محمد محمودی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار عشایری در استان زندگی میکنند که این تعداد شامل ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.
وی با بیان اینکه ۲۰ هزار خانوار عشایر استان برون کوچ و پنج هزار درون کوچ است، افزود: این تعداد عشایر دارای حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار رأس دام هستند و سالانه ۱۰ هزار و ۶۲۲ تن گوشت تولید میکنند.
مدیرکل امور عشایر چهارمحالوبختیاری گفت: دو صندوق خرد زنان و هشت شرکت تعاونی عشایری در استان فعال است و صنایعدستی تولیدی توسط عشایر اغلب در بازار شهرکرد و نمایشگاههای بینالمللی داخل و خارج استان برای فروش عرضه میشود.
محمودی اضافه کرد: برنامههای تنوعبخشی به معیشت عشایر در قالب پنج رشته شامل صنایعدستی، گیاهان دارویی، گردشگری عشایری، زنبورداری و فرآوردههای گوشتی در دست اقدام است، همچنین به منظور اجرای برنامه تنوعبخشی به معیشت عشایر ارائه تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله در دستور کار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۷۲ میلیارد تومان و از ابتدای سالجاری تاکنون ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات تنوعبخشی معیشت به عشایر استان پرداخت شده است.
مدیرکل امور عشایر چهارمحالوبختیاری با اشاره به اینکه تقویم کوچ عشایر از مناطق ییلاقی چهارمحالوبختیاری سیام شهریور تعیین شده است، گفت: این مهلت تا پانزدهم مهر تمدید شده بود که تاکنون ۶۰ درصد عشایر برون کوچ از استان خارج شدهاند و مابقی نیز تا هفته آینده کوچ میکنند، که با توجه به شرایط جوی عشایر باید هر چه سریعتر این مناطق را ترک کنند.
محمودی ادامه داد: تقویم کوچ و هشدارهای لازم از طریق پیامک به عشایر استان اطلاعرسانی شده است و با توجه به شرایط جوی و احتمال وقوع بارش و سیلاب در مناطق ییلاقی خطرات زیاد و غیرقابل جبرانی عشایر و دامهایشان را تهدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون جلسات متعددی در خصوص انجام مقدمات کوچ و ارائه خدمات در مناطق قشلاقی از جمله هماهنگی با راهداری و پلیس راه، ذخیرهسازی خوراک دام و آبرسانی سیار انجام شده است.
نظر شما