به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، جواد شمس امروز _دوشنبه شانزدهم مهر_ در نشست با خبرنگاران استان یزد که پیرو روز روستا و عشایر تشکیل شده بود اظهار کرد: استان یزد بیش از ۳ هزار روستا و آبادی دارد و جمعیت روستایی استان ۱۵۰ هزار نفر است.
وی با بیان اینکه بیشترین جمعیت روستایی در روستاهای شهرستان یزد مستقر هستند گفت: از این تعداد ۳۷۴ روستا دارای دهیاری، ۳۹۳ روستا دارای شورا و ۱۹ روستا فاقد دهیاری هستند.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد تصریح کرد: در کل استان یزد ۱۲۳۲ نفر اعضای شورایهای اسلامی در روستاها هستند که از این تعداد ۱۰۴۰ نفر مرد و ۱۸۴ نفر خانم عضو شورای اسلامی روستا هستند.
شمس ادامه داد: عددی بالغ بر هزار و ۳۹۴ میلیارد تومان به حساب دهیاریهای استان در طی سه سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ واریز شده است، که این منابع از محل منابع اعتباری مالیات بر ارزش افزوده بوده است که مستقیماً واریز به حساب دهیاریهای سراسر کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه در قانون آئین نامه مالی دهیاریها ۸۰ درصد این منابع باید صرف هزینههای شود ادامه داد: این رقم در استان یزد ۶۰ درصد بوده و منابع در حوزههای آسفالت معابر، زیرسازی راهها، جمعآوری زباله، ساماندهی پارکها و فضای سبز هزینه شده است، البته تا ۱۴۰۱ بخشی در زمینه روشنایی و برق هزینه میشد.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد افزود: در قانون مالیات بر ارزش افزوده پول به حساب دهیاریها واریز میشود و تنها فاکتوری که پول طبق آن تقسیم میشود بر اساس فاکتور جمعیتی است، که با توجه به اینکه بسیاری از روستاها در اواخر هفته با جمعیتی چندین برابر جمعیت دائم مواجه میشوند این اعتبارات عادلانه نیست.
شمس تشریح کرد: اگر آمار جمعیت روستای ییلاقی استان بر فرض ۲۰ هزار نفر باشد در پایان هفته به جمعیتی بالای ۱۰۰ هزار نفر میرسد که در برخی دیگر از شهرستانهای دیگر نیز این امر وجود دارد و باید زبالهای ۵ برابر روستا توسط دهیاری جمعآوری شود در حالی که فاکتور جمعیتی آن بسیار کم است.
وی ادامه داد: روستاهای بسیاری در شهرستانهای ییلاقی استان اعم از تفت، مهریز، خاتم، ابرکوه و … در ایام تعطیل، پایان هفته و ایام خاص محرم و نوروز جمعیت روستا به چهار تا پنج برابر میرسد که دهیاری پاسخگوی این حجم از خدمات نیست.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد از اعطای تسهیلات به مردم در حوزه اشتغال در سال ۱۴۰۲ از محل تبصره ۱۸ و امسال از محل تبصره ۳ به بخش روستایی خبر داد.
شمس افزود: یکی از سیاستهایی که دفتر امور روستایی جهت ساماندهی شهرداریها و دهیاریها توانمندسازی دهیاریها است که با درآمدزایی برای دهیاری روستاها صورت میگیرد و درآمدهای آن برای دهیاری استفاده میشود.
وی ادامه داد: بنابراین تسهیلاتی برای طرحهای درآمدزا اختصاص یافته است، در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در حدود ۹ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد تصریح کرد: سال گذشته ۱۱۸ ماشین آلات عمرانی خریداری شده است که در دهیاریها فعال هستند و مجموع ماشین آلات دهیاریها به ۲۴۷ دستگاه رسید.
شمس با بیان اینکه در سال جاری پیگیری جهت تسهیلات انجام شده و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب داریم گفت: اولویت استان جهت درآمدزایی دهیاریها ایجاد نیروگاههای خورشیدی تجمیعی برای دهیاری است.
وی ادامه داد: ۱۸۰ میلیارد تومان برای احداث نیروگاه انرژی خورشیدی است که با تولید ۷ مگاوات برای درآمدزایی دهیاریها اقدام میشود، همچنین ۵۰ میلیارد تومان برای خرید ماشین آلات ویژه دهیاریهایی است که تاکنون ماشین آلات نخریدند.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد از اختصاص تسهیلات به روستاییان خبر داد و افزود: سال قبل ۵۰ میلیارد تومان و امسال ۳۶ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان پرداختی شده است، همچنین سال ۱۴۰۱ حدود ۱۸ میلیارد تومان پرداخت شده است و سقف پرداختی هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان بوده است.
شمس افزود: امسال از محل تبصره ۲ تحت اختیار دستگاههای حمایتی نیز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است و مجموعههای حمایتی کمیته امداد و.. پرداخت دارند.
وی گفت: ۹ هزار تن قیر در سطح روستاهای استان یزد توزیع شده است و با آن یک میلیون ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت در سطح روستاهای استان انجام شده است.
نظر شما