به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، جواد نگارستانی با اشاره به اینکه یکی از وظایف ذاتی دامپزشکی، پیشگیری است که بدون آموزش و ترویج، ماهیتی ندارد، اظهار کرد: بخش مستقل آموزش و ترویج را در قالب اردوهای جهادی برگزار میکنیم که شامل آموزش چهرهبهچهره و اردوهای ترویجی میشود.
وی با بیان اینکه بدنه دامپزشکی داشتههای علمی خود را در حوزه بیماریها، مراقبت و پایش با جامعه هدف به روز میکند، افزود: مردم در جنوب کرمان در حوزه بهداشتی همراه هستند به شرط آنکه زیرساخت را برای پیشگیری از بیماریها فراهم کنیم، در سالجاری در عید قربان با کار آموزشی و ترویجی در جنوب استان، جمعیت بالایی بُعد مسافتی زیادی را متحمل شدند و دام را در کشتارگاه ذبح کردند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان با هشدار بیماری تب کریمه کنگو گفت: این بیماری در دام علامتی ندارد و ظاهر دام کاملاً سالم است، اما میتواند حامل و ناقل ویروس باشد و در اثر تماس انسان با دام آلوده منتقل و فرد را مبتلا کند که برای انسان نیز خطرناک است.
وی با بیان اینکه از تعداد هشت شهر جنوب استان، سه شهرستان دارای کشتارگاه هستند که امکان پوششدهی جنوب استان را ندارند، ادامه داد: اگر ذبح دام در کشتارگاه انجام شود، نظارت فنی و شرعی نیز صورت میگیرد و پروتکلهای بهداشتی نیز توسط عوامل کشتارگاه رعایت میشود.
نگارستانی با بیان اینکه وجود کشتارگاه حیاتی است، از دغدغهمندی و پیگیری مسئولان استانی در این باره تشکر کرد و با اشاره به راهاندازی پویش نهضت کشتارگاه در جنوب تصریح کرد: ساخت کشتارگاه برعهده شهرداریهاست و دامپزشکی متولی بهداشت است، دامپزشکی تا وقتی زیرساخت اولیه مبارزه با بیماری را نداشته باشد، نمیتواند وظایفش را انجام دهد.
وی افزود: ساخت یک کشتارگاه متمرکز با سرمایهگذاری خوب و مناسب، فاصله بین تولیدکننده و مصرفکننده را کاهش میدهد و گوشت با قیمت بهتر در اختیار مردم قرار میگیرد، در حال حاضر نبود کشتارگاه موجب شده است که دلالها در این فضا جولان دهند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان با اشاره به موضوع قاچاق دام نیز گفت: رفع معضل قاچاق دام تنها به عهده دامپزشکی نیست و نیروی انتظامی، جهاد کشاورزی، دستگاه قضا و تعزیرات باید در کنار هم قرار گیرند و موضوع را مدیریت کنند، ورود یا خروج دام میتواند منجر به از بین رفتن جمعیت دامی در جای دیگری شود و منطقه را آلوده کند.
نظر شما