به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل پایگاه اطلاعرسانی دادگستری استان خراسان رضوی، حجتالاسلام رضا زرندی در همایش بینالمللی حقوق کودک اظهار کرد: حقوق کودک در اسلام مبحثی بسیار سنگین و دارای ابعاد مختلف است، با توجه به اینکه شکلگیری شخصیت کودک متأثر از عوامل مختلفی از جمله وراثت و محیط است، بنابراین باید به حقوق کودک قبل از تولد توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: استعدادهای کودک در مرحله قوه است که باید به فعلیت برسد. نسبت به کودک نباید تنها از فعلیت فعال نگریست، بلکه باید از قابلیت قابل هم مورد توجه قرار داد، یکی از مباحث مهم برای بررسی حقوق کودک مساله وراثت است، اسلام برای اینکه حقوق کودک از نظر وراثت تأمین شود، به نکات بسیار حساسی اشاره میکند که یکی از آنها انتخاب یک مادر شایسته و صالح برای زوج و همینطور انتخاب مرد و همسر شایسته برای زوجه است.
رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی گفت: از این جهت خصوصیات و ویژگیهایی را برای یک همسر شایسته و صالح ذکر میکند که اول ایمان است، برای انتخاب همسر باید به شرط ایمان توجه کرد که اگر لحاظ نشود، آسیبهایی متوجه انسان میشود، به اندازهای که شایستگی یک عبد و کنیز آن از یک فرد آزاد بالاتر است، یکی دیگر از ویژگیها اصالت خانوادگی است، در سفارشات مختلف اسلام برای خانواده ذکر شده انسان باید با خانوادهای وصلت کند که اصالت داشته و از خانوادهای شریف و خوشنام باشد.
حجتالاسلام زرندی افزود: در مورد ازدواج معمولاً دو نکته مورد توجه همه جوانها قرار دارد که نکته حساس و اساسی است، اما اسلام بیان میکند که فقط نباید به این دو نکته توجه کنید و آن دو نکته زیبایی و مال و ثروت است. اسلام از این غافل نیست، اما میگوید ایمان بر آن مقدم است، اصالت خانواده میتواند فرزندان سالمی را برای شما به وجود بیاورد که آن زمان حقوق کودک در آنجا رعایت میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نکاتی که باید برای ازدواج به آن توجه کرد، این است که اگر میخواهید هوش کودک را تأمین کنید و عقل کودک تضمین شود، باید به فکر باشید با چه کسی ازدواج میکنید، اسلام اشاره میکند باید به سلامت جسم و جان کودک اهمیت دهید که از حقوق کودک است، باید قبل از ازدواج به این حق توجه شود، بنابراین یکی از سفارشات اسلام این است که با فرد میگسار ازدواج نکنید.
نظر شما