علیرضا شیخی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: سالانه ۱۴۰ هزار متر مربع در چهارمحالوبختیاری فرش دستباف تولید میشود که در چهار سبک مختلف بختیاری، نایینی، گبه و یلمه بافته میشوند، تلاشهایی برای معرفی سبکهای مختلف فرش استان صورت گرفته که در رابطه سبک بختیاری به ثبت بینالمللی و سبک یلمه به ثبت ملی رسیده است.
وی گفت: بیش از ۱۰۰ هزار بافنده فرش در استان آماده به کار و آموزش دیده وجود دارد که تنها ۳۵ درصد از این تعداد بافنده فعال و هفت هزار نفر دارای بیمه قالیبافی هستند.
رئیس اداره فرش چهارمحالوبختیاری ادامه داد: دورههای آموزش قالیبافی، بهبافی، چلهکشی، چلهدوانی و طراحی فرش برای بافندگان و علاقمندان در نظر گرفته شده است، همچنین نمایشگاههایی که در استان و خارج از استان برگزار میشود، میتواند زمینه خوبی برای حمایت از بافندگان باشد.
شیخی بیان کرد: بافندگان فرش دستباف و تولید کنندگان کارگاهی میتوانند با مراجعه حضوری و سپس مراجعه به نشانی اینترنتیbehinyab.ir پروانه تولید فرش دستباف دریافت کنند.
وی اضافه کرد: مواد اولیه، کیفیت رنگرزی، کیفیت بافت و بازاریابی از دلایل مهم و اثرگذار بر قیمت و کیفیت فرش دستباف هستند که باتوجه به کیفیت فرش دستباف استان ۸۰ درصد از این محصول قابلیت و کیفیت صادر شدن دارد.
رئیس اداره فرش چهارمحالوبختیاری عنوان کرد: کمبود منابع تسهیلاتی برای بافندگان و تولید کنندگان و همچنین بهای مواد اولیه از چالشهای موجود در این زمینه هستند که تأثیر مستقیم بر بالا رفتن قیمت تمام شده فرش دستباف دارند و این امر سبب میشود خریداران خانگی و بازاریان فرش دستباف در تأمین نقدینگی با مشکل مواجه باشند.
شیخی با اشاره به توسعه صنعت فرش دستباف خاطر نشان کرد: آموزشها و حمایتهای تسهیلاتی در اولویت ماست، همچنین راهاندازی ناحیه صنفی تخصصی فرش دستباف در دستور کار قرار دارد.
نظر شما