به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، محمد اسدی امروز _سهشنبه هفدهم مهر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در شش ماهه نخست سالجاری بیش از ۳۴ هزار و ۵۸۵ تن مکمل و خوراک آبزیان از این استان به خارج از کشور صادر شده است، این میزان صادرات در حالی است که این رقم در سال گذشته ۲۴ هزار تن بود.
وی افزود: همچنین در شش ماهه نخست سالجاری ۸۷ هزار و ۶۷۰ کیلوگرم کنسرو ماهی، ۲۴ هزار کیلوگرم گوشت مرغ منجمد، ۵۸۵ هزار و ۷۵۰ کیلوگرم ماهی خوراکی تازه، ۴۶۷ هزار و ۲۲۸ کیلوگرم ماهی خوراکی منجمد، ۹۶ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم شیرخشک، ۶۷ هزار کیلوگرم آلایش مرغی و ۱۸۰ کیلوگرم خاویار و تخم ماهی قزلآلا به کشورهای حوزه اوراسیا و ترکیه صادر شده است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحالوبختیاری گفت: در شش ماهه نخست سالجاری هشت میلیون ۵۴۳ هزار و ۸۸۹ قطعه جوجهریزی در استان انجام و همچنین ۲۵ میلیون ۶۱۲ هزار و ۸۵۹ قطعه مرغ در کشتارگاههای صنعتی علیه بیماریهای مختلف طیور واکسینه شده است.
اسدی افزود: هماکنون ۵۲۱ مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد ۴۵۱ مزرعه فعال است و از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از پنج میلیون قطعه تخم چشم زده ماهی وارد این مراکز پرورش شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۳ کارخانه تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان در استان فعال است و در شش ماهه نخست سالجاری ۱۵۱ مورد نمونهبرداری از این واحدها انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحالوبختیاری ادامه داد: از ابتدای سالجاری تا پایان شهریور ۱۲۲ مورد پرونده قضائی تشکیل و ۴۲۷ مورد اخطار کتبی صادر و یک واحد پلمپ شده است.
اسدی بیان کرد: اکیپهای سیار به صورت شبانهروزی از مراکز تولید، توزیع و عرضه محصولات دامی بازدید میکنند، به طوری که در شش ماهه نخست سالجاری، ۲۲ هزار و ۵۰۸ مورد بازدید انجام و یک هزار و ۴۹۰ مورد غیربهداشتی مشاهده شده و ۱۲ هزار و ۵۰۶ کیلو مواد خام دامی غیرقابل مصرف معدوم شده است.
وی گفت: در شش ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ شش میلیون و ۶۴۸ هزار و ۲۶ قطعه طیور و همچنین ۹۶ هزار رأس گاو، گوساله و گوسفند در ۱۰ کشتارگاه صنعتی و سنتی استان کشتار شده است.
مدیرکل دامپزشکی چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: شیر تولیدی استان از نظر بار میکروبی و تقلبات به طور منظم نمونهبرداری شده است، به طوری که در شش ماهه نخست سالجاری از ۹۵ واحد تولیدی ۲۰۶ نمونه اخذ شده است.
اسدی با اشاره به استفاده از ماده ممنوعه مالاشیتگرین در مزارع پرورش ماهی افزود: این ماده سمی عمدتاً در صنعت رنگرزی استفاده میشود اما برخی تولیدکنندگان به غلط به منظور مبارزه با بیماریهای قارچی آبزیان از آن استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: سال گذشته ۷۰ تن ماهی قزلآلا در شهرستان کوهرنگ به دلیل آلوده بودن به مالاشیتگرین معدوم شد و در شش ماهه نخستسالجاری، ۲۹۴ نمونه از مزارع اخذ شده که یک مورد انطباق نداشتن در شهرستان فارسان گزارش شده است.
نظر شما