذاری به شهرداری است.

وی با اشاره به تدوین شیوه‌نامه ساماندهی مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحم می‌افزاید: تدوین این شیوه‌نامه در دست اقدام است و اصناف مورد نظر با همکاری اتاق اصناف استان شناسایی شده و ظرفیت مورد نیاز صنوف در حال آماده‌سازی است که بعد از واگذاری زمین، اقداماتی در خصوص پهنه‌بندی انجام می‌شود.

هاشمی اضافه می‌کند: مشاغلی که حقوق شهروندان را نادیده بگیرند و برای آن‌ها مزاحمت ایجاد کنند، کمیسیون ماده ۵۵ در صورت ضرورت اقدام به پلمب آنها می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: البته پلمب این اماکن در صورتی قابل اجرا است که ابتدا باید مکانی برای مشاغل در نظر گرفته شود که به منبع درآمد شهروندان و اقتصاد شهری آسیبی وارد نشود.

وصله پینه‌های شهر؛ مشاغلی که حق همسایگی را زیرپا گذاشتند

استقبال مشاغل برای استقرار در اماکنی دور از شهر

محمود حبیبیان، رئیس اتاق اصناف شهرکرد نیز در این خصوص می‌گوید: همه اتحادیه‌های مزاحم و نیمه‌مزاحم برای خروج از مجموعه شهری و استقرار در شهرک مشاغل، آماده هستند و درخواست خود را برای انتقال به شهرک‌ها ارسال کرده‌اند.

وی می‌افزاید: نبود مکان برای استقرار مشاغل مزاحم و نیمه‌مزاحم، توسعه شهر و تبدیل این زمین‌ها به سکونتگاه‌های شهری این تصور را ایجاد می‌کرد که این مشاغل حاضر نباشند مغازه خود را به خارج از شهر انتقال دهند.

رئیس اتاق اصناف شهرکرد بیان می‌کند: فناوران یک شهرکرد به علت گرانی اجاره مغازه و کمبود فضا پاسخگوی فنی‌کاران و مشاغل نیمه‌مزاحم در شهر نیست و خود صاحبان این حرفه نیز در اذیت هستند.

به گزارش ایمنا، بیش از ۸۰ درصد از صنایع را صنایع نیمه‌مزاحم و مزاحم تشکیل می‌دهند، قطع به یقین برخورد قهری و پلمب واحدهای تجاری مزاحم چاره‌کار نیست، زیرا در این صورت همه روزه تعداد زیادی از مغازه‌های شهرها به ورطه تعطیلی کشیده خواهند شد. بنابراین در وهله اول باید به صورت جدی و قاطع، صدور مجوز و پروانه کسب برای افرادی که متقاضی چنین مشاغلی در مناطق مسکونی هستند، متوقف شود.

در گام بعدی باید با ایجاد شهرک‌های تخصصی صنوف از جمله صنایع خودرویی، ساخت‌وساز، نجاری و آهنگری در محدوده خارج شهرها، زمینه انتقال تدریجی این مشاغل را فراهم کرد.

کد خبر 798885

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.